:: |
Najbolje Japanske automobile proizvodi: |
Mitsubishi |
|
7% |
[ 3 ] |
Honda |
|
17% |
[ 7 ] |
Toyota |
|
20% |
[ 8 ] |
Lexus |
|
12% |
[ 5 ] |
Subaru |
|
20% |
[ 8 ] |
Suzuki |
|
0% |
[ 0 ] |
Isuzu |
|
0% |
[ 0 ] |
Nissan |
|
10% |
[ 4 ] |
Mazda |
|
10% |
[ 4 ] |
|
Ukupno glasova : 39 |
|
Autor |
Poruka |
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
Toyota 50 godina u motosportu
Ova strast je počela 1957., kada se Toyota Toyopet Crown prvi put natjecao na australskom reliju. Dakle, 2007. Toyota slavi 50 godina sudjelovanja u motor sportu. Od tih ranih dana, Toyota je skupila svoj dio naslova i pobjeda na natjecanjima u cijelom svijetu. Toyota je bila jedan od prvih proizvođača automobila koji je prepoznao značaj Formula 3 natjecanja, dominirajući europskim natjecanjem 1976. i 1977. Kompanija je također podržavala nekoliko natjecanja automobila iste marke, kao što su obnovljeno Toyota Atlantic natjecanje u Sjevernoj Americi i Yaris Cup u Europi. Danas, Toyota redovito sudjeluje u natjecanjima u Japanu, uglavnom u GT kategoriji (pobjednik 2006. ekipa/vozači), dok je U.S. Toyota (Lexus) dominirao u Grand American Rolex Series sa 7 pobjeda prošle godine, uključujući poznatu trku Daytona 24-sata (prvo i drugo mjesto). Prije nekoliko tjedana, Lexus je osvojio 2007 Daytona 24-satnu utrku po drugi put. Ove godine Toyota se također natječe u jednoj od najpopularnijih natjecanja na svijetu, NASCAR Nextel Cup u SAD-u, s 3 ekipe i šest automobila. I na kraju, na međunarodnoj razini, Toyota će šestu sezonu sudjelovati u natjecanju Formule 1. Povratak japanskog Grand Prix-a na Fuji Speedway stazu sigurno je jedan od najvažnijih trenutaka Formula 1 sezone 2007. U listopadu 2000. stazu je kupila Toyota i obnovila prema zadnjim FIA standardima uz pomoć arhitekta Hermanna Tilkea.[vidiauto]
|
|
|
Chain Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 24 Nov 2006 Poruke: 40
|
|
Japanci su poznati po svojoj tehnologiji i da nista ne prepustaju slucaju tako da ne treba da cudi sto su im automobili tako pouzdani
|
|
|
|
|
|
DeNy_BoY Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 23 Maj 2006 Poruke: 18
|
|
mislim da japanci bas nerade na izgledu auta, nego vise na manjoj potrosnji goriva.
|
|
|
|
|
|
Milos NS Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 45
Datum registracije: 19 Jul 2005 Poruke: 242 Mesto: Novi Sad
|
|
Vozio sam do sad dva japanska automobila (Mazdu 323f i Toyotu Celicu) i mislim da cu ostati veran njima jer su se pokazali kao najbolji
|
|
|
|
|
|
bokiva39 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 04 Maj 2006 Poruke: 71
|
|
Definitivno najbolje japanske mashine su Lexus IS kao luksuzniji automobila ..i kao vrh ponude u sportskoj verziji Subaru WRX-STI turbo...
|
_________________ Samo svemir i ljudska glupost su beskonacni mada za svemir nisam siguran. Albert Ajnstajn |
|
|
|
|
DjAvOlAk_cH Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Nov 2005 Poruke: 63 Mesto: vevey
|
|
od svih japanaca najbolja mi je honda integra nju cu definitivno zadrzati do daljnjeg, vozio sam inprezu, mazdu rx-8 za koju sam bio zagrejan tojotu celiku TS, imao sam dva nisana 200sx oba su bila kompletno sredjena, muzika, spojleri, prvog slupao, odma posle njega kupio jos jednog posto radim karoseriju to mi nije bilo tesko da sredim i drugog, mada sam u ovog drugog podigao pritisak u turbinu tako da sam ubrzo ostao i bez turbine a odmah sam ga i prodao, nakon izvesnog vremena jurio sam tojotu celcu TS 192 konja, sasvim sam slucajno naleteo i probao hondu integru 1.8 Vtec 190 konja kako sam je probao tako je i uzeo, kako je uzeo nakon 2000km resim da uradim nesto na motoru, narucio sam ventile od titana i klipove titan, glavu spustio na maximum, prestelovao elektronsku kutiju sad mi Vtec pocinje na 4300 obrtaja a zavrsava se na 10 000, sve u svemu dobio jos nekih 40- 60 konja. trenutno imam 3000km nesmem jos da ga forsiram nadam se da cu izdrzati bar jos 2000, inace snagu vam nemogu opisati jednostavno prava masina trenutno mu spremam jedno farbanje u narandzastu sa lakom plave florescentne boje. kupio sam je vec maximalno spustenu, niklovanje felne barakuda, 245/35/17. spojleri su svi spremni sad cekam samo kad resim da je prefarbam da ih namontiram onda cu vam postaviti neku slicicu pa vi ocenite ; ))))))))))))))))))))
|
|
|
|
|
|
arsen lupen >>uncle Max<<
|
Godine: 43
Datum registracije: 27 Feb 2007 Poruke: 3586
|
|
Japanski automobili su vrlo konkurentni sto se tice mehanike ali ja vise volim Evropske marke automobila... imao sam prilike da na jedan seminar koji je moja sluzba organizovala idem sa
"Subaru Forester" i utisci su naj,naj... izgled los ali ubrzanja i preticanje momentalno, a prelazak preko bankina i "lezecih policajaca" neosetan... zato ja moj glas dajem Subaru-u
|
|
|
|
|
|
kosta00 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 02 Jun 2006 Poruke: 243
|
|
Sto se mene tice ja obozavam japanske automobile, jer su kvalitetni a cene su realne. Dvoumio sam se izmedju Toyote i Nissana. Moj glas ide Nissanu. Toyote i Mazde se sjajne, ali vise volim Nissana.
|
|
|
|
|
|
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^
|
Godine: 40
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~
|
|
ne razumem se mnogo u automobile, ali glasala sam za toyotu jer imam jednu, stariji je tip ali je zaista extra za vožnju..
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
|
|
|
mkotur1 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 22 Jan 2007 Poruke: 94 Mesto: Canada
|
|
pa prvo sam vozio toyotu corrolu 3 godine i bio sam zadovoljen, nekvari se, malo trosi, delovi jeftini, sve jeftino.Sad kad sam zavrsio skolu dao sam taj auto roditeljima i uzeo si ACURA 3.2 TL, (acura=honda samo malo visa klasa) i jako sam zadovoljan, trosi da se ubijes ali jako lepo ide i nema nikakvih problema, a i luksuz je do jaja.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|