:: |
Autor |
Poruka |
krmpaka Banovan! Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 09 Feb 2008 Poruke: 18
|
|
ne znam koliko znate o ovoj temi ali cito sam jedan veoma zanimljiv tekst da su Srbi dosli iz Sibira i Bajkala??????Naime u 4 ili 5 veku sa najezdom Huna Srbi ili Sarbis poterani od Huna te stigose cak do danjasne Nemacke,gde su se mixsovali sa slovenima,sama rec Srbin je kontroverzna jer moze da se speluje u raznim nacinima Srblji,Srbi,Sjerbi,Serboi,Sarbir,Szerbek.......ako neko moze da prokomentarise ovo jel ako je tako onda nasa cela istorija pada u vodu,price o masovnim migracijama slovena u 7 veku,itd,itd,price o Bugarima kao slovenima vise kod nikog ne piju vodu,al me zanima za Srbe,jer ako smo dosli sa tih prostora kojoj smo grupi naroda primadali,Sarmatima,Tatarima
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nasao sam jedan vrlo zanimljiv text na wikipediji o genetskom istrazivanji pa pogledajte ukucaj na kompu Haplogroup_R1a1_(Y-DNA),kolko sam skapiro ta krvna grupa potice iz Centralne Azije.
Najvise krvi pronadjeno u Aziji je kod
Tadjika 64%(Tadjikistan)
Kirgiza 63%(Kirgistan)
u Evropi
Luzicki Srbi 63%
Madjari 60%
dosta te grupe pronadjeno je i u Poljskoj 56% i Ukrajini 54%
Naime po ovom ispada da su proto Srbi(Luzicki Sorbi) ili prvi Srbi bili zut narod, tako da mi one price kad smo se mlatili sa Kinezima u 2 ili 3 veku nove ere deluju prihvatljivije
|
|
|
|
|
|
Dakilica > sexy angel <
|
Godine: 42
Datum registracije: 28 Maj 2007 Poruke: 1861 Mesto: > trg raja <
|
|
cuo sam za tako nesto, slusao i citao - ima cak i knjiga o tome srbi i azija....
|
|
|
|
|
|
ono sto je takodje interesantno to su koreni nasih imena,vecina nasih imena se zavrsavaju sa -an
Azijatski kanovi su se zvali Najan,Bajan,Sajan,Hatan.......
Transkript nasih su Bojan,Milan,Dusan........i jos mnogo,mnogo imena da ih ne pominjem sad
Madjarsko Zoltan je transkript turkiskog Sultan.......a imaju imena kao Atila..........i ne znam koja jos
|
|
|
|
|
|
Dakilica > sexy angel <
|
Godine: 42
Datum registracije: 28 Maj 2007 Poruke: 1861 Mesto: > trg raja <
|
|
da to si upravu, imena nastala na taj nacim-mislim na nasa stara imena koja si spomenuo....
|
|
|
|
|
|
ndajeno na netu narod Sabirs(Sabiri) izgleda prvi Srbi,verovatno da su to ti Sibirski Srbi,pogledajte gde su Madjari ziveli,400-stota godina nove ere....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
475 godina nove ere........deo odlazi na zapad Sorabi........deo Sabira ostaje,ono gore iznad Sabira pleme Onogurs su prvi Bugari
|
|
|
|
|
|
|
|
|
godina 700 izgleda da su stvari malo jasnije Srbi su se vec odvojili od sabrace Luzickih Srba(Sorbi su i dalje u Luzici),Hrvati takodje Crni i Beli Hrvati ostaju na Karpatima(Black Croats,WhiteCroats),Bugari su vec na balkanu i imaju kanat,a Madjari su vec u danasnjoj Ukrajini,javljaju se Srbi i Hrvati na balkanu pogledaj ispod Avarskog kanata,kliknite na slike da vidite uvecano
|
|
|
|
|
|
stefica_delija Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 13 Avg 2006 Poruke: 20 Mesto: Montenegro
|
|
Priznajem...da za to prvi put cujem...Cuj, Srbi iz Azije...Bice da je tako.. ...nismo..hmhm..
|
_________________ stefica_delija 3242 |
|
|
|
|
dirty_angel Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 11 Avg 2006 Poruke: 70 Mesto: Tuzla
|
|
Ovo prvi put cujem
|
|
|
|
|
|
boske76 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 48
Datum registracije: 03 Okt 2008 Poruke: 11
|
|
nemoj da `oni` zbog ove teme se sete pa nas vrate odakle smo dosli.
Mada se u potpunosti slazem jer imamo veoma malo zajednicko sa SLovenima.
|
|
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
I ja sam cula za neka istrazivanja (po dnk kodu) ..sve ide u tom smeru. Pa,ima smisla...
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|