www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

humus-glistenjak
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Biljni svet ~
::  
Autor Poruka
srbomil
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 82

Datum registracije: 09 Nov 2005
Mesto: krusevac

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 10, 2005 6:36 am    Naslov poruke: humus-glistenjak Na vrh strane Na dno strane

Interesujeme da li neko ima iskustva sa korišćenjem humusa-glistenjaka
i kakva????
Kažu da je to najbolje organsko djubrivo koje postoji, da li je to tačno??

vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 10, 2005 3:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nemam iskusta...ovo sam saznala sa neta:

Humus glistenjak - najbolje prirodno djubrivo

Uticaj na biljke i zemljiste
Sve biljke, kako gajene tako i divlje, pozitivno reaguju na poviseno prisustvo humusa u zemljistu. Pored kopnenih, na humus pozitivno reaguju i kopnene biljke, koristan je za alge i mahovine kao i za najslozenije cvetnice. Redovnom upotrebom humusa popravlja se plodno zemljista, zaustavlja se degradacija i postepeno vraca kvalitet vec degradiranih zemljista.

Upotreba inteziranja humusa:
Pri gajenju cveca u loncanicama i zardinjerama humus je naj ehikasniji kao komponenta supstrata, i to sa 20 do 30% kod visegodisnjih a sa 10 do 20% kod jednogodisnjih biljaka. U toku vegetacije humus se dodaje 2 do 3 puta.
Izvor zdrave hrane, vecih i kvalitetnijih prinosa koji ranije sazrevaju i lepse izgledaju. Obezbedjuje znatno brze i ravnomernije klijanje i nicanje. Biljke lakse odolevaju susi,mrazu i drugim nepogodama. Redovnom upotrebom humusa popravlja se plodnost zemljista,zaustavlja se degradacija i postepeno se vraca kvalitet vec degradiranog zemljistu.

srbomil
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Nov 11, 2005 5:40 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Vecadok, pa ja sam oduševljen tvojim poznavanjem humusa-glistenjaka, toliko da nemam nikakav komentar.
Poznavanje je savršeno, ali mene interesuje praksa, uz sva uvažavanja, imali neko iskustva u primeni toga, i kakva su???
Ove godine moje jabuke u vikendici su nikad bolje, interesuje me da li je to slučajnost ili
rezultat primene humusa-glistenjaka.

vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Nov 11, 2005 2:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

srbomil je napisao/la sledeće:
Vecadok, pa ja sam oduševljen tvojim poznavanjem humusa-glistenjaka, toliko da nemam nikakav komentar.

Embarassed Embarassed Embarassed

Ne verujem da je uspeh sa jabukama bio slučajan.
Sačekaćemo da se javi neko ko možda ima slično iskustvo,
ali znam da sam i ja jednom stavila ovakav humus na svoje saksijsko cveće (a imam ga raznih vrsta, u više od 100 saksija, i gajim vrlo uspešno, za sad) i da je gotovo godinu dana bilo kao da sam ga prihranjivala najboljim tečnostima za listanje i cvetanje.

srbomil
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Nov 11, 2005 3:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ovo me veoma ohrabruje, jer namera mi je da gajim kalifornijske gliste, zapravo ih već
gajim, i supruga mi govori da je njeno cveće od kad primenjuje humus-glistenjak druga priča, pa moje jabuke, ja sam još uvek oprezan i voleo bih da mi neko to potvrdi.
Pitam se da li sam toliko pametan????Ako je tako zašto se kod nas primenjuje samo za svoje potrebe, zašto ljudi koriste stajnjak, NPK,AN, Ureu i sl,?????

filste
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 23 Feb 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 23, 2008 6:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zelela bih nabaviti leglo kalifornijskih glista. Zna li neko ko ih prodaje i koliko kostaju? Ima li ih u blizini Sapca? Pozdrav

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Biljni svet ~ -> humus-glistenjak Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon