:: |
Autor |
Poruka |
red_devil Upućeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 09 Sep 2005 Poruke: 330
|
|
Pozz za sve, juce sam kupio sve komponente i sklopio PC, komponente su sledece:
CPU: Intel CORE2DUO E6750 2.66MHz
Graficka: GeForce 8600GT, 256MB
RAM: 2 x 1GB DDR2
HDD: 400 GB,SATAII,Samsung HD403LJ, SATA2-300,7200/8.9ms/16MB
Napajanje: 550W
Mainboard: Asus, Sockel 775, GigaByte G33M-S2H, G33, mATX, FSB1333,DDR2,VGA, HDMI, GLAN
I nakon sto sam po prvi put sklopio komletan PC, upalio sam da instaliram XP, sve je OK, ali imam jedan "MALI" problem, kada sam instalirao XP pokazuje mi velicinu HDD samo 131GB, a trebao bi bar 380GB
Zna li neko u cemu je problem? Mozda sam napravio gresku prilikom sklapanja? Greska u HDD?
Ah da, na pocetku kada palim PC uvek na par sekundi pokaze HDD no device found, a na pocetku mi je dolazio i NTLDR Error, sada vise ne dolazi.
Hvala unapred
|
_________________ <--- Znaš Me, Znam Te ---> |
|
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
Godine: 34
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd
|
|
Ne znam da li je moguce da su oni vec delili HDD?
Pitam ovo jer se ortaku desilo da je dobio komp (nije znao koliko mu je stvarno HDD) i sad tipa imao je particiju od 20GB i tako je to koristio 2 godine. I jednom sam mu ja cackao oko kompa i pogledam u Partition Magic-u i vidim da on ima jos 18-19GB koje uopste nisu podesene (nit je particija niti ista). Pokrenuo sam format tog dela kao NTFS i sve je radilo. Tako da ti savetujem da uzmes neki program kao sto je Partition Magic i pogledas sta ce on da pokaze, da li sem te particije ima jos mesta.
Ako ni on ne pokaze nista, odnesi HDD na reklamaciju ako je idalje pod garancijom.
|
|
|
|
|
|
red_devil Upućeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 09 Sep 2005 Poruke: 330
|
|
Nasao sam resenje: Windows XP sa SP2
Ja sam na pocetku instalirao XP sa SP1, tako da nije prepoznao ceo kapacitet diska...
Izgleda je SP1 bio problem
|
_________________ <--- Znaš Me, Znam Te ---> |
|
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
Godine: 34
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd
|
|
Okej.
Locked by Mr. Bond: Problem resen. Ostavljam ovde jer mozda nekom zatreba.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|