:: |
Autor |
Poruka |
Amerigo Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 24 Feb 2006 Poruke: 202
|
|
i ja sam citao da su albanci porijeklom iliri. e sada neki kazu da nisu.
|
|
|
|
|
|
Axios Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 11 Jul 2006 Poruke: 122
|
|
Amerigo je napisao/la sledeće: | i ja sam citao da su albanci porijeklom iliri. e sada neki kazu da nisu. |
Ако се погледају све турске хронике из тог времен видечете да се Гергија именовао само како Искендер.
Турцу су урадили попис становништва у 1583 год. односно 115 год. након смрти Гергија Кастриот. Ови документи показују да на просторима дањашње Албаније у том периоду није било Албанаца, односно да је тамо живило чисто Словенско население. Според свих релевантних извора прве колонизације Геге (дањашњи Албанци) је извршена из Мале Азије у 17 веку.
|
|
|
|
|
|
stimi Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 58
Datum registracije: 02 Dec 2002 Poruke: 148 Mesto: off
|
|
Albanija (albanski: Shqipëria, znači Zemlja orlova) je mediteranska država jugoistočne Europe. Graniči s Crnom Gorom na sjeveru, Srbijom (Kosovo) na sjeveroistoku, Makedonijom na istoku, Grčkom na jugu, Jadranskim morem na zapadu te Jonskim morem na jugozapadu. Službeno ime glasi Republika Albanija.
|
|
|
|
|
|
kai79 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 45
Datum registracije: 25 Sep 2006 Poruke: 9
|
|
Kada je tito trebao da povrati kosovo javio se problem jer nijedan albanac nije to hteo da prihvati jer je vecina saradivala sa fasistima.
Resenje je nadjeno u tome sto je tito ponudio jedan ustupak a to je zakon o zabrani povratka srpskom stanovnistvu na kosovo istom onom koje je prebeglo ,zakon je usvojen toboze zbog zastite srba da nebi imali probleme.
Zakon je bio na snazi sve do pada komunizma ,
a u pregovorima oko stavljanja albanije u sastav jugoslavije nudjeno je i kosovo taj plan je poremetio problemi koji su nastali sa Rusijom.
|
|
|
|
|
|
Koza_pamti Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 06 Apr 2007 Poruke: 26
|
|
|
|
|
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
Koza_pamti je napisao/la sledeće: | Slazem se sa tobom! |
aham...i sta s tim?
ovakve postove molim da zaobilazite posto ni na koji nacin ne doprinose temi...hvala lepo
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
Brizak Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 08 Sep 2007 Poruke: 11
|
|
K O S U
A L B A N C I ?
- studije o poreklu Albanaca -
Sve što kaže Akademik Burović o poreklu Albanaca znamo mi to od vremena, pre njega i bolje od njega, ali sada nije vreme da se to kaže. Treba da prethodno ujedinimo Kosovo sa Albanijom, pa ćemo tada i mi to priznati.
Akademija nauka Albanije
Albanski jezik se formirao u VI veku n.e. na Severu Balkana, u Rumuniji. Albanci su na Balkan sišli neprimećeno i stigli u današnju Albaniju u X veku n.e.
Prof. dr Eqrem ÇABEJ
- albanski akademik
Uskoro izlazi iz štampe knjiga “Ko su Albanci“ u kojoj je do tančina obradjeno poreklo Albanaca (Šćipetara) i raskrinkane sve laži o njihovom nazovi ilriskom poreklu.
1. KO SU ALBANOI ?
2. A R N A U T
- Istorija, etimologija i semantika -
3. ALBANCI NISU AUTOHTONI
- Dokumenti i svedočanstva, činjenice i argumenti -
4. KAD SU DOŠLI ALBANCI U ALBANON ?
- Ne samo na Balkan, već i u samoj Albaniji, Albanci su stigli posle Slovena. Dokumenta i priznanja svetskih naučnika, pa i albanskog naučnika, akademika prof. dr Ećrema Čabeja -
5. ALBANCI NISU PELAZGI
Samopriznanje albanskih istoričara
6. ALBANCI NISU ILIRI
- Dokumenti, argumenti, činjenice i svedočanstva -
7. EKSPANZIJA ALBANACA
- Dokumenta i činjenice -
8. ARGUMENTI ALBANACA
- Navodno za svoje ilirsko poreklo -
9. CEDIRANJE ALBANSKIH NAUČNIKA
- U vezi porekla Albanaca i pretendiranja za autohtoniju -
10. SEOBE ALBANACA
11. KO SU ALBANCI?
12. POREKLO ALBANACA
U SRBIJI (KOSOVO I METOHIJA), U MAKEDONIJI,
CRNOJ GORI I GRČKOJ
13. 1. ARHIVSKA DOKUMENTA
Albanološke teze akademika, prof. dr Kaplana Burovića su rezultat njegovih prudentnih istraživanja duz 50 godina, njegovih objektivnih studiranja problema strogo akademskom akribijom, bez pristrasnosti, bez predubeđenja. Ko god ih bude pročitao, pa bio on i do srži indoktrinirani Albanac, odmah će shvatiti da oni, Albanci, niti su autohtoni, ni na teritoriji same Albanije, kamoli na Kosovu i ma gde drugo, niti su genealoški sledbenici Ilira, ponajmanje Pelazga. Ovim njegovim strogo naučnim studijama i otkrićima, dokumentima i argumentima, on je zaslužio našu pažnju i svestranu zahvalnost, pa i divljenje za građansku smelost, kojom nam ih je pretstavio.
Dr Orde IVANOVSKI
- viši savetnik na Institutu nac. istorije, Skoplje
Stavovi Kaplana BUROVIĆA za albanološke probleme, posebno za problem porekla Albanaca, treba da se pozdrave najtoplije, dok studije koje objavljuje on u vezi tih problema treba da se propagandiraju u čitavom naučnom svetu.
Dr Vinçenx GOLLETTI
- albanski akademik
Od Kaplana BUROVIĆA učili su i uče ne samo obični ljudi, već i studenti, književnici, profesori universiteta, pa i akademici Albanije.
Idriz ZEQIRAJ
- albanski publicista
L’historien et dissident Kaplan Burovich est une source digne de confiance pour l’histoire albanaise (Istoricar i disident Kaplan Burovic je izvor dostojan poverenja za albansku istoriju).
Prof. Dr Fox MULDER
- akademik
Prof. dr Kaplan Burovich – famous dissident and historian (Prof. dr Kaplan Burović je famozan dissident i istoricar).
New York University
- Laww faculty
Da sam znao ko je Kaplan Burović, uhapsio bih albanskog ambasadora u Beogradu i rekao Enveru Hodži: „Pusti mi Kaplana, da ti pustim ambasadora!“
Vladimir PAVIČEVIĆ
- ambasador SRJ u Ženevi
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|