www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

problem sa prezervatima
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~
::  
Autor Poruka
paja1911
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 36

Datum registracije: 14 Okt 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Sep 28, 2007 2:07 pm    Naslov poruke: problem sa prezervatima Na vrh strane Na dno strane

devojka mi je alergicna na prezervative.Sta da radim?Jel imaju neki posebni za takve slucajeve?Volimo da vodimo ljubav,ali posle nekih 5,10 do 30min.(u zavisnosti od prezervativa)pocne da je pece i onda se tu sve zavrsi.Molim vas,kazite sta da radimo?Za pilule mislimo da jos nije vreme,zato sto ima 17god.,pa ne bi hteli jos da ih koristi,bar ne jos nekih 2god.A sto se tice prekinutog snosaja,toga se licno ja plasim,zato sto iako ne ejakuliram u nju,opet moze da zatrudni,a dete u ovim godinama sigurno ne bih hteo.P.S. Izmedju nas je potpuno poverenje,sto se tice polno prenosivih bolesti,toga se ne plasim,treba nam "samo" zastita od trudnoce.Hvala unapred

*Stefy*
*samo njegova*
<b><i>*samo njegova*</i></b>

Godine: 38

Datum registracije: 12 Feb 2007
Mesto: Kotor

montenegro.gif
PorukaPostavljena: Sub Sep 29, 2007 5:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Naredni nivo znanja u igrici "poznavanje kondoma" odnosi se na vašu udobnost - i na vrstu materijala od kojeg je kondom napravljen. Većina loših iskustava potiče upravo iz nepoznavanja ove činjenice: iritacija (stezanje, alergija itd.) nije prouzrokovana samom upotrebom kondoma, već najčešće neodgovarajućim materijalom. Stoga je neophodno da unapred znate šta vam odgovara (a ne da nasumično kupujete neproverene varijante na obližnjem kiosku).

Evo nekoliko mogućnosti:

Lateks

Ova vrsta materijala danas je jedna od najzastupljenijih u izradi kondoma. Lateks kondomi štite od trudnoće i većine polnih bolesti. Problem je u tome što ponekad izazivaju alergijsku reakciju u vidu svraba, osipa ili mučnine. U tom slučaju obavezno treba promeniti vrstu kondoma. Takođe, uz njih idu lubrikanti na bazi vode ili silikona (lubrikanti na bazi ulja mogu da "povećaju" propustljivost kondoma, što svakako ne biste želeli).

Poliuretan

Ovaj "novi" materijal je dva puta jači od lateksa (i podjednako tanak). Prednosti su sledeće: "zagreva se" zajedno sa kožom, te stvara prirodniji osećaj; dozvoljene su sve vrste lubrikanata. Mana: ovakvi kondomi su (prilično) skuplji od lateks kondoma.

Taktilon

Još jedan relativno nov materijal, po karakteristikama sličan poliuretanu. Ide u kombinaciji sa svim vrstama lubrikanata i dobro prijanja.

Ženski kondom (femidom)

Novina koja ima mnoge prednosti - pre svega, žena (konačno) postaje ta koja može u potpunosti da upravlja sopstvenom zaštitom (bez moljakanja i objašnjavanja tipa "stavi kondom, sigurnije je"). Ženski kondomi se takođe prave od poliuretana i mogu se staviti do osam časova pre seksualnog odnosa. Njihova jedina mana je to što samo postavljanje u vaginu mora da bude precizno (u protivnom, zaštita neće biti potpuna). Ali, kada se prevaziđe početnička nespretnost, femidom često postaje omiljen vid zaštite prilikom seksa.

Zaključak: ponuda i mogućnosti ima mnogo - zato je svako izvinjenje tipa "smeta mi kondom" - nedozvoljeno! Poznavanje kondoma je neophodan deo kulture ophođenja (omiljena vrsta šampanjca, omiljeni časopis, pisac... i marka kondoma).

kad ljubav umre-jednom fali
i bome nije lako..
..kad naiđeš sokakom kojim svadbe prolaze....

paja1911
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 36

Datum registracije: 14 Okt 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Sep 29, 2007 8:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

znaci,po sistemu,udjem u apoteku i pitam da li imaju kondome od poliuretana?Jel bi to trebalo da imaju u svakoj apoteci?I koja je firma tu najbolja?Da li je isto jedna od najboljih durex?A sto se tice para....nek kosta,vredi Very Happy Cuo sam ja za te kondome koji nisu od lateksa,ali sem toga,nista drugo ne znam.Hvala mnogo.

EVIL ANGEL
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 40

Datum registracije: 12 Okt 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 12, 2007 3:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

po meni najbolji je durex,najaci! Very Happy

mucamaca
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 38

Datum registracije: 18 Okt 2007
Mesto: Ljubljana

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 20, 2007 6:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja sam počela sa pilulalama sa 15 godina, sad jih imam 21, i nemam nikakvih problema zbog toga. A ako ima dovoljno godina za seksualne odnose, onda vjeruj mi ima dovoljno godina i za pilule.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~ -> problem sa prezervatima Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon