:: |
Autor |
Poruka |
*miss jr* Banovan! Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 08 Feb 2006 Poruke: 10666 Mesto: ... u srcu jednom... tamo gde su ptice stale u letu... i zemlja se vise ne vrti...

|
|
Osim aspirina, molim da se lekovi ne uzimaju na svoju ruku, lekari sigurno bolje znaju koji je lek za sta. Ne vidim problem zasto neko nebi otisao kod lekara.
|
|
|
|
 |
tanjica20 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 12 Nov 2007 Poruke: 106

|
|
|
|
 |
nenadmorpheus Just me

|
Godine: 36
Datum registracije: 23 Okt 2005 Poruke: 7677 Mesto: Beograd

|
|
Zanimam me koliko je zdravo uzimati dnevno:
3x1 vitamina B,
3-5 necega a vezano je za sumece tablete vitamina C,
150 IJ vitamina E,
3x1 beta karoten, vitamin A i
2x1 cink-selen.
Ponavljam to je dnevna kolicina vitamina i sad posto sam ja laik u ovoj oblasti intersuje me misljenje nekoga ko zna nesto o ovome da li je ovo mnogo i da li je uopste zdravo uzimati toliko vitamina?
|
_________________ You're off the map now, radar can't even find you
We stay on the grind, you slip, we out-grind you
You walk around mad, you let your anger blind you
We walk around just playin' the violin behind you |
|
|
|
 |
nastasenjka ~daydreaming~

|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom

|
|
mislim da to dosta zavisi od toga koliko te elemente unosis putem ishrane...znaci ako pojedes 10 kila (karikiram) pomorandzi nema potrebe da uopste pijes recimo C vitamin
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
 |
kenzo_japanac ~наша ствар~

|
Godine: 32
Datum registracije: 03 Dec 2007 Poruke: 1463

|
|
samo Brufen protiv nekog bola
|
|
|
|
|
 |
nenadmorpheus Just me

|
Datum registracije: 23 Okt 2005 Poruke: 7677 Mesto: Beograd

|
|
nastasenjka je napisao/la sledeće: | mislim da to dosta zavisi od toga koliko te elemente unosis putem ishrane...znaci ako pojedes 10 kila (karikiram) pomorandzi nema potrebe da uopste pijes recimo C vitamin  |
U pravu si. Mada pazi kada je meni doktorka rekla da to uzimam bez pitanja sta i koliko jedem... Meni to deluje mnogo, posebno zbog toga sto bih te vitamine (osim Cinka) uzimao oko 3-4 meseca.
Evo sta ja tu znam... Znam da bih mogao od svih tih vitamina u neogranicenim kolicinama da uzimam sve osim vitamina A (za Cink i ne bih vise od propisanog) ostalo sve valjda nema posledice zbog prevelike doze ili kako vec...
Da, naucio sam i nesto zamiljvivo. Evo, mozda nekome i zatreba.
Prilikom jednog izlaska (subotom uvece) od svega sto tamo dozivimo izgubimo 1 g (gram) vitamina C. Ako se zna da u jednoj pomorandzi ima oko 160mg vitamina C moze se izracunati koliko narandzi treba pojesti da bi se nadoknadio 1g koji je izgubljen.
To je samo prilikom izlaska a inace....
E da znaci oko proverio bih jos za vitamin A ali me opet kopka da li smem dnevno unositi toliku kolicinu vitamina i da mi se nesto ruzno ne desi?
EDIT
----------------------------------------------------------------------------
Ipak nije zdravo...
|
_________________ You're off the map now, radar can't even find you
We stay on the grind, you slip, we out-grind you
You walk around mad, you let your anger blind you
We walk around just playin' the violin behind you |
|
|
|
 |
markovic81 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 44
Datum registracije: 28 Dec 2007 Poruke: 33

|
|
*miss jr* je napisao/la sledeće: | Ne vidim problem zasto neko nebi otisao kod lekara. |
Zato sto su lekari , opste prakse , ciste neznalice....
|
|
|
|
|
 |
KInder Torta Moj Dobri Anđele...

|
Datum registracije: 13 Jul 2007 Poruke: 8238 Mesto: U šumi obrasloj sećanjima...

|
|
Ne, nikako. Ne uzimam ih i kada trebam a ne kada ne trebam!
|
_________________ Proslo je sve za tebe ja sam sad stranac u noci,
A, zelim te, i zovem te... |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|