:: |
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Kada bi se Isus Krist (Hristos, Isa) danas vratio među ljude – što bi se desilo? Što mislite kako bi on reagirao, što bi prihvatio a što ne? Što bi nastavio a što prekinuo?
Kako bi Isus reagirao na svu ovu mržnju među narodima? Na siromaštvo? Na opću zapostavljenost pravih ljudskih vrijednosti? Na nemilosrdno bogaćenje, pohlepu, zlo, ratovanja, glad i sve ostalo što se dešava?
Bi li nas spasio? Bi li pomogao ili bi samo uvidio (opet) da smo nepopravljivi, gubeći svaku nadu u nas?
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
Ilija@Nis Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 16 Jun 2007 Poruke: 124
|
|
U pocetku bi se branio od sponzorusa, a onda bi prestao kao i svi tatini sinovi.
|
_________________ "Ali znaj, cuces plac uvek kada uzmes mac, jedino ljubav sme s nule da pokrene sve" |
|
|
|
|
trriper Dobro upućeni član
|
Godine: 36
Datum registracije: 19 Jan 2008 Poruke: 568 Mesto: Izgubljen negde daleko...
|
|
Isus ne mora da silazi da bi video sta se ovde desava. Cetiri jahaca apokalipse (glad, smrt, kuga (iako je kao istrebljena, imamo mi danas druge bolesti koje mogu da se stave pod ime KUGA), i naravno rat) su vec uveliko uzjahala i haraju svetom. Sigurno Isusu nije drago, al' svejedno ce silaziti dole kad to bude potrebno, a za nas kasno.
A sto se spasenja tice, svaki covek je zaduzen za sebe. Niko mu ne moze pomoci, pa ni sam Bog, ako on to spasenje ne trazi. Ako se ponasa bahato i po nekom svom "pravilniku" dobrih stvari, a zanemari ono istinsko dobro. Svako mora sam da se bori za svoje spasenje, a ne da ocekuje da ce mu jednom neko oprostiti samo zato sto je covek i par puta je uzeo u usta Bozije ime.
|
_________________ Love is a razor and I walked the line on that silver blade... |
|
|
|
|
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Citat: | svejedno ce silaziti dole kad to bude potrebno, a za nas kasno.
|
Za šta će onda to biti potrebno?
Mada, slažem se u jednom -
Citat: | Isus ne mora da silazi da bi video sta se ovde desava. |
Biće da zato i ne sliazi
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
trriper Dobro upućeni član
|
Godine: 36
Datum registracije: 19 Jan 2008 Poruke: 568 Mesto: Izgubljen negde daleko...
|
|
Annabel_Lee je napisao/la sledeće: | Citat: | svejedno ce silaziti dole kad to bude potrebno, a za nas kasno.
|
Za šta će onda to biti potrebno?
|
Silazice zbog spasenja vernika. Kad nastupi Apokalipsa Isus ce po drugi put sici na zemlju da povede sa sobom one koji to zasluzuju. Bar je tako negde zapisano...
|
_________________ Love is a razor and I walked the line on that silver blade... |
|
|
|
|
Теодул Banovan! Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 24 Feb 2007 Poruke: 504 Mesto: Srce, a u srcu SRBIJA!
|
|
Isus Hristos ce doci na zemlju, ne da se zabavlja nasim zivotima.. nego da ocisti svet od prljavstine.
|
_________________ "Svaki pedalj nase SPRSKE ZEMLJE SVETE, brane nam junaci iz KOZARSKE PETE!!!" |
|
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
pa ne znam, i u ono vreme kad je pokusao da nesto uradi , svi znamo kako je zavrsio
zamislite situaciju da se sad neko pojavi i da kaze da je Isus, svi bi mu se smejali a potom ga strpali u ludnicu
a druga stvar je sto ne verujem u vracanje iz mrtvih
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
afibamarih Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 105
Datum registracije: 29 Feb 2008 Poruke: 80 Mesto: Arcadia
|
|
aureliano je napisao/la sledeće: | Kada bi se Isus Krist (Hristos, Isa) danas vratio među ljude - što bi se desilo? Što mislite kako bi on reagirao, što bi prihvatio a što ne? Što bi nastavio a što prekinuo?
Kako bi Isus reagirao na svu ovu mržnju među narodima? Na siromaštvo? Na opću zapostavljenost pravih ljudskih vrijednosti? Na nemilosrdno bogaćenje, pohlepu, zlo, ratovanja, glad i sve ostalo što se dešava?
Bi li nas spasio? Bi li pomogao ili bi samo uvidio (opet) da smo nepopravljivi, gubeći svaku nadu u nas? | Bio bi Poslednji Sud gde bi svako bio sudjen po svojim delima. To jasno pise u Simvolu vere: "i koji ce opet doci sa slavom da sudi zivima i mrtvima, i Njegovom Carstvu nece biti kraja."
|
_________________ ET IN ARCADIA EGO!
Una salas victis, nullam sperare salutem! |
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Isus nikada neće doći, to je prvo. Drugo, i ako nisam u pravu, i ako dođe, na krst sigurno otići neće kao prvi put, jer shvata svu uzaludnost takvog čina. Oprati naše grijehe, primiti ih na svoju dušu i tijelo, bio je i tada uzaludan pokušaj, po svemu sudeć, i mislim da je svjestan toga. Nikada nam neće pomoći, jer nismo u stanju pomoći sami sebi. Dobrota je nestala, zlo je zavladalo, iskonsko i duboko. Zašto da silazi? Radi koga? Sve čemu nas je učio nalazi se samo u riječima, ne i u djelima, ne i u nama samima.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
A i kad bi sishao, sta mislite koliko nas bi ustvari poverovalo da je to on? Koliko bi nas ustvari coveku reklo "ma daj sta me zezas?"...Isto tako, jako bi se iznenadio da vidi kakvi smo...
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
Double Hearts Love Sucks
|
Godine: 35
Datum registracije: 12 Maj 2009 Poruke: 2618 Mesto: i'm an amazing guy who has the killer looks
|
|
|
|
|
brljac Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 57
Datum registracije: 10 Avg 2010 Poruke: 1 Mesto: Subotica
|
|
[marq=left][marq=left][marq=left] gkukolj je napisao/la sledeće: | Isus nikada neće doći, to je prvo. Drugo, i ako nisam u pravu, i ako dođe, na krst sigurno otići neće kao prvi put, jer shvata svu uzaludnost takvog čina. Oprati naše grijehe, primiti ih na svoju dušu i tijelo, bio je i tada uzaludan pokušaj, po svemu sudeć, i mislim da je svjestan toga. Nikada nam neće pomoći, jer nismo u stanju pomoći sami sebi. Dobrota je nestala, zlo je zavladalo, iskonsko i duboko. Zašto da silazi? Radi koga? Sve čemu nas je učio nalazi se samo u riječima, ne i u djelima, ne i u nama samima. | [/marq][/marq][/marq]
Gospod sigurno dolazi,kao što je najavljeno u Jovanovom Otkrovenju.Zato poradimo na našem spasenju.Idimo u crkvu,molimo se.postimo,ne činimo greha.praštajmo jedni drugima,volimo se kao braća i sestre po Hristu,kako bi nam Gospod na strašnom sudu oprostio i pozvao nas u Carstvo Nebesko.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|