:: |
Autor |
Poruka |
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.

|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685

|
|
Citat: | Osetis potrebu da se skrasis sa jednom osobom i ako u tom trenutku to nije ona prava, ti opet ostanes sa njom. |
evo, vec 5 min pokusavam da prokomentarisem tvoju misao... ne ide mi bas najbolje...
u principu, tvoj komentar ide ruku pod ruku sa "bioloskim satom"... tj. u svakom coveku kuca bioloski sat koji odredjuje sta ce i kada da se dogodi samom coveku.
da napravim poredjenje izmedju mene i tebe...
vrsnjaci smo... ja trebam da se ozenim a ti verovatno ne...
sa cime to ima veze...
ja sam resio da se zenim i gotovo, nije mi vazno sa kojom sam... ili imam pored sebe veoma dragocenu devojku sa kojom sam razvio jedan kvalitetan odenos i imam cvrstu nameru da je zadrzim ceo zivot...
ti... (pretposatavljam i siguran sam) nisi u toj situaciji... nemas koga da zadrzis uz sebe i u fazonu si da se treba zezati maksimalno...
ciji bioloski sat nije u redu... tvoj ili moj?
po ovome... tvoja filozofija je da "vreme menja ljude a ne dogadjaji"
a moja "dogadjaji menjaju ljude a ne vreme"
hm
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
 |
jerotije rank

|
Godine: 42
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676

|
|
Ohanzee je napisao/la sledeće: |
evo, vec 5 min pokusavam da prokomentarisem tvoju misao... ne ide mi bas najbolje...
u principu, tvoj komentar ide ruku pod ruku sa "bioloskim satom"... tj. u svakom coveku kuca bioloski sat koji odredjuje sta ce i kada da se dogodi samom coveku.
da napravim poredjenje izmedju mene i tebe...
vrsnjaci smo... ja trebam da se ozenim a ti verovatno ne...
sa cime to ima veze...
ja sam resio da se zenim i gotovo, nije mi vazno sa kojom sam... ili imam pored sebe veoma dragocenu devojku sa kojom sam razvio jedan kvalitetan odenos i imam cvrstu nameru da je zadrzim ceo zivot...
ti... (pretposatavljam i siguran sam) nisi u toj situaciji... nemas koga da zadrzis uz sebe i u fazonu si da se treba zezati maksimalno...
ciji bioloski sat nije u redu... tvoj ili moj?
po ovome... tvoja filozofija je da "vreme menja ljude a ne dogadjaji"
a moja "dogadjaji menjaju ljude a ne vreme"
hm  |
Uh.... Vidi ovako. To sto smo vrsnjaci ne znaci da treba isto da razmisljamo i da zelimo iste stvari. I to ne znaci da neciji bioloski sat nije u redu.
Ti hoces da se zenis i to je ok. Ja necu jos dugo i to je isto ok. A razlog zasto mi se ne zeni je iskljucivo taj sto ne osecam potrebu za tim, a ne sto nisam nasao srodnu dusu.
Koliko vidim, ti si spreman za oltar. Kazes da je to zato sto si nasao ljubav svog zivota. A da li bi se zenio da si u istoj takvoj situaciji, ali da si 5 godina mladji? I da li bi sada tako razmisljao da sa devojkom nemas najbolje odnose? Da li bi ti se i onda zenilo?
|
|
|
|
|
 |

|

|
|
Citat: | da li bi se zenio da si u istoj takvoj situaciji, ali da si 5 godina mladji? |
bi... da mi je ovaj zivot bio pre 5 god... da, opet bih isao ka tome...
Citat: | I da li bi sada tako razmisljao da sa devojkom nemas najbolje odnose? |
ne... sto znaci da nije vreme u pitanju, nego situacija... ovaj zivot mogao je da mi se desi pre 5 i 5 godina od sad... nema razlike...
Citat: | A razlog zasto mi se ne zeni je iskljucivo taj sto ne osecam potrebu za tim, a ne sto nisam nasao srodnu dusu. |
sto znaci... da kada budes nasao srodnu dusu... moze da se desi da budes slep i ne vidis je... i promakne ti? ... ili kada budes dobio zelju da se zenis, nece biti vazno koja je devojka u pitanju? na to mislis?
znam par takvih scenarija...
ove zenidbe su samo kao primer... ono, ljubav me je promenila, pa mu zelja da zivot provedes sa voljenom osobom dodje kao neki slag na tu promenu...
bez obzira ko i sta misli... svako ima svoju zivotnu filozofiju koja treba da se ceni i postuje... uopste ne trazimo ko je u pravu a ko ne.
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
|
|
|
 |
jerotije rank

|

|
|
Ohanzee je napisao/la sledeće: |
sto znaci... da kada budes nasao srodnu dusu... moze da se desi da budes slep i ne vidis je... i promakne ti? ... |
Mislim da srodnu dusu ne mozes da ne vidis. Cak i ako si slep. Ali moze da se desi da nekoga vidis kao srodnu dusu, a ona to u stvari nije. ne kazu dzabe da je ljubav slepa.
Ohanzee je napisao/la sledeće: | ili kada budes dobio zelju da se zenis, nece biti vazno koja je devojka u pitanju? na to mislis?
znam par takvih scenarija... |
Ja ovakvih scenarija znam mnogo.
Iskreno, ne znam kako cu se ponasati kada budem nasao potrebu za brakom. I ne zelim da razmisljam o tome sada. Ali sigurno znam da mi zelju za zenidbom nece stvoriti devojka, kakva god da je. To ce doci (ako uopste dodje ) nekim svojim tokom.
|
|
|
|
|
 |
Devojka od cokolade .:¦ VaNi jE vAtRa ¦:.

|
Datum registracije: 03 Apr 2007 Poruke: 18307 Mesto: .~. Sous le vent .~.

|
|
jerotije je napisao/la sledeće: | Ohanzee je napisao/la sledeće: |
sto znaci... da kada budes nasao srodnu dusu... moze da se desi da budes slep i ne vidis je... i promakne ti? ... |
Mislim da srodnu dusu ne mozes da ne vidis. Cak i ako si slep. Ali moze da se desi da nekoga vidis kao srodnu dusu, a ona to u stvari nije. ne
kazu dzabe da je ljubav slepa.
Ohanzee je napisao/la sledeće: | ili kada budes dobio zelju da se zenis, nece biti vazno koja je devojka u pitanju? na to mislis?
znam par takvih scenarija... |
Ja ovakvih scenarija znam mnogo.
Iskreno, ne znam kako cu se ponasati kada budem nasao potrebu za brakom. I ne zelim da razmisljam o tome sada. Ali sigurno znam da mi zelju za zenidbom nece stvoriti devojka, kakva god da je. To ce doci (ako uopste dodje ) nekim svojim tokom. |
Evo procitala sam o cemu se ovde sve radi, pa imam i ja nesto da dodam.
Kao prvo:
Ovo da je ljubav slepa, u potpunosti se slazem. Mozes da provedes godine sa nekom osobom i da mislis da je to prava osoba za ostatak zivota, ali desi se nesto posle tih dugih godina sto pokaze da to nije to. I sigurno se desava puno stvari za vreme te veze, ali te stvari ne zelimo mozda da vidimo. Isto se to i meni dogodilo, veza je trajala 2 godine. I sada kada se vratim u proslost, kazem sebi: Pa za vreme te veze se toliko desavalo, da sam trebala kapirati da nismo jedno za drugo. Ali to mi tada nije htelo uci u glavu, dok sada sve bolje vidim kada se setim proslosti.
Eto to su bile te "roza naocari".
Onda ovo drugo:
Ne verujem jerotije da ti devojka nece zelju za zenidbom stvoriti.
Jer zbog cega se zenis nego da bi proveo ostatak zivota sa tom osobom?
Mislim da bas partner stvara zelju za zenidbom. Jer ti vidis da je to partner sa kojim hoces da zivis, koji ima isto misljenje u svakom smislu, koji zna sta ti zelis i mislis. To je po meni znak da je to prava osoba za pravac brak.
Eto, to sam htela da dodam.
|
|
|
|
|
 |
jerotije rank

|

|
|
Devojka od cokolade je napisao/la sledeće: |
Ne verujem jerotije da ti devojka nece zelju za zenidbom stvoriti.
Jer zbog cega se zenis nego da bi proveo ostatak zivota sa tom osobom?
Mislim da bas partner stvara zelju za zenidbom. Jer ti vidis da je to partner sa kojim hoces da zivis, koji ima isto misljenje u svakom smislu, koji zna sta ti zelis i mislis. To je po meni znak da je to prava osoba za pravac brak.
Eto, to sam htela da dodam.  |
I sve to da se poklopi, moze da se desi da covek jednostavno nije spreman ili da mu ta tema jos nije dosla na dnevni red. Hocu da kazem da zivotna prekretnica kao sto je brak, najmanje zavisi od partnera. Mozda to vama izgleda cudno, ali je uglavnom tako. Ima ljudi, naravno, koji se toliko zaljube da izgube glavu i srljaju nespremni u brak. To su uglavnom ovi ispod 20 godina, mada ima i starijih. Ali ako je covek imalo razuman i dovoljno zreo, sacekace da bude spreman za taj korak.
|
|
|
|
|
 |
Devojka od cokolade .:¦ VaNi jE vAtRa ¦:.

|
Datum registracije: 03 Apr 2007 Poruke: 18307 Mesto: .~. Sous le vent .~.

|
|
Eto iz ove price vidim da svako ima drugo misljenje o braku. Neka te, ali pitacu te kada se budes ozenio zbog cega je to bas tada bilo i zasto bas ta osoba Onda me zanima sta ces na to reci.
A ovo sa nespremnim ljudima koji stupaju u brak, sa tim se slazem. Ali i oni se opamete kada bude razvod na redu.
|
|
|
|
|
 |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
I previše kockica treba da se sklopi - ne samo odgovarajući partner, ne samo godine, već i zrelost, spremnost, preduzimljivost, rešenost, pa i spontanost, a da ne pominjem da zvezde treba da budu naklonjene
Ali, ovime odosmo u
Stoga, vratimo se na sarge je napisao/la sledeće: | Da li vam se desilo da nakon duge veze vise niste mogli biti ona stara ponekad vragolasta osoba,vec ste postali osjecajniji i smireniji ? |
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
 |
sarge Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 40
Datum registracije: 02 Jan 2008 Poruke: 34

|
|
[quote="Annabel_Lee"]I previše kockica treba da se sklopi - ne samo odgovarajući partner, ne samo godine, već i zrelost, spremnost, preduzimljivost, rešenost, pa i spontanost, a da ne pominjem da zvezde treba da budu naklonjene
Hm..Fakat,bas je mnogo stvari koje uticu na nase odluke..Mali milion ih je..ali stas,sve nas to cini raznolikima,dobrim-losim partnerima,nekad ne shvacenim u nastojanju,nekad neuvazenim a rijetko kad pravo shvaceni i iskrenom ljubavi obasipani..
Eto ovo zadnje me navelo da postavim to pitanje na forumu,da bih doznao koliko su ljudi spremni da se promijene,svoje neke navike,da postanu drugaciji i da iz druge perspektive posmatraju stvari za koje prije nisu marili a sad su im cak i mnogo vazne..Pokusajte biti malo precizniji..Svi odgovori na ovu temu dosad su nosili manje-vise iskrene spoznaje da se ljudi mijenjaju ili ne,naravno razlicita su misljenja ali mislim da to moze i preciznije,iskrenije,pokusajte ok .
|
_________________ .....: R'n'R Baby :..... |
|
|
|
 |

|

|
|
evo danima bas sam u nekoj fazi analiziranja ... najvise samog sebe... sta cu? ... ne mogu da iskljucim mozak a on konstantno trazi informacije...
i uglavnom se prica svodi na tu promenu... desio mi se flash back jednog odredjenog perioda zivota... jasno je... promenio sam se... toliko da samog sebe ne mogu da prepoznam... a komentari okruzenja su uglavnom... "postao sam ozbiljniji" ... ozbiljniji? sta ta ozbiljnost podrazumeva?
pokusavam sebe da zamislim i u nekoj drugoj prici... mogo bi da igram u bilo kom filmu...
nekada sam uspevao da za veoma kratko vreme donosim odluke... sva sreca pa su u glavnom bile dobre... ne zalim se... do sadasnji zivot je bio odlican... bez malo odlican... bilo je svacega... ne bi ga menjao nizasta na svetu...
ali... sta je to uticalo da se ja toliko izmenim? nije mnogo vremena proslo... svega nekih 3 godine... sitnica... ali tolika promena mi ne ide u glavu...
vreme? kakvo vreme? oblacno, suncano? za sta je vreme? sto pomene nisu sacekale ili se pre desile? sto su se uopste desavale?
u vreme ne verujem ni malo!
apsolutno sam siguran da su me situacije i ljudi promenili... nije puno ljudi uslo u moj zivot za tih 3 godine...
ali oni koji su usli... promenili su mi zivot... neki vise, neki manje...
sve sto je imalo veze sa sadanjim poslom je cista neminovnost... to je jednostavno moralo da se desi... i svi ljudi koji imaju veze sa tim poslom su morali da se dese... tu nema velike diskusije... i bez toga sam znao da radim ono sto radim... i pre toga sam imao dosta dobro razvujenu svest o radu... ta promena i nije nesto posebno za mene... to mi je kao dobar dan...
prijatelji? ... oni su tu vec odavno... neki sada manje nego pre... ali su tu... samo se odnos definisao... i to dobro... neka prijateljstva su se dobro ucvrstila... zabetonirala...
i sta mi na kraju ostaje?
ona! ... jedna jedina osoba! ...
imao sam ja devojaka i pre nje... dobrih, losih... ozbiljnih i neozbiljnih veza... svakakvih... sa nekima se ponosim, od nekih se grozim...
je l mi je doslo vreme? nisam ni sanjao da cemo ovoliko trajati... u principu, veza kakvu smo imali na pocetku skoro ni u cemu se nija razlikovala od ostalih... naravno da je imala svoje kvalitete...
nisam ja osetio trenutak tek tako da mogu da se opustim i da pustim da reka tece... ja to nisam radio... ne, nikada... niti sam imao zelju... ali nesto ucini da se ta zelja stvori...
da sam mogao da vidim da se nekome slicno desava pa da kazem kako sam zeleo isto... ali nije...
da trazim razloge... zasto ona? izjutrio bi sa pisanjem...
sve sto je ona i sto je doslo sa njom je imalo velikog uticaja na mene... ogromnog!
sigurno da ima veze i sa time sto je i ona dozolila isto...
i... smem li da kazem da ovo sto sam ja danas ima velike veze sa njom?
zelim... to je ono sto ja hocu... i ta zelja ima samo veze sa njom... sigurno da nema veze sa mojim prijateljima i kolegama... niti je zelja pala sa neba!
i sta me je promenilo?
volim li? je l sam voljen?
je l ovaj post ima veze sa ovom temom? sta je uticalo da ja pisem sada ovaj post?
|
|
|
|
 |
sarge Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 40
Datum registracije: 02 Jan 2008 Poruke: 34

|
|
apsolutno sam siguran da su me situacije i ljudi promenili... nije puno ljudi uslo u moj zivot za tih 3 godine...
ali oni koji su usli... promenili su mi zivot... neki vise, neki manje...
sve sto je imalo veze sa sadanjim poslom je cista neminovnost... to je
U potpunosti si u pravu..Ta promjena koju si osjetio a i drugi,tvoji prijatelji i ostali se desila bas slicno kao i kod mene..Jednostavno sam se promijenio od kad sam upoznao jednu djevojku,a otpor je uzaludan,zapravo i nema ga,protiv te promjene smo nemocni,ona nas sama preuzme i na kraju eto svi skontamo kako je ta promjena zapravo bila i nasa neka pritajena zelja,kako je bas i divno sto se tako desilo...Sad sam u svim svojim postupcima,razmisljanjima nekako stabilniji,sigurniji i odgovorniji za razliku od prije nekog kratkog vremena i to je dobra stvar...
i... smem li da kazem da ovo sto sam ja danas ima velike veze sa njom?
zelim... to je ono sto ja hocu... i ta zelja ima samo veze sa njom...
Naravno...mislim da ima veoma velike veze...ne u potpunosti..jos uvijek smo mi iste osobe ali mnoge karakterne osobine su se promijenile i uglavnom su te promjene pozitivne,barem ja do sad nisam cuo da su bile u negativnom smislu...
|
_________________ .....: R'n'R Baby :..... |
|
|
|
 |

|

|
|
ljubav... svakako prosvetli... neko sija od srece a neko gori od muke...
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|