www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Grlobolja
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~
::  
Autor Poruka
jerotije
rank
<b>rank</b>

Godine: 42

Datum registracije: 13 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Nov 24, 2007 8:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Evo, nocas mi se susio ves na radijatorima, znaci vazduh nije mogao biti suv, a mene je grlo opet bolelo. Kad sam uzeo jedan strepsils, primetio sam da me boli deo grla iznad mekog nepca, koji je otvoren prema nosu (kod zivotinja se to zove hoane, za ljude nisam siguran Very Happy ), sto znaci da disem na nos kad spavam. Razz
Kao sto rekoh, to traje sat-dva kad se probudim ujutro, a nekad me i sam bol probudi. Sad
I bas je pocelo da me nervira.... Sad

*miss jr*
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Datum registracije: 08 Feb 2006
Mesto: ... u srcu jednom... tamo gde su ptice stale u letu... i zemlja se vise ne vrti...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Nov 24, 2007 10:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Hey, ja mislim da sam ti rekla vec, idi kod lekara. Dijagnoze se ne postavljaju valjda na forumu. Ako to traje vec nekoliko dana, idi do lekara i to je to...

Anđela
inso umjetnica
<b>inso umjetnica</b>

Godine: 39

Datum registracije: 18 Dec 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 25, 2007 8:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

I mene isto često boli grlo, čini mi se otpast će mi krajnici. Popijem čaj ili Coldrex ili Fitosept i bude bolje. Ali ako ti to traje dulje, odi kod doktora ( nekad mi nije jasno zašt ljudi to baš toliko izbjegavaju) možda imaš neku veću upalu, otkud znaš. Tak je i meni počeo bronhitis pa upala pluća, pa ti vidi Very Happy Sretno! Very Happy

jerotije
rank
<b>rank</b>

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 26, 2007 11:00 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Evo, jutros sam bio kod lekara i on kaze da mi je grlo zdravo, a da me boli verovatno od suvog vazduha. Confused

*miss jr*
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Datum registracije: 08 Feb 2006
Mesto: ... u srcu jednom... tamo gde su ptice stale u letu... i zemlja se vise ne vrti...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 26, 2007 11:05 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

jerotije je napisao/la sledeće:
Evo, jutros sam bio kod lekara i on kaze da mi je grlo zdravo, a da me boli verovatno od suvog vazduha. Confused

Hmmmm a sta sam ti ja rekla pre neki dan... Ponekada je dobro studirati medicinu, jel da? Hehe

Mada sta bi jos moglo da bude, je alergija na prasinu... Imam te probleme... To bi mogao alergolog da ustanovi...

jerotije
rank
<b>rank</b>

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 26, 2007 11:20 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa ja jedino u mocvaru da se preselim... Confused Pored akvarijuma i vesa na radijatorima meni je suv vazduh... Confused Nocas cu da spavam sa mokrom krpom na ustima. Very Happy
Ako bude opet bolelo, onda cu morati da obrisem prasinu. Laughing
Ma nisam alergican na prasinu sigurno. A i ovde je miran kraj i nema toliko prasine. Wink
Kad saznam uzrok, javicu vam. Wink

*kissy*
*zauvijek njegova*
<b>*zauvijek njegova*</b>

Datum registracije: 05 Sep 2006
Mesto: između jave i sna,vrha i dna

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Dec 03, 2007 10:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

vjerovatno si na nesto alergican,zasto ne odes na testiranje,i ja sam se iznenadila kada sam saznala na sta sam sve alergicna

**hell&granger neka vam je sa srećom**

Grešnica
¤ grešna u ljubavi ¤
<b>¤ grešna u ljubavi ¤</b>

Datum registracije: 20 Jan 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 01, 2008 8:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Hebemu, mene baš sada užasno boli grlo. I tako skoro mjesec dana, a dva puta sam bila kod doktora zbog kašlja i grla, pila dvije vrste tableta, kašljati sam prestala, ali grlo me i dalje boli. Preko dana je sve donekle u redu, a ujutro, preko noći i predvečer jedva gutam. Postoji li nekakav drugi lijek osim čajeva i tableta?

Confused

anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 12, 2009 5:56 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Neko je vise sklon cescim upalama grla, prehladama itd.. Antibiotici su uvek najefikasniji lek od kog moze bol proci ali treba ispiti po propise a ne da stane kad prodje Rolling Eyes

Ispirati grlo slanom vodom je preporucljivo Smile

anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 15, 2010 5:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kad zaboli grlo usred leta

Letnje upale grla uglavnom su akutne i mogu da budu virusne i bakterijske.

Rashlađivanje hladnim, a naročito gaziranim pićima, sladoledom, kao i boravak u veoma rashlađenoj prostoriji - najčešći su uzroci letnjih bolova u grlu.

Previše rashlađena pića temperaturni su šok za sluznicu ždrela i glasnice, pa se javljaju promuklost, grebuckanje u grlu i bol pri gutanju.

Lekari kažu je zbog visoke spoljne temperature ždrelo leti suvlje nego inače, što pogoduje virusima i bakterijama. Letnje upale grla uglavnom su akutne i mogu da budu virusne i bakterijske.

Simptomi virusne upale su blago povišena temperatura i žarenje u ždrelu pri gutanju, dok se kod bakterijske upale javlja visoka telesna temperatura, više od 38 stepeni, malaksalost, bol pri gutanju, uvećani limfni čvorovi.

Dr Slobodan Savović, ORL specijalista, savetuje kako da izbegnete ove probleme:

Rashlađujte se umereno. Pijte tečnost sobne temperature, sveže isceđene sokove od voća i povrća, mineralnu vodu i mlake nezaslađene čajeve.

Poseban oprez savetuje se osobama koje pate od čestih upala krajnika, vraćanja želudačne kiseline u ždrelo, alergija i pušačima. Svi koji imaju osetljivo grlo treba da izbegavaju hladne i gazirane napitke i sladoled. Hladno piće, posebno ako se konzumira brzo i u velikim količinama, iritira grlo, može da izazove pravi temperaturni šok na sluzokoži ždrela i da dovede do upale. Umesto sladoledom bolje je da se rashlađuju i osvežavaju voćem.

"Štedite grlo“ - ukoliko vas grlo boli i grebe, dajte mu malo predaha. Manje pričajte, kada govorite pravite duže pauze, govorite ravnim tonom, piše "Novosti".

Izbegavajte boravak u zadimljenim i zagušljivim prostorima. Alkoholna pića i duvanske proizvode, ukoliko ne možete bez njih, svedite na najmanju moguću meru.

Zaštitite sluznicu grla - u ovome vam može pomoći islandski lišaj, koji se nalazi u Isla pastilama. Ova, za grlo blagotvorna biljka, sadrži sluzi koje oblažu i štite sluznicu, a samim tim poboljšavaju i njene lokalne odbrambene moći, eliminišu osećaj bola i nadraženosti.

Dišite na nos. To je jedini zdrav način disanja, jer disanje na usta u značajnoj meri oštećuje sluznicu grla. Za ispravno disanje na nos najvažnija je redovna toaleta nosa, jer sluznica mora biti zdrava, a nosni hodnici prohodni. Uzimajte preparate morske vode sa dodatkom natrijum-hidrogenkarbonata, jer on stvara blago alkalnu sredinu koja ne oštećuje treplje u nosu. Ispravna funkcija treplji od značaja je i za sprečavanje nagomilavanja i slivanja sekreta niz zid ždrela, koji može poremetiti funkciju donjih disajnih puteva.

Održavajte redovnu toaletu grla ispiranjem čajevima od žalfije i drugih biljaka.

U slučaju dugotrajnih jačih bolova u grlu, obratite se lekaru.

(MONDO)

*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2010 7:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

4 saveta da se izborite sa bolom u grlu

Česte promene dnevne temperature i početak jeseni prvi su znaci da treba da povedete malo više brige o zdravlju. Jedna od najčešćih sezonskih boljki je neprijatni bol u grlu. Doktor Slobodan Savović, ORL specijalista, savetuje kako da umanjite tegobe.

ŠTEDITE GRLO
Ukoliko vas grlo boli i grebe, predahnite malo. Manje pričajte, pravite duže pauze kad govorite, neka vam ton bude ravan. Nemojte pričati dugo na hladnom i otvorenom.

PAŽLJIVO SA NAPICIMA
Nemojte piti preterano tople, kao ni hladne i gazirane napitke. Alkohol nikako ne konzumirajte. Izbegavajte zadimljene i zagušljive prostorije, koje takođe mogu uticati na bol u grlu.

ZAŠTITITE SE
Koristite neke pastile kako bi zaštitili sluznicu grla – u ovome može pomoći islandski lišaj ili neki drugi preparat koji možete naći u apotekama. Jedan od načina da brinete o svom grlu je i da ga redovno ispirate čajevima od žalfije i drugih biljaka.

DIŠITE NA NOS
To je jedini zdrav način disanja jer disanje na usta u značajnoj meri oštećuje sluznicu grla. Za ispravno disanje na nos najvažnije je da vam je nos uvek uredan, da je sluznica zdrava, a nosni hodnici prohodni. Koristite preparate morske vode sa dodatkom natrijum-hidrogenkarbonata jer on stvara blago alkalnu sredinu koja ne oštećuje treplje u nosu.

{Zena}

njanja1011
*look by njanja*
<b>*look by njanja*</b>

Godine: 37

Datum registracije: 14 Sep 2010
Mesto: Između planina i mora...

montenegro.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 21, 2011 2:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

boli me grlo,uzimam septolete citav dan,al ne pomaze nista...sto cu?

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~ -> Grlobolja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon