www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Japanska kuhinja
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
maki007
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 64

Datum registracije: 05 Mar 2004
Poruke: 163

slovakia.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 26, 2005 11:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nisam bas specijalista za davanje recepata ali cu vam pokazati kako izgleda displej japanskog restorana (u ovom slucaju iz Kjota). Volim japansku kuhinju, ali moja zena i deca je ne podnose.

 
maki007
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 64

Datum registracije: 05 Mar 2004
Poruke: 163

slovakia.gif
PorukaPostavljena: Ned Feb 27, 2005 12:14 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kako sam Japancima predstavio fotografijom delove srpske kuhinje mozete videti na: http://community.webshots.com/album/88260118tyAUoj Sad{|=

_________________
吉国 久美子
六週間も居ていないので特に日本が恋しいですよね。
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 4:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Miso supa sa tofuom (sir od soje)

potrebno je za 4 porcije :

1. 250 g tofua (sira od soje),
2. 1 mladi luk,
3. voda,
4. 80 g dashi grains,(riblji temeljac za supu, granule)
5. 100 g misoa,
6. 1 kašika mirina (slatko vino od pirinča ).

Oštrim nožem isecite tofu na kocke. Isecite mladi luk dijagonalno na komade, na otprilike 1 cm dužine. Koristeći drvenu varjaču izmešajte vodu i dashi u maloj posudi a zatim stavite na šporet da proključa. Izmešajte miso i mirin u manjoj posudi, zatim dodajte ključaloj tečnosti. Mešajte miso na srednjoj jačini vatre, ne dozvolite da smesa proključa ni jednom od kada se miso rastopi. Pregrejavanje će dovesti do gubitka miso okusa). Dodajte kocke od tofua na vrelu podlogu i zagrevajte, na srednjoj jačini oko 5 minuta. Servirajte u pojedinačnim tanjirima ukrašeno sa mladim lukom.Vreme pripreme 15 minuta. Kuvanje 7 minuta.


_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 4:59 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Yakitori ( Pileći ražnjići )

potrebno je :

1. 1 kg fileta od pilećih bataka,
2. 125 ml sakea,
3. 185 ml tamnog soja sosa,
4. 125 ml mirina,
5. 2 kašike šećera,
6. 65 g mladog luka, iseckanog
na 2 cm dužine, dijagonalno.

Potopite 25 drvenih štapića za ražnjiće, na otprilike 20 minuta u vodu. Osušite i ostavite sa strane. Isecite pileće filete na komadiće veličine zalogaja. Izmešajte sake, sos od soje, mirin i šećer u maloj posudi. Stavite da proključa a onda ostavite sa strane. Nanižite pileće parčiće na drvene štapiće, može i sa komadićima mladog luka. Stavite ražnjiće na posudu sa aluminijumskom folijom , pecite ražnjiće zajedno sa folijom na prethodno zagrejanom roštilju. Okrećite i često četkom premazujte sa sosom, 7-8 minuta ili dok je piletina skroz pečena.Vreme pripreme 20 minuta + natapanje. Vreme pečenja 10 minuta. Za otprilike 25 ražnjića..


_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 5:05 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pržena svinjetina sa testom ( za 4 porcije )

potrebno je :

1. 1 kašika biljnog ulja,
2. 150 g svinjskog buta,
sečenog u male trake,
3. 5 kom. mladog luka,
sečeno na kratko,
4. 1 srednja šargarepa,
oguljena, isečena u tanke trake,
5. 200 g kineskog kupusa,
nožem sitno isečenog,
6. 500 g Hokien pšenične testenine,
razdvojene,
7. 2 kašike vode,
8. 2 kašike japanskog soja sosa,
9. 1 kašika Vorčester sosa,
10. 1 kašika mirina,
11. 2 kašikice šećera
12. 90 g izdanaka mung pasulja,
13. 1 list pečenog norija,
sečenog u tanke trake.

Zagrejte ulje u velikoj dubokoj posudi na srednjoj temperaturi. Brzo pecite uz stalno mešanje svinjetinu, mladi luk i šargarepu 1-2 minuta, ili dok svinjetina ne promeni boju. Vodite računa da ne prekuvate, jer će se svinjetina stvrdnuti a povrće omlitaviti. Dodajte kupus, testo, vodu, sos od soje, Vorčester sos, mirin i šećer. Poklopite tiganj i kuvajte 1 minut. Dodajte izdanke mung pasulja i koristite dve velike kašike da prelijete povrće i testeninu sa sosom. Poslužite istog momenta, posuto sa usitnjenim norijem. Napomena : testa imaju veliku ulogu u janpanskoj dijeti. Pšenična testenina na kineski način (Hokkien) je uvek dostupna. Vreme pripreme 25 minuta. Vreme pečenja 15 minuta.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 5:07 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak od susama ( za 4 porcije )

potrebno je :

1. 100 g belog susama,
2. 2 kašikice biljnog ulja,
3. 125 ml japanskog soja sosa,
4. 2 kašike mirina,
5. 3 kašikice šećera,
6. 80 g instant dashi grains,(riblji temeljac za supu,
granule).
7. 250 ml vrele vode.

Pržite susam u suvom tiganju na niskoj temperaturi 3-5 minuta, konstantno mešajući dok susam ne postane zlatno braon boje. Izmrvite pečeni susam u smesu koristeći tučak i avan ili čist mlin za kafu. Dodajte biljno ulje, samo ako je neophodno, da pomogne u formiranju smese. Izmešajte smesu sa sosom od soje, mirinom, šećerom, dashu grainsom i vodom. Stavite dobijenu smesu tj. sos pokrivenu u frižider i koristite u sledeća dva dana od pripreme.Vreme pripreme 20 minuta.


_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 5:08 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Gljive sa prelivom od mladog luka ( za 4 porcije )

potrebno je :

1. 2 cm đumbira, oguljenog,
2. 500 g šampinjona,
3. 6 kom mladog luka,oguljenog,
4. 60 ml japanskog sirćeta od pirinča,
5. 60 ml japanskog soja sosa,
6. 2 kašike mirina.

Iseckajte đumbir na veoma tanke listiće, prekrijte ledenom vodom. Ostavite sa strane. Obrišite gljive sa suvim papirnim ubrusima. Odsecite drške. Iseckajte mladi luk zajedno sa zelenim vrhovima. Izmešajte sirće, sos od soje, mirin i so. Prelijte preko smese sa gljivama, ravnomerno. Ostavite sa strane na 15 minuta.Uklonite gljive i luk sa kašikom-cediljkom i odlijte prekomernu tečnost. Aranžirajte na tacni, pospite sa listićima đumbira. Vreme pripremanja 15 minuta.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
Badguy Solid
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 27 Avg 2005
Poruke: 1
Mesto: Northern Galaxy, Planet Earth

japan.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 8:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ora, jel moze neko da napise recept za ramen? Cuo sam da je to mesavina knedli i testenine, voleo bih da probam. BTW ne preoprocujte restorane jer sam iz KG-a, a tu nema japanskih restorana. Crying or Very sad

_________________
I am destined to write this, and you are destined to read it, free will is just an illusion.
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 11:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sve što sam uspela za sad, na prvo traženje da nađem je ovo:

Ramen: Testenina kineskog stila pržena u dubokom ulju i sušena pre ponovnog grejanja
Idem da tražim dalje Arrow

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
draganamj
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član



Godine: 39

Datum registracije: 30 Dec 2004
Poruke: 571
Mesto: pogodi gde

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 12, 2005 2:34 am    Naslov poruke: Japanska kuhinja Na vrh strane Na dno strane

Futo Makis - sushi (međujelo),
Specijalitet japanske kuhinje


Sastojci:
1 l sushi riže (kuhana)
sushi vinager
nori alge
wasabi
marinirana rotkva
krastavac
japanska bundeva
ginger


Opis:
Kuhanu, pripremljenu rižu promiješamo sa sushi vinagerom, nakon toga rasporedimo je na morsku algu, stavimo tanku liniju wasabia te punimo mariniranom rotkvom, krastavcem, japanskom bundevom i gingerom. Nakon toga sve sastojke zamotamo u svitak.
Inari: Kuhani tofu sa slatkim sojinim umakom, punjen sa sushi rižom.
 
sten
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 02 Avg 2007
Poruke: 7

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 20, 2007 3:20 pm    Naslov poruke: Sushi,video materijal Na vrh strane Na dno strane

Pogledajte video klip o nacinu pripreme sushija koji smo snimili u beogradskom restoranu IKKI sushi bar.

http://www.metacafe.com/watch/855680/make_a_sushi/
 
dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004
Poruke: 43130

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 25, 2008 2:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

i tako ja prvi put sinoc probala susi............


i sad kad se setim, prevrce mi se zeludac....jao sto je sirovo.... Shocked a tek sto mi jedva klizilo niz grkljan Shocked ...a tek onaj wasabi, od kog zamalo nisam umrla... Shocked

huh....

moram da priznam da jeste sve to lepo za oko ali ipak se ja vracam dobro proverenoj kineskoj hrani...

_________________
"You'll remember me, for the rest of your life"

" I know the way to fuck them all...."
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> Japanska kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Strana 3 od 4

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon