:: |
Autor |
Poruka |
7-NIKOLA-7 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 15 Mar 2007 Poruke: 27
|
|
u svemu postoje granice pa i u clocku i ja sam se dvoumio ali sam odlucio da ga polako dizem pa eto zahvaljujuci RIZMAL-u moj intel od 2.53 sad radi na 2.70 sa starim kulerom koji i nije tako los ali mora da se menja i jos cu da idem gore samo da ga promenim!
nikako netreba biti ko moj drug sto nezna sta je dosta, kaze aj jos malo pa posle ispade eeee j... ga crko!!!
|
|
|
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
Godine: 34
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd
|
|
Pazi riknjavanje zavisi po meni dosta od ploce. Ja imam Intel plocu i Intelov cpu na 1.4GHz. Dizao sam ga do 1.7 radio je ok (mada se grejao ali je radio 2 dana bez prekida) i onda sam hteo jos. Digao sam ga na 1.8GHz i ploca je sama blokirala. komp nije mogao da se upali. Izvadio sam bateriju, restartovao BIOS, vratio na 1.4GHz i evo idalje radi. Znaci ako imate srecu da na ploci imate blokadu - nema razloga za strah.
|
|
|
|
|
|
7-NIKOLA-7 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 15 Mar 2007 Poruke: 27
|
|
moj nema vremena da se ugreje jer malo radi
normalna temperatura mu je bila 30 a sad je 34 stepena!
a dokle ce ploca dozvoliti da dizem nije bitno kad zablokira stajem
|
|
|
|
|
|
therkon_xxx Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 12 Jan 2006 Poruke: 114 Mesto: BGD
|
|
$elvis$ imas na disku koji si dobio uz mat. plocu program za overklokovanje...
Potrazi malo... Ako ne nadjes javi se PM da ti napisem gde da skines...
|
_________________ xxx |
|
|
|
|
mehatronicar Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 01 Dec 2004 Poruke: 24 Mesto: Karlovac
|
|
Ako se odlucis na overclock promijeni si napajanje(ako je dobro ne moras).napajanje na kojem pise 400W nije 400W vec je duplo manje ili cak cetveroduplo.provjeri si ga jer ti mozes sjebati si graficku karticu i jos neke hardwere.
NE RADI OVERCLOCK AKO NEZNAS DOBRO GA NAPRAVIT JER MOZE IMATI GADNE POSLJEDICE
|
|
|
|
|
|
NemanjaSO Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 18 Apr 2007 Poruke: 154 Mesto: Sombor
|
|
Trebam pomoc...
Prilozio sam dve slikice i kao najveca pomoc mi treba za update bios-a...
a neznam dali je neko imao iskustva sa ovakvim racunarima pa bi me interesovalo nesto oko kloka procesora... bios je na namackom i to me najvise j*** zato bih ga najvise nadogradio i ako je to moguce da bude na engleskom...svi saveti dobro dosli... HVALA unapred Pozdrav....
Ako zatreba jos neka informacija samo recite....
|
_________________ Kako rece NE zeni koja kaze DA? |
|
|
|
|
Vaxter Dobro upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Sep 2004 Poruke: 605 Mesto: Šimanovci
|
|
Trebao bi da odesh na sajt proizvodjacha ploche, da je neka zuta mashina, ali poshto vidim da ti je ovo neki IBM...
Odesh na IBM-ov sajt, i trazish za download verziju bios-a na engleskom za tvoju mashinu...
Morash da znash model kompa...
Inache, brand mashine su uglavnom poprilichno zatvorene za oc, ali nije nemoguce...
|
_________________ I'm gonna make him an offer he can't refuse |
|
|
|
|
Zaratustra Banovan! Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 17 Jul 2007 Poruke: 69 Mesto: Sheher Sarajevo
|
|
NemanjaSO je napisao/la sledeće: | Trebam pomoc...
Prilozio sam dve slikice i kao najveca pomoc mi treba za update bios-a...
a neznam dali je neko imao iskustva sa ovakvim racunarima pa bi me interesovalo nesto oko kloka procesora... bios je na namackom i to me najvise j*** zato bih ga najvise nadogradio i ako je to moguce da bude na engleskom...svi saveti dobro dosli... HVALA unapred Pozdrav....
Ako zatreba jos neka informacija samo recite.... |
Imas sve upute na oficijalnom siteu proizvodjaca, a ibm ima dobar support centar!
Za starije masine, obicno je to islo preko disketa, kopira se taj update bios-a, bootabilni file, postavis u biosu kao 1st boot disketu, i on ostalo sam odradi, reboota se masina i gotovo ! Mada zavisi sve od biosa do biosa!
Na ovim novijim plocama, vec je to puno bolje, imas autoupdate, preko interneta, on ga skine automatski, pokrene, instalira, reboota masinu i gotovo, recimo na mojoj ploci asusovoj P5vdc sve preko neta odradi, imaju svoj ftp preko kog se skine i onda autoinstalacija i gotovo!
Nije to nista posebno komplikovano, ne znam sto ga uopste update-as?
|
_________________ Potpis |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|