:: |
Autor |
Poruka |
Babily Veciti optimista
|
Datum registracije: 28 Avg 2006 Poruke: 5506
|
|
merymca je napisao/la sledeće: | kako rješavate taj problem |
Evo nesto sto bi moglo da pomogne:
U toku hladnijih dana vrlo je česta pojava da koža na stopalima ogrubi. Ona je i inače tanja i suvlja nego koža na drugim delovima tela, a celodnevno nošenje zatvorene obuće, tipično za hladnije vreme, pogoršava stvar, jer se stvaraju grube, zadebljale naslage, neprijatno hrapave na dodir, nekad čak i dovoljno hrapave da na njih možete da se ogrebete. Zbog toga o stopalima treba voditi redovnu negu - jednom nedeljno neophodno je obaviti pedantan pedikir (ne morate u kozmetički salon radi toga, možete ga sasvim lepo obaviti i kod kuće).
Stopala prvo dobro natopite u toploj vodi. Možete u nju dodati nekoliko kapi nekog prijatnog eteričnog ulja - to će vas lepo opustiti. Nakon toga, isecite nokte i specijalnom turpijom uklonite naslage zadebljale kože. Stopala zatim dobro isperite (obratite pažnju i na deo između prstiju) i obrišite (i opet obratite pažnju i na deo između prstiju - ako taj deo ostavite vlažnim, rizikujete gljivičnu infekciju).
Kad ste s tim završile, pređite na utrljavanje kreme za omekšavanje. Ove kreme, pored što hrane i omekšavaju kožu, pomažu i da splasnu otoci - super stvar za umorna stopala. Najbolje je istovremeno i masirati stopala, tako što ćete na gornjem delu stopala kažiprstima prelaziti od članka prema prstima, a onda prste istegnuti jedan po jedan. Ovo je dobro obaviti uveče, jer postupak zaista opušta i može se desiti da vam se od njega prispava.
Deluje vam kao puno posla? Nije stvarno puno i ne obavlja se svaki dan, samo jednom nedeljno. Pored toga što će vas ovakav postupak prijatno opustiti, postoji još jedna prednost - neće biti panike kad dođu topliji dani i vreme da se stopala pokažu u sandalama, a vi pogledate noge i vidite da su vam stopala gruba i da uopšte ne želite da ih pokazujete. Ovako će vam stopala preko cele godine biti nežna i glatka - uvek spremna kao za izložbu.
|
|
|
|
|
|
slalaz Dobro upućeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 22 Jan 2007 Poruke: 531
|
|
pete sama sredjujem.imam jednu grubu i jednu manje grubu turpiju.prvo koristim grubu pa meksu.onda nanesen neku dobro masnu kremu i nazujem pamucne carape.
|
_________________ can't stop my spinning head |
|
|
|
|
Babily Veciti optimista
|
Datum registracije: 28 Avg 2006 Poruke: 5506
|
|
slalaz je napisao/la sledeće: | pete sama sredjujem.imam jednu grubu i jednu manje grubu turpiju.prvo koristim grubu pa meksu.onda nanesen neku dobro masnu kremu i nazujem pamucne carape. |
Da...to je prilicno dobra opcija. Ja volim da natrpam puno kreme i da obujem ciste carape posle. Pogotovo kad se prespava tako, stopala ti ujutro budu super!
|
|
|
|
|
|
cecy Luda do bola
|
Godine: 37
Datum registracije: 02 Jun 2005 Poruke: 1809 Mesto: wien
|
|
hvala bogu nemam vise ove probleme!Hodam redovno kod pedikera
|
|
|
|
|
|
Novosadjanka021 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 46
Datum registracije: 07 Mar 2007 Poruke: 20 Mesto: Novi Sad
|
|
ko ne nosi carape ima tvrde pete
xixixixixi
noge treba zastiti
|
|
|
|
|
|
krsman 78 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 46
Datum registracije: 05 Mar 2007 Poruke: 37 Mesto: Bern
|
|
nekad sam imao dok sam kao dete trckarao bos,a sad su mi ko decje dupence glatke,rumene iiiiii velike xixixixixiiiiii
|
|
|
|
|
|
sandrica83 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 19 Okt 2007 Poruke: 99
|
|
more i sol rjesavaju taj problem
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|