:: |
Autor |
Poruka |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦
|
Godine: 41
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL
|
|
Evo danas pocinje nova serija koja se naziva "Ono nase sto nekad bejase"....
Dali cete je pratiti,gledati....
Recite kasnije sta mislite o toj novoj seriji?
Mini-seriju 'Ono naše što nekad bejaše', za koju je scenario napisao Siniša Pavić po motivima pripovedaka Stevana Sremca, Radio-televizija Srbije počinje premijerno da prikazuje od 18. novembra.
Na promociji serije u sedištu RTS-a, Pavić je istakao da je u njenih pet epizoda spojio likove iz nekoliko Sremčevih pripovedaka, kako bi napravio priču o praktikantu Ljubivoju koji opčinjen putujućim pozorištem ostavlja devojku Ilkicu, u srbijanskoj varošici s početka 20. veka.
Pavić je rekao da je spajao različite Sremčeve priče smatrajući da zasebno nisu pogodne za ekranizaciju, ali da treba da se objedine zbog bogatih i raznovrsnih 'likova koji su kao biseri razasuti' u njima.
Kao jedan od predložaka Paviću je poslužila Sremčeva priča 'Putujuće društvo'. 'Trudio sam se da ima doslednosti sa Sremčevim delima, da se ne osete neravnine i da se zadrži Sremčev duh, aroma i boja', istakao je Pavić, poznat po scenarijima za TV serije 'Vruć vetar', 'Bolji život', 'Porodično blago' i 'Bela lađa'.
'Radio sam brojne velike serije, ali prvi put imam osećaj da nijedna uloga, pa ni najmanja, nije rađena kao tezga', naglasio je Pavić.
Glavne uloge Ilkice i Ljubivoja igraju mlada Danijela Štajnfeld, koja je do sada igrala epizode u filmovima 'Mi nismo anđeli 2' i 'Ivkova slava', i Milan Vasić, koji je nedavno debitovao na filmu glavnom ulogom u drami 'Konji vrani' Ljubiše Samardžića.
U seriji 'Ono naše što nekad bejaše' glumi oko 50 glumaca, poput Milenka Zablaćanskog, Milana Gutovića, Dejana Lutkića, Mihajla Miše Janketića, Nele Mihajlović, Milene Vasić-Ražnjatović i Nebojše Kundačine.
Predrag Ejdus, koji je već igrao u filmskoj adaptaciji Sremčevog dela 'Ivkova slava', ocenio je da je Pavić uspeo da za seriju napiše 'briljantnu adaptaciju' tog pisca, pogotovo što je uspeo da dočara i danas aktuelan sjaj i bedu glumačke profesije sa početka 20. veka.
Naslovnu pesmu 'Ono naše što nekad bejaše' i ostatak muzike za seriju napisao je pop pevač Željko Joksimović.
RTS i produkcijska kuća 'Košutnjak film' seriju su snimali letos u Beogradu, Pančevu, Zaklopači i najviše u staroj valjevskoj čaršiji Tešnjar.
Režiju mini serije od pet epizoda potpisuju Ivan Stefanović i Mihailo Vukobratović, a scenografiju Milenko Jeremić.
'Ono naše što nekad bejaše' RTS će od 18. novembra prikazivati svake nedelje u 20.00 na Prvom programu
|
|
|
|
|
|
ex_deda Banovan! *28*
|
Datum registracije: 08 Okt 2006 Poruke: 7256
|
|
Gledao bi, neznam kako
Mozda ce se pojaviti kasnije negde za uchitavanje.
|
|
|
|
|
|
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦
|
Godine: 41
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL
|
|
Bas sam onda gledala u nedelju preko satelita....Moram samo reci da sam ocekivala bolje
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|