Mnogo puta se vodila polemika oko Enigmine pesme Sadeness u kojoj u jednom delu zvanicno kaze:"et introibit rex gloriae
Qius est iste Rex glorie?", a nezvanicno "idite sporije, svice, svice, tek sto nije".
Sad, za ovo "idite sporije" bas i ne bih mogao da se zakunem, ali ovaj drugi deo se jasno i glasno cuje. Evo, poslusajte sami pa ocenite.
(nakacio sam samo taj isecak zbog autorskih prava, a i da biste se lakse snasli.
Ako se neko zapita kakve veze imaju te nase reci sa ovom pesmom, mozda mu spot da odgovor.
Enigma - Sadeness
mimy Upućeni član
Godine: 41
Datum registracije: 30 Mar 2005 Poruke: 313
enya...bas opusta.obozavam da legnem popdne da odmorim,pustim i uzivam u mraku
_________________ B & M
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
Ah, da, to je pesma za koju je dobar deo ljudi (uključujući i mene ) bio ubeđen da text glasi
'...pričesti se, teško ti je'
a zapravo lyrics ide baš onako kako je jerotije citirao
Svako ima svoju interpretaciju
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
svako ima svoju verziju...
mislim da je diskusija na tu temu odavno zavrsena...
svojevremeno sam se i ja tripovao u vezi toga... pa sam se malo bavio i istrazivanjem...
i koliko ja znam... tekst ide upravo kako si iscitirao...
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi. Michelangelo Buonarotti
jerotije rank
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676
ne znam na koji citat mislite vas dvoje, posto sam citirao dve verzije: "Qius est iste Rex glorie?" i "svice, svice, tek sto nije".
Jeste, ta je pesma jos odavno i bilo je dosta polemike, ali ne na ovom forumu. ja sam pitao par prijatelja sta oni cuju (posto nisu znali za tu pesmu) i svi su rekli "svice, svice, tek sto nije".
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
Citat:
:"et introibit rex gloriae
Qius est iste Rex glorie?",
je jedini pravi lyrics
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
Godine: 44
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
Stvarno, može da se onaj deo skonta i kao "Quis est iste Rex glorie?" i kao "Pričesti se, teško ti je", ali ipak ovome nije mesto u "Misterijama".
PS: Sve mi se čini da vam je prevod loš.
rex = kralj
glorie = čast, slava
Datum registracije: 10 Jul 2004 Poruke: 6599 Mesto: ¤In The Land Of The Holy Sun¤
obozavam takvu vrstu muzike al najvise od toga svega volim slusat Eru.za dlaku su mi bolji od Enigme, a najvise volim njihove pjesme Sentence i Misere Mani
mimy je napisao/la sledeće:
enya...bas opusta.obozavam da legnem popdne da odmorim,pustim i uzivam u mraku
ooo..daaa samo sto vise volim enigmu
_________________ --_make love not war_--
~SonicLady~ ~Smiley~
Godine: 39
Datum registracije: 12 Avg 2004 Poruke: 11224 Mesto: tamo negde
Eh da. Morala sam ponovo da je preslušam. Ova pesma mi ispunjava dušu od dana kad sam je prvi put čula. Nemam dovoljno reči da je opišem. Umetnost čista kao suza. Bazna melodija je protkana starom letonskom pesmom...
Enigma - Beyond the invisible
Close your eyes
Just feel and realize
It is real and not a dream
I'm in you and you're in me
It is time
To break the chains of life
If you follow you will see
What's beyond reality
_________________ The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in. Hope you'll find your dream hand to hold you forever.
Vreme je podešeno za GMT + 1 sat Strana prethodna1, 2
Strana 2 od 2
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma