:: |
Autor |
Poruka |
ex_deda Banovan! *28*
|
Datum registracije: 08 Okt 2006 Poruke: 7256
|
|
Ja mislim da je nemoguc'e preko kompjutera za vec'inu ljudi sa nekim koje stran, jer odgovori i pitanja zavise od reakcije druge osobe(a), ponashanja i sklopa rechenice. Kako znati da li si nekog uvredio ili izgestikulirati da se shalish.
Sa telefonima neznam, jer nevolim nikako da ih koristim ako nije poslovno. Ne volim neplanirane razgovore i natezanja, taki sam.
|
in tears we spilled while roaming earth
Thourn Whaul (2007)
|
|
|
|
|
~SonicLady~ ~Smiley~
|
Godine: 39
Datum registracije: 12 Avg 2004 Poruke: 11224 Mesto: tamo negde
|
|
Ohanzee je napisao/la sledeće: | je l mozes od realnog sveta da budes zavisan?
i da se od realnog sveta lecis. |
Od cyber sveta mozes nekako da se izlecis, od realnog nikako
Elem, da, upoznala sam par osoba sa kojima sam kontakt zapocela preko "ekrana". Prijateljstvo sa jednom od njih je preraslo u ljubav. I sta sad? Ako smatram da je osoba normalna, nakon nekoliko meseci dopisivanja, jel' i dalje treba da zivim u strahu samo zato sto je takav nacin upoznavanja neuobicajen? Ne. Da sam tako ucinila, ljubav i nekoliko divnih prijateljstava bi mi protrcali pred nosom. A to su najveca blaga koje covek moze imati.
Da, ima manijaka "sa one strane ekrana". Ali takodje ima i manijaka koji ce ti prici u kaficu/diskoteci i ponuditi ti pice sa jos nekim dodacima u njemu. Mozda mi i nije neko poredjenje, ali shvatate na sta mislim. U svakom slucaju, u cyber ili real life svetu, nosite glavu na ramenima. I koristite je obilno jedino tako cete u moru razlicitih ljudi pronaci osobe koje ce obogatiti vas zivot.
|
_________________ The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in. Hope you'll find your dream hand to hold you forever. |
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
Citat: | Od cyber sveta mozes nekako da se izlecis, od realnog nikako Wink |
realnost zivis ... i realan svet je realan... moze svakako da ti postane imaginaran... a cyber? ... uvek ostaje imaginaran... pricamo samo o onom delu gde jedan deo zivota prenosis elektronskim putem ... postoji nesto sto se zove verovatnoca...
sada bas metaforicki pisem...
u svetu komunikacija svaka informacija (svaki bit) moze biti zloupotrebljena... nije verovatno nego je sigurno... dok je u realnom zivotu verovatno...
sto ce reci da u cyber svetu je povecana mogucnost da vas "zloupotrebe"...
ne nebrojeno primera... dokazano je da je veca vreovatnoca da upoznate psihopatu nego normalu osobu... tako da je cista slucajnost da upoznate nekoga ko vam moze biti zaista vazan u kasnijem zivotu... meni je to danas verovatno kao da dobijem sedmicu na lotou...
ponavljam... nije nemoguce... ali je malo verovatno...
slucaj je isti sa realnim zivotom... ali u realnom zivotu postoje faktori koji smanjuju mogucnos da nagrabusite...
nije rec o faktorima...
poenta moje price je ... a poprilicno sam ubedjen u nju... da ako hoces da izgubis glavu koju nosis na ramenima... laske ces to uraditi na netu.
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
~SonicLady~ ~Smiley~
|
Datum registracije: 12 Avg 2004 Poruke: 11224 Mesto: tamo negde
|
|
Istina je da mnogo psihopata kruzi kako u realnom zivotu, tako i na Netu. Mnogi ljudi koji dolaze online radi razonode i nekog neobaveznog chat-a na nekin nacin iskljuce onaj iskonski "osecaj za oprez" i nesvesno dopustaju takvim ljudima da im se uvuku u zivot. Npr. ja ne mogu nikako da izbrbljam sve o sebi u prvih nekoliko sati, dana, ..., poznanstva sa novom osobom. Niti zelim. Od onih sam koji radije slusaju, tj. u ovom slucaju citaju i analiziraju (mozda je do horoskopskog znaka ) i po nekim reakcijama procenjuju osobu s druge strane ekrana - upoznaju sagovornika korak po korak. Cak i onaj koji nosi plasticnu sarenu masku mora da je skine za trenutak da umije lice
Tokom dosta godina, mnooogo ljudi je prodefilovalo ovim ekranom, ali se na prste mogu pobrojati oni koji su se zadrzali na njemu, a i u mom srcu kao divni prijatelji.
|
_________________ The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in. Hope you'll find your dream hand to hold you forever. |
|
|
|
|
ada22 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 08 Nov 2006 Poruke: 132
|
|
ja nikog nisam upoznala na taj nacin i verovatno ne bih ali ima izuzetaka, moja rodjaka je upoznala fenomenalnog coveka preko neta tako da sve zavisi od situacije do situacije i coveka
|
|
|
|
|
|
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Citat: | sto ce reci da u cyber svetu je povecana mogucnost da vas "zloupotrebe"... |
Pre bih rekla da smo u virtuelnom svetu nekako prijemčiviji. Sklapaš kockice, čitaš između redova, s 1 strane si nepoverljiv, a sa 2. ti je neobjašnjivo lakše da se poveriš nekome ko ti nije tako blizak, znan, a objektivan je. Tu si iz zabave, a prikrade se još sijaset neplaniranih emocija...Sve biva augmentovano, pojačano, dublje, intenzivnije. Naročito za one koji se u startu postave kao da je ceo svet dobar. Oni drugi uvek bezbednije prođu...
Mada, kad se osvrnem na neke redove koje sam upravo napisala, dosta toga važi i za realan svet. Želiš da se zezaš, pa loodo zavoliš. Veruješ, pa se razočaraš...
Mada, ovde je daleko lakše jednom bolesnom umu da se sakrije iza simpatičnog avatara, slatkastih postova i pp-ova, jednom sujetnom zavodniku koji bi da se poigra ženskim tananim dušama mnogo je zgodnije da to sprovede ovde. Nije da oni to ne mogu u realnosti, ali ovde duže traje ...nekome zabava, nekome patnja.
Nakon svega što mi je ovaj svet doneo i odneo, upoznavanje preko ekrana, compa ili mobilnog, kao i upoznavanje u kafiću, parku, na poslu, vrlo je relativno, ne znaš šta se krije iza monitora, kao ni iza pogleda...osmeha...Ume da peče, ume da blagodari
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Prelepo napisano Annabel, nemam nista da dodam, samo da se slozim...
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
carmen90 Upućeni član
|
Godine: 34
Datum registracije: 09 Maj 2007 Poruke: 368 Mesto: ***3 metra iznad neba***
|
|
hm.....pa meni su veze na neki nacin pocinjale preko neta....mi imamo jedan suboticki sajt sa svojim profilima i tamo ti se javi mnogo njih koji te vidjaju pa cak i smekaju u gradu i nikako da ti pridju...i onda tamo pocne dopisivanje,pa se nadjete,pa tako redom.....bas bezveze,niko ti ne prilazi ovako i ne postoje slucajni susreti...ali sta da se radi
|
_________________ ***I do believe in fairy-tales*** |
|
|
|
|
Avram007 ..::Darkmen X::..
|
Godine: 36
Datum registracije: 08 Maj 2005 Poruke: 3247 Mesto: ..::Under the sea::.. {KG~SV}
|
|
Annabel_Lee je napisao/la sledeće: | Mada, ovde je daleko lakše jednom bolesnom umu da se sakrije iza simpatičnog avatara, slatkastih postova i pp-ova, jednom sujetnom zavodniku koji bi da se poigra ženskim tananim dušama mnogo je zgodnije da to sprovede ovde. Nije da oni to ne mogu u realnosti, ali ovde duže traje ...nekome zabava, nekome patnja.
Nakon svega što mi je ovaj svet doneo i odneo, upoznavanje preko ekrana, compa ili mobilnog, kao i upoznavanje u kafiću, parku, na poslu, vrlo je relativno, ne znaš šta se krije iza monitora, kao ni iza pogleda...osmeha...Ume da peče, ume da blagodari |
A zasto uvek zenskim? Zar nema zena (devojaka) koje isto tako mogu da izmanipulisu, povrede... nisu uvek muskarci krivi....
Isto je i ovde i u stvarnom svetu, ako je neko neiskren ovde ili neiskeren tamo, kako ces uspeti da provalis, kad je sve to ista fora. Uzdrzavam se od slucajeva kradje identiteta ili zamene...
Od svih koje sam upoznao na netu, samo sam jednu osobu upoznao u real life, a to je vas ex kolega, ex moderator COMIX (moj sugradjanin). Bash je ok lik, tako da nisam imao losih iskustava....
Tako da su mi veza ili prijateljstvo koji pocnu preko neta sasvim OK.
|
|
|
manu-22 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 22 Jun 2007 Poruke: 44 Mesto: München
|
|
Ja na to gledam kao na jedan od nacina komunikacije, neki ljudi se preko neta lakse otvore! Glupo je ciljano ici traziti partnera tako ali definitivno se mogu sklopiti odlicna prijateljstva!
Naravno ako je iskrenost u pitanju, ali i u stvarnom zivotu mozes upoznati kretena nad kretenima! Sve je to relativno, od osobe do osobe! Da osobu upoznas treba ti vremena bilo preko neta, a bilo uzivo......
Sestricna mi se udala za tipa kojeg je upoznala preko chata i danas imaju troje djece i super brak, a poznanica hodala 6 godina sa deckom i nakon 2 mjeseca braka su se rastali jer se vise "nisu prepoznavali"...... po tome nikada ne globaliziram i ne trpam sve slucajeve u isti kos!
|
|
|
|
|
|
Dakilica > sexy angel <
|
Datum registracije: 28 Maj 2007 Poruke: 1861 Mesto: > trg raja <
|
|
Zavisi kako se ko postavi prema tome, sta i koliko ocekuje od toga, ima svoje pozitivne i negativne strane. Mogu reci da imam iskustva sto se tice neta i sve je ok i jos uvek traje...
|
|
|
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Citat: | A zasto uvek zenskim? Zar nema zena (devojaka) koje isto tako mogu da izmanipulisu, povrede... nisu uvek muskarci krivi.... |
Nisu. Biće da sam se izrazila tako budući da doživljavam to iz ženskog ugla. Ima gi raznih.
Na faxu sam radila prezentaciju na temu 'Internet and SMS Dating'...Potrudiću se da je iskopam i iskucam vam. Moje razmišljanje tada, pre 4-5 godina i sada se vrlo malo razlikuju. Sada jesam potkovana iskustvom, ali ne i predrasudama i generalizovanjem
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|