www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

"Prevara"? Ni manje štete ni veće žalosti... il
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ NJIHOVA soba ~
::  
Autor Poruka
skitnicaa
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 36

Datum registracije: 01 Nov 2007
Mesto: BEOGRAD

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 12, 2007 6:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svesna sam ja svega toga...
Moze se desiti i njemu i meni...

Al nije mi jasno sta on hoce od mene toliko dugo...
Ovo je daleko od kre* kominacije...
Ja i on bleimo po 6sati...ko da smo zajedno,al nismo...
On meni prica za devojke,ja njemu za momke...
Bleimo,zajebavamo se,zna moje drustvo,ja njegovo...sve mi prica...

:LOL:
>bitchy witch<
<b>>bitchy witch<</b>

Godine: 38

Datum registracije: 18 Jan 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Dec 13, 2007 10:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

^malac (to ti ja eto tepam Mr. Green ) pamet u glavu. uff, nisam pametna sto bi rekli stariji,ali.. ne mirise mi to na dobro. ne bih da te povredi (ali ne znam ni kako bi vise mogao to da uradi). dok ti ne sredis sa sobom sta zelis i koliko od njega zelis i sta si pre svega spremna da zrtvujes zbog njega... drzim ti fige i zelim sve najbolje.

a sad da se vratimo na temu, okiz?

iusticia
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 47

Datum registracije: 28 Jun 2007
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 18, 2007 9:30 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Najvise zaboli, po meni, kada za prevaru svog partnera saznate od nekog drugog. Tada, u zavisnosti od toga sta osecate ili koliko volite partnera, reagujete na razne nacine.
Provera price u svakom slucaju
Ozbiljan razgovor sa njim/njom
Raskid ili nastavak
Sve navedeno zavisi od osecanja, hrabrosti da ostavis, snage da oprostis, volje da nastavis ...
U svakom slucaju, raznih komentara ima sto je i normalno ali je ocigledno da se to skoro svima dogodilo.
Uvek te, ako odlucis da oprostis, muci da li ce se isto ponoviti uprkos obecanjima, kako povratiti izgubljeno poverenje i slusati prebacivanja koja su neminovna, ocekivati osvetu itd....
Prevara sama po sebi predstavlja cin izdaje, nemorala, slabosti... a svi to radimo, pa hajde da preformulisemo prevaru i kazemo da je to u stvari zivot

andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada

Godine: 39

Datum registracije: 04 Jan 2005
Mesto: Subotica

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 28, 2007 9:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

E ovo je ono sto sam vas i ja htela pitati..
znaci pricale smo s drugaricama koje vece o prevari...
jedna kaze da je prevara vec kad pomislis na drugog
druga kaze da je prevara ako se poljubis sa drugim
a treca kaze cak ni poljubac nije prevara, prevara je jedino ako spavas sa njim..

sta vi mislite?

:LOL:
>bitchy witch<
<b>>bitchy witch<</b>

Godine: 38

Datum registracije: 18 Jan 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 01, 2008 2:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

prevara je sve gore navedeno. Mr. Green naravno da ta pomisao na drugu/drugog je najbezbolnija. pa,naravno da ces negde u toku veze mozda pozeleti nekog drugog tj mastati o nekom... poljubac, pa tu sve pocinje. sex, pa to je vec zavrsna faza.tako da, sve u svemu zacin "c" Cool

andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada

Datum registracije: 04 Jan 2005
Mesto: Subotica

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 25, 2008 11:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pre koji dan jedna moja drugarica je iznela nesto ovako na ovu temu:
"ako si ga vec poljubila bas je svejedno da li ces spavati sa njim ili ne"

jerotije
rank
<b>rank</b>

Godine: 42

Datum registracije: 13 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 01, 2008 11:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

^ Tvoja drugarica je apsolutno u pravu. Wink Ali i ona prva koja kaze da je i pomisao na drugog prevara. Mozda cak i najgora. Sta ti vredi sto imas necije telo, usne ako su njegove/njene misli sa drugom osobom. Ili kad uhvatis sebe da u svakom slobodnom momentu razmisljas o nekom drugom, ti ustvari varas svog partnera.

A seks... to bude i prodje.

*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 17, 2010 4:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Po mom misljenju, prevara je nepotrebna. Zasto da varam, ako lepo mogu da ostavim osobu sa kojom sam. Nema lazi nema prevare, i manje slomljenih srca

KristinaNS
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Datum registracije: 16 Feb 2005
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 17, 2010 5:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Danas svi muskarci varaju

*Mayche*

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 17, 2010 5:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

^netacno

Iako mnogi muskarci varaju, to nije istina za sve. Jos uvek ima onih romanticnih, zaljubljenih, koji u tebe gledaju kao u Boginju. Nasla sam jednog takvog...

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 18, 2010 12:37 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Neko iznad mene reče da svi muškarci varaju. A žene su kao svetice, nit misle, nit žele, nit ljube niti spavaju sa nekim, svetice pa to ti je!
Žena sam, ali dajte ne pretjerujete, i mi smo od krvi i mesa i ono što mi znamo uraditi podlo i hinjski, rijetko koji muškarac može, samo je problem što to rijetko smijemo i želimo priznati. Jer smo jače, a kao takve sposobne za zlo jednako toliko koliko i za dobro. I za voljeti i za prevariti.
Varati, zašto bih sad varali nekog ko nas voli i cijeni i prema kom osjećamo isto? Ako nije tako i nema ljubavi, ako je tek navika ili eto neka nismo sami, treba otići čiste i mirne savjesti. Varala sam i nisam otišla mirno i uvijek će mi to biti veliki teret na duši i nosiću se sa tim još dugo vremena. Zato sve ovo i govorim, teško je sa tim nastaviti i nositi kao grižu savjest, jer je ipak imam i osjećam. Ne treba varati nikoga ko vas voli, bez obzira. Bolje je otići.

*Mayche*

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sre Jul 21, 2010 3:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

12 stvari koje možda niste znali o preljubu

Glavni mitovi o nevjernosti i istina o njima

Varaju li muškarci češće od žena? Trebate li priznati da ste imali aferu? Je li varanje uvijek vezano za seks? Saznajte više uz naših top 12 mitova o nevjernosti i istinu - ili nedostatak iste – o njima.

Preljub se ne broji ako nitko ne sazna za njega.

Znači li varanje išta ako apsolutno ne postoji nikakva šansa da će to itko ikada doznati, ako nikada više nećete vidjeti tu osobu, ako ste prakticirali siguran seks, ako to nije značilo ništa, i vi niste nikome ništa rekli? To u potpunosti ovisi o vašoj osobnosti. Ako zaista ne vidite ništa loše u tome što ste napravili, vjerojatno ne znači ništa. Postoji samo jedan problem s ovom teorijom: Vrlo malo ljudi istinski vjeruju ima ništa lošega u povremenom preljubu. Čak su i “promiskuitetni” ljudi svjesni da rade nešto "pogrešno", i upravo se ovdje sve razotkriva - kako se mijenja vaša percepcija o vašem partneru. Vi ste u prednosi jer ste se nekažnjeno izvukli. Zbog ovoga on ispada ili naivan i ima previše povjerenja, ili je osjetljiv i beznadno bespomoćan. Dobri odnosi temelje se na uzajamnom poštovanju i divljenju, a ne na sažaljivanju nad partnerom i potajnom razmišljanju o tome kako on u stvari ništa ne “kuži” i primijećuje.

Ljudi varaju jer su nesretni u braku ili vezi

Preljub znači nezadovoljstvo u braku? Za muškarce to nije nužno slučaj. Mnogi muškarci koji vole svoje partnerivce i imaju relativno dobar seksualni život kod kuće neće odbiti priliku da se malo zabave i sa strane, ako smatraju da se mogu nekažnjeno izvući. U jednom istraživanju 56 posto ispitanih muškaraca koji varaju rekli su da su njihovi brakovi bili jako sretni. Samo 34 posto nevjernih žena se složilo s time.

Preljub se većinom bazira na seksu

Neke afere se baziraju na seksu, većina svakako uključuje seks, jer je seks s nekim drugim zabranjen, što ga čini vrlo privlačnim. Međutim, seks nije uvijek razlog zbog čega ljudi varaju. Afere su način na koji se može dobiti ono što se možda ne dobiva u vezi – to je jednostavno tako. Ono što nije tako jednostavno je definiranje što je to što u stvari nedostaje. U stvari, često osoba koja vara niti nije svjesna što joj fali. Neki ljudi traže traže izgubljenu mladost, nekima fali bliskost s nekim… Neki varaju "savršene" partnera jer im je dosta savršenstva… Ne radi se uvijek o seksu.

Ako te vara, ne voli te...

Možda se to tako čini, no to nije nužno slučaj. To, doduše, znači da vas partner ne poštuje dovoljno da bi se držao “ljubavnog dogovora” na koji ste se oboje obavezali kada ste stupili u ozbiljnu vezu ili brak, te da ima različit sustav vrijednosti od vas. Nekim ljudima je lakše odvojiti seks od ljubavi, i zadovoljavanje fizičkih potreba ne utječe na njihovu ljubav prema vama.

Muškarci varaju češće od žena

Ovo je nekad bilo točno, no sada se ljestvica nevjernosti sve više izjednačuje. Zašto? Jer žene varaju iz istog razloga kao i muškarci: to je netko novi, to je “zločesto i zabranjeno”, zabranjeno voće koje ste osvojili…Međutim, postoje i drugi razlozi koje žene navode: - Afera je bila “nagrada” za sve ove godine što sam bila necijenjena supruga i majka ili jer sam toliko godina trpila partnera kojemu nije dovoljno stalo do mene. To je bilo podizanje ega. (Prošli su dani kada smo se počastile novom frizurom ili šminkom kako bismo se oraspoložile) Žene još uvijek ne smatraju afere “normalnima” kao što to mnogi muškarci čine – veće su šanse da će žena osjetiti grižnju savjesti – no prema istraživanjima, mi smo bolje u laganju, pa su i veće šanse da ćemo se nekažnjeno izvući.

Isto tako je mit da su muškarci ti koji prevaraju prijateljstva u afere. Većina nevjernih muškaraca vide aferu kao veliku priliku i malo obaveza. Suprotno tome, čini se da žene više pokušavaju pretvoriti platonske veze iz prijateljstva u ljubav, i svoja maštanja u stvarnost. Žene se puno više emocionalno angažiraju i imaju potrebu istestirati prijateljstvo kako bi ustanovile bi li to bila bolja opcija od trenutne veze. Dakle, ona traži potencijalnu srodnu dušu, a on se samo zabavlja.

Seks s bivšim nije varanje, jer ste već ionako prije bili skupa

Spavanje s bivšim je “pogreškica” za koju ljudi najčešće smatraju da će proć nekažnjeno. To se ne čini kao da ste nevjerni – nije kao da se radi o nekom novom radi koga biste mogli ostaviti sadašnjeg partnera i započeti novu vezu, zar ne? Potpuno krivo! Nažalost, upravo zbog ovoga seks s bivšim može imati katastrofalne posljedice. Vi se možda malo igrate, onako usput za dobra stara vremena, no vaš bivši to možda čini kako bi ponovo obnovio vezu. Pa morate prekinuti (opet) i objašnjavati sadašnjem partneru zbog čega vas bivši stalno zove nakon svog ovog vremena. Šanse da će se ova afera saznati, u stvari, su veće nego da ste imali odnos s neznancem, jer neznanci neće imati potrebu nazivati vas ili slati dugačke, inkriminirajuće mejlove…

Vezu možete osigurati od preljuba

Možete smanjiti šanse za preljub u vašoj vezi, ali nikad nema garancija. Najbolja stvar je? Izabrati pravog partnera. Biranje prave osobe je puno važnije nego da ga “održavate” sretnim jednom kad ste ga ulovili, jer su stvari poput morala, sustava vrijednosti i obiteljska pozadina puno jači utjecaj na to hoće li netko prevariti ili neće.

Ako je jednom prevario, opet će to učiniti

Ovo je gotovo uvijek točno. Ako je vaš partner varao gotovo sve svoje prijašnje djevojke – i ništa se nije dogodilo zbog čega bi shvatio da njegovo ponašanje nije u redu – gotovo je sigurno da će to napraviti i vama.

Uvijek biste trebali preljub priznati partneru

Ako vaš partner sumnja da ga varate ili znate da bi mogao saznati, bolje je da mu sami kažete. Veće su šanse da ćete uspjeti spasiti vezu nakon dobrovoljnog priznanja, nego neželjenog otkrića. S druge strane, ako su šanse veoma male da će vas otkriti, možda je bolje prešutiti to. Na primjer, neki stučnjaci će savjetovati da mu ne kažete ako on nije emocionalno najstabilnija osoba. Vijest o aferi mu neće baš pomoći da podigne samopouzdanje. Takvo priznanje će u potpunosti izbrisati bilo kakvo poštovanje koje je imao prema vama i moglo bi potrajati godinama da se ponovo izgradi (ako se uopće uspije). Umjesto toga radije razmislite o tome zbog čega je došlo do afere. Što vam je ta druga osoba pružala, a da vam to nije davao vaš partner? Je li moguće to probuditi u vlastitoj vezi?
Najgore moguće rješenje je da priznate aferu kako biste riješili vlastitu grižnji savjesti. Istina, pasti će vam kamen s vrata, ali ćete na vrat svog partnera baciti cijelu stijenu emocionalne boli. Vi ste napravili pogrešku, pa se sada nosite s njom.

Ako nema seksa, to nije preljub

Emocionalna prevara – duboka, strastvena povezanost između dvoje ljudi koji često niti nisu svjesni da su prešli granicu platonskog prijateljstva – je najveća prijetnja s kojom se brak može suočiti. Više od 80 posto nevjernih ljudi imaju afere s ljudima gdje je sve počelo samo s prijateljstvom, često kolegom. U stvari, jedno istraživanje je pokazalo da je 50 posto nevjernih žena i 62 posto nevjernih muškaraca imalo aferu s nekim na poslu. Intenzivna ali nevidljiva, erotična,ali nekonzumirana, emocionalna nevjera je opasna i zavodoljiva. Ako se često pretvarate da ste singl kad niste ili šaljete tajne SMS-ove ili mejlove, dijelite intimne detalje s osobom koja vam se sviđa sa strane i lažete svom partneru jeste li ih vidjeli ili niste – onda emocionalno varate.

Maštanje o nekom znači da biste mogli prevariti

I dok će mnogi seksualni psiholozi zapravo poticati parove u dugoj vezi da maštaju o drugim ljudima kako bi se nosili s iskušenjem – iza čega je logika – ok je biti nevjeran u glavi, samo ne u stvarnosti, drugi stručnjaci tvrde da je to veoma riskantno. Oni tvrde kako afere započinju u glavi, a zamišljeni seks vas može potaknuti da to i realizirate u stvarnosti. Cijela poanta maštanja je, na kraju krajeva, da vizualizirate savršen, strastven, najbolji seks života. I dok bi stvarni susret vjerojatno bio mnogo manje uzbudljiv, jaka želja može vas natjerati da zastranite.

Prevara može “spasiti” vezu

Ovo je mit koji su osmislili ljudi koji varaju, samo kao izgovor za ono što su napravili. I to je potpuno krivo! Možete li zamisliti neki par kako kaže: “Dabome, taj preljub je bio najbolja stvar koja nam se dogodila”? Zato što to vjerojatno nikad nećete čuti. Preljub uključuje kršenje datog obećanja, redovito laganje i gubitak povjerenja. Čak i one veze koje “prežive” dugo su vremena ograničene tugom, zamjeranjem i osjećajem krivice.

Sad kad smo to rekli, sagledavanje razloga zbog kojih je neka osoba zastranila u vezi može pomoći “slijepiti” natrag ono što je ostalo od veze. Ljudi često varaju kako bi se osjećali drugačiji, bili osoba za koju misle da žele biti. Dugoročni partner pak vas doživljava kao osobu koja ste bili prvi put kada ste se upoznali, a ne osobu koja ste postali ili koja želite postati. Afera vam daje mogućnost da počnete sve iznova. Zato je nakon preljuba važno upitati: “Tko si ti bio s tom osobom? Zašto ta ne možeš biti ta osoba sa mnom?”.

Izvor: zena.hr

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ NJIHOVA soba ~ -> "Prevara"? Ni manje štete ni veće žalosti... il Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Strana 3 od 4

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon