:: |
Autor |
Poruka |
jerotije rank
|
Godine: 42
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676
|
|
DimitrijeR je napisao/la sledeće: |
Ali, kada se već upustio u to, trebao je da bude stvestan mogućnosti da to postane. A i svojevoljno je pristao na tu šemu. Tako da, ni tada nije žrtva
|
Hmmmm... Ti pricas samo o slucaju kada se zna da ta osoba vec ima nekoga. A zar ne moze da se desi da on nije znao da ona ima decka, na primer?
Ili cak i ako zna, i ako je svesno rizikovao to ne znaci da ne moze da bude zrtva.I onaj sto sedne za kockarski sto svestan je mogucnosti gubitka. Ali on ne igra da izgubi vec da pobedi. I ako izgubi sve samo zato sto je jedini igrao posteno, zar ga to ne cini zrtvom?
DimitrijeR je napisao/la sledeće: | Šta se to tebi desilo pa se smatraš žrtvom?
Nije mi uopšte jasno |
Meni nista. Meni se u zivotu desavaju samo lepe stvari.
|
_________________ Inside my heart is breaking
My make-up may be flaking
But my smile still stays on... |
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
Annabel_Lee je napisao/la sledeće: | Citat: | Šta misliš, da kada ti se to desi (sex na jedno veče) ostaneš sa njom, venčate se, dobijete decu, unučiće i ostarite zajedno? |
Zašto da ne? |
Ovo vec spada u domen naucne fantastike. Nije nemoguce ali malo verovatno. Ovu pricu moze samo Stiven Spilberg da ozivi.
Citat: |
Ne razumem kako iko može da bude žrtva. |
Kao aurelianova prica... nesto tako, ali da se devojka na neki nacin obeca tom drugom liku ili ti trecoj osobi i da ga ispali dobro i vrati se onom prvom. Zavlacenje klasicno. Zavede ga opasno a on se upali jer samo on zna da je njen decko prevaren i to ga cini vaznim u celoj prici. Ali on zavrsi sam.
Citat: | Ili cak i ako zna, i ako je svesno rizikovao to ne znaci da ne moze da bude zrtva.I onaj sto sedne za kockarski sto svestan je mogucnosti gubitka. Ali on ne igra da izgubi vec da pobedi. I ako izgubi sve samo zato sto je jedini igrao posteno, zar ga to ne cini zrtvom? |
Od kada su Jerotije sportski kladionicari zrtve kladjenja? Od kada kocka ima veze sa zrtvom? Je l je tebe neko upotrebio protiv tvoje volje ili si sam pristao na sta god to bilo... u kom momentu same price o toj trecoj osobi, treca osba pomisli da je iskoriscena? Kada bi jos seksa a ne bude joj pruzeno? (ova pitanja su samo zbog primera koje si naveo)
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Citat: | Annabel_Lee je napisao/la sledeće:
Citat:
Šta misliš, da kada ti se to desi (sex na jedno veče) ostaneš sa njom, venčate se, dobijete decu, unučiće i ostarite zajedno?
Zašto da ne? Very Happy
Ovo vec spada u domen naucne fantastike. Nije nemoguce ali malo verovatno. Ovu pricu moze samo Stiven Spilberg da ozivi.
|
Onda će biti da Stiven Spilberg hara i našim prostorima, i to kloniran
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
jerotije rank
|
|
|
Ohanzee je napisao/la sledeće: |
Od kada su Jerotije sportski kladionicari zrtve kladjenja? |
Ne pricam o sportskim kladionicarima vec onim pravim, sto igraju poker.
Ohanzee je napisao/la sledeće: | Od kada kocka ima veze sa zrtvom? Je l je tebe neko upotrebio protiv tvoje volje ili si sam pristao na sta god to bilo... |
Pa rekoh ja, kad se kockas i jedini igras posteno, obavezno gubis. I sta si onda nego zrtva?
Ne pricamo ovde o meni, ja sam samo postavio temu. Kao sto ti rekoh, meni se u zivotu desavaju samo lepe stvari.
Ohanzee je napisao/la sledeće: | u kom momentu same price o toj trecoj osobi, treca osoba pomisli da je iskoriscena? Kada bi jos seksa a ne bude joj pruzeno? (ova pitanja su samo zbog primera koje si naveo) |
Nisam rekao "iskoriscena" nego "zrtva". Ne znam, kazem ti, najbolje bi bilo da to pitas aureliana jer se on za sada jedini javio sa iskustvom iz ove oblasti.
|
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
Citat: | Nisam rekao "iskoriscena" nego "zrtva" |
u ovom slucaju ne vidim razliku izmedju ova dva?
ako svesno ulazis u nesto,onda nikako ne mozes biti zrtva. Ako se kako ti kazes "boris" za svoju ljubav, onda ne mozes biti zrtva,nego borac. A izgubiti borbu.. ->desava se.
I jos jedna stvar,ipak sam za fer play, u ratu mozda ne,ali u ljubavi sigurno.
|
|
|
|
|
|
jerotije rank
|
|
|
^Kad te neko iskoristi ti nisi svestan toga, a ta osoba koja te iskoristila je imala losu nameru.
A kad si zrtva, to mozes svesno da budes, i to bez ikakve zle namere.
Jednostavnije: kad si zrtva, ti si subjekat, a kad si iskoriscen, tada si objekat.
|
|
|
|
|
|
|
|
^mhm,pravim ja distinkciju izmedju ta dva,ali koja je prica u ovom slucaju, kako si iskoriscen ako si treca osoba? Mogu da naslutim,ali to opet zavisi od toga koliko si "naivan" i koliko je ona druga strana veliki "lazov",ali kao sto vec rekoh negde gore kod nas se to uslovno receno zove "druga zena" i sad.. ja sam ta neka "druga", on,macan,je zauzet, ima zenu, devojku,verenicu..ima nekog.. kako sam ja iskoriscena-> pa svakako sam iskoriscena, a i"zrtva sam" neke svoje gluposti ili slabosti. Taj zauzeti macan mene laze i maze,a ja ga pustam.. Tako da,kad se sve sabere i oduzme sve karte su u mojim rukama.
Sve zavisi od toga kako cu ja da vucem konce. A o sposobnosti da ja pravilno rasudjujem i samostalno donosim odluke- o tome se ovde ne raspravlja. Bar ne za sad
|
Poslednja prepravka: :LOL: datum Čet Mar 13, 2008 10:06 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
jerotije rank
|
|
|
Pa ne znam bas koliko bi ti tu odlucivala. Valjda macan odlucuje.
I kao sto kazes, ako si iskoriscena, to je samo njegova krivica, a ako si zrtva, to je samo zbog tvoje slabosti.
|
|
|
|
|
|
|
|
Kako to mislis on odlucuje??? Valjda je na meni da kazem da li hocu nesto tako da dozvolim sebi,prvo da pustim "zauzetog" tipusa da me tu laze i maze i da se vezujem za doticnog itd itd. Sve je to stvar principa, u retkim slucajevima se stvarno desi "ljubav" ali onda vise tu nije rec ni o zrtvi ni o interesu..
|
|
|
|
|
|
jerotije rank
|
|
|
Jeste to tako u teoriji, ali je u praksi malko drugacije. Obicno se ta treca osoba prepusti na milost i nemilost ovoj drugoj (ili prvoj, zavisi odakle brojis ). Uvek bude ono "kako on/ona odluci", pa se to obicno otegne u nedogled, a za sve to vreme tvoja "sudbina" je u njegovim rukama.
Evo aureliano kao primer:
Nju sam obožavao, ona njega varala samnom, ja je molio da s njim raskine ali nije htjela. Potrajalo to nekoliko mjeseci.
Na kraju sam izišao iz tog trokuta s više boli neg zadovoljstva. |
|
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
jerotije je napisao/la sledeće: | Jeste to tako u teoriji, ali je u praksi malko drugacije. Obicno se ta treca osoba prepusti na milost i nemilost ovoj drugoj (ili prvoj, zavisi odakle brojis ). Uvek bude ono "kako on/ona odluci", pa se to obicno otegne u nedogled, a za sve to vreme tvoja "sudbina" je u njegovim rukama.
Evo aureliano kao primer:
Nju sam obožavao, ona njega varala samnom, ja je molio da s njim raskine ali nije htjela. Potrajalo to nekoliko mjeseci.
Na kraju sam izišao iz tog trokuta s više boli neg zadovoljstva. |
|
Ti kao treca osoba, slobodan, zainteresovan za vezu i td. Dodjes u kontakt sa drugom osobom koja je u ozbiljnoj vezi sa prvom osobom. Imamo tri osobe od kojih treca nije u vezi. I sto je najgore ponasas se kao da si upoznao osobu koja je slobodna. A situacija je teza nego sto izgleda.
Mozes da dajes sebe drugoj osobi do maksimuma. Ali druga osoba nikada, ali pazi nikada, ti nece uzvratiti istom merom. Svako ko kaze da hoce, laze i sebe i sve ostale. Druga osoba je rastrgnuta izmedju dva sveta. I ona ne moze da sada tu nesto prelama.
Sta god ti pricao, tebi je najlakse. Jedino treca osoba moze mirno da se povuce kao da nicega nije ni bilo.
Ali, narod je takav, od misa pravi slona. U celom tom zapletu ona prva osoba nesvesno i indirektno utice na drugu. I nema pojma sta se desava. I ako je neko zrtva u ovom buckurisu, to je prva osoba. Mada, nema tu zrtve.
Ti, kao treca osoba, si udvarac, napadac, sta god. Svidela ti se druga osoba i ti si se bacio u akciju. Ako ostanes da se boris, onda druga osoba odlucuje ko ce da pobedi.
Ali uvek mozes da se povuces sa terena. I imaj u vidu, na tudjem si terenu. Moras mnogo dobro da poznajes drugu osobu da bih je skinuo.
Nema tu ni milosti ni nicega, samo surova realnost, osecanja, razum, taktika. Borba bez pravila i ograncicenja.
Najbolje bi bilo da se ovakve situacije ne desavaju. Ali, srce je to.
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
jerotije rank
|
|
|
Ohanzee je napisao/la sledeće: |
Mozes da dajes sebe drugoj osobi do maksimuma. Ali druga osoba nikada, ali pazi nikada, ti nece uzvratiti istom merom. |
Da, desava se i to. Ali zar svrha ljubavi nije da ta je pruzis bezuslovno i da ne ocekujes nista zauzvrat? Predpostavljam da je ta treca osoba zadovoljna i kad je vidi ili cak i kad je zamisli.
Ohanzee je napisao/la sledeće: | U celom tom zapletu ona prva osoba nesvesno i indirektno utice na drugu. I nema pojma sta se desava. I ako je neko zrtva u ovom buckurisu, to je prva osoba. Mada, nema tu zrtve. |
Uuuu, al' mi ovo iskomplikovasmo. Ne vidim razlog zbog kojeg bi prva osoba bila zrtva. Ova treca je zrtva svojih osecanja, to smo utvrdili, nadam se. Svesno se zrtvuje kao sto roditelj to cini za svoje dete.
Ohanzee je napisao/la sledeće: | Ti, kao treca osoba, si udvarac, napadac, sta god. Svidela ti se druga osoba i ti si se bacio u akciju. Ako ostanes da se boris, onda druga osoba odlucuje ko ce da pobedi.
Ali uvek mozes da se povuces sa terena. I imaj u vidu, na tudjem si terenu. Moras mnogo dobro da poznajes drugu osobu da bih je skinuo.
Nema tu ni milosti ni nicega, samo surova realnost, osecanja, razum, taktika. Borba bez pravila i ograncicenja.
Najbolje bi bilo da se ovakve situacije ne desavaju. Ali, srce je to. |
Pricas kao da je ta treca osoba fudbalski tim. Ili zver. Tako mi zvucis.
Ne verujem da je ikome normalnom zelja da nekome "skida ribu", pa sad on kao planira, taktizira i sta ti ja znam. Neke stvari se, eto, jednostavno dese.
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|