:: |
Autor |
Poruka |
jankecorn Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 19 Sep 2007 Poruke: 1
|
|
Prijatelji,
Vlada R. Srbije je u septembru 2007. godine usvojila Uredbu o utvrdjivanju Programa razvoja planinskog turizma na podrucju Stare planine (Sl. glasnik R.Srbije br 85/2007) cime je prekrseno nekoliko zakona R. Srbije i nekoliko medjunarodnih konvencija ciji je Srbija potpisnik. Ovom Uredbom otvara se put za unistenje najlepsih predela Parka prirode Stara planina - najveceg zasticenog prirodnog dobra R.Srbije. Sem ogromne ekoloske stete, gore navedena Uredba kostace gradjane Srbije 56,700,000 samo tokom 2008. godine. Pomenuta sredstva ce biti investirana u infrastrukturu buduceg skijalista na osnovu povrsnih analiza i bez ucesca lokalnih zajednica u kreiranju sopstvenog razvoja. Slicna prica vazi i za preostale vredne krajeve Srbije: Goliju, Divcibare, Gornje podunavlje, Beljanicu, Taru, Besnu kobilu, Kucajske planine, Frusku goru i unistavanje preostalih vrenih krajeva Kopaonika i Zlatibora. Da li cemo dozvoliti da se pred nama i nasim ocima dogodi najveca ekoloska katastrofa u istoriji Srbije?
Zbog svega navedenog, molimo Vas da u proucite svu pozadinu ove Uredbe i Programa koji sadrzi, kao i posledice eventualnog sprovodjenja pomenutog akta Vlade R.Srbije.
Akciji je do sada pristupilo 56 udruzenja gradjana iz cele Srbije.
Ukoliko delite nasu zabrinutost i resenost da se stane na put bezakonju i unistavanju prirode Srbije, molimo Vas da podrzite peticiju za stavljanje van snage Uredbu o utvrdjivanju Programa razvoja planinskog turizma na podrucju Stare planine od strane Vlade R. Srbije (Sl. glasnik R.Srbije br 85/2007).
http://www.thepetitionsite.com/1/save-staraplanina-petition
Dodatne informacije i fotografije su dostupne na web sajtu:
www.savestaraplanina.info
Ukoliko i sami podrzavate ovu akciju javite se na mail
savestaraplanina@yahoo.com
potrebno je sto vise udruzenja i aktivnih ljudi za ocuvanje nase prirode. Sada, njeno unistenje ide na nasu cast, reagujmo jer ne cuvamo je za sebe vec za generacije koje dolaze.
Srdacno,
Marko Jankovic
|
|
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Jan 2005 Poruke: 12591 Mesto: Subotica
|
|
potpisala
|
|
|
Makro Sudbina Pravi Greske
|
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 2090 Mesto: P!zd!land
|
|
Potpisano.
|
_________________ Na pesku smo se videli, još ni gaće nismo imali.
Upi’kila si se na dodir moj, od tog trenutka ja sam samo tvoj!
|
|
pepeljuga21veka Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 52
Datum registracije: 24 Jun 2009 Poruke: 19
|
|
potpisano
|
_________________ Mozete da me mrzite, mmozete da me volite ali morate da me postujete |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|