:: |
Autor |
Poruka |
young_ Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 20 Jun 2006 Poruke: 77 Mesto: Beograd
|
|
ovo je vec sigurno 50% ljudi napisalo, ali me mrzi da chitam,
jednom mi je jedan deda koji je bio ratnik u 2 svetskom i preziveo svashta rekao, josh dok sam bio klinac... reko je Oprosti al nikad nezaboravi...kao klinac ne mozhes da ukapirash tako neshto... al kad pogledash sve ratove koje smo imali ovih poslednjih godina,poludish jbg... u mrznji ne moze dalje da se zhivi... da zaboravish ne mozhes...ali pokushaj makar da se pomirish sa time... jer zhivot pichi dalje sha je bilo bilo je da se vrati nemoze...
|
_________________ Kada zivot vise ne mozes ti da zoves svojim, i kada neko drugi sudbinu ti kroji, i kada tvoji snovi vise ne budu tvoji.. mali trachak nade uvek mora da postoji... |
|
|
|
|
_GaMBiT_ Odomaćeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 25 Dec 2005 Poruke: 1173
|
|
Ja se drzim ovog:
1. put - oprosti (naravno ne zaboravlja se to nikad)
2. put ako se ponovi - probaj oprostiti (al ni to neces zaboraviti)
Ako se i treci put nesto ponovi od iste osobe, onda samo mogu odgoditi osvetu za neku prigodnu priliku!
Kazu da se kvalitet osobe ogleda u tome da li ce oprostiti ili se osvetiti, al ponekad je jedino rjesenje OSVETA...
|
|
|
|
|
|
Aike Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 01 Sep 2007 Poruke: 70 Mesto: Skopje
|
|
Ne volim da se svetim...
Verujete kao sto kaze Balasevic "neko to od gore vidi sve"
Vidi, vidi...
|
_________________ Osecam andjela u sebi kog neprestano sokiram... |
|
|
|
|
Zafira Odomaćeni član
|
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 2186 Mesto: negde na severu
|
|
kazu ,,osveta je slatka,,mada se jos nisam nikom osvetila,a imala bi ihaha kome...
|
_________________ When everything goes wrong.........................
remember that it could be still worse!!! |
|
|
|
|
anchi22 •• 20:01 ••
|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
|
|
Oprostaj ako nije iskren nije oprostaj, osveta mnogo vise moze da povredi.
Prihvatiti stvari kakve jesu, nista se ne desava slucajno.
Oprostiti znaci prihvatiti sudbinu i zivet u skladu s njom.
|
|
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Ne trujte svoju dusu mrznjom niti osvetom, trebace vam jednog dana cista i neuprljana obraza da stanete pred nekoga (ne mislim ovdje na smrtni cas), ne sijte takvo sjeme u svom srcu, jer je jedno i nece podnijeti i ljubav i mrznju u isto vrijeme, a ne mozete sa dva takva osjecanje dalje. I ma koliko mislili da je osveta slatka i da je neko zasluzije,ne cinite to nikada.Pustite. Postoji vrijeme za sve i svakoga i svako ce za svoja djela ponijeti teret. Idite kroz zivot bez tereta i bez mrznje u srcu i vidjet cete sa kakvom lakocom cete podnijeti svaki naredni udarac. Prastajte i oprostice vam se i samo.
|
|
|
|
|
|
cherry-girl ¤¤Vatra i Led¤¤
|
Datum registracije: 21 Maj 2009 Poruke: 3250
|
|
Najveci je onaj ko sebe savlada kada se naljuti, i kada oprosti a ima mogucnost da kazni.
|
|
|
|
|
|
zucica Upozorenja: 1 od 3 Upućeni član
|
Datum registracije: 08 Maj 2010 Poruke: 301 Mesto: Odžaci
|
|
U Jevanđelju piše : "Ko ne oprosti drugom, neće ni njemu gospod Bog."
Božanski je praštati
|
_________________ KAKVE SU TI MISLI TAKAV TI JE ŽIVOT |
|
|
|
|
11.12.1970 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 19 Sep 2008 Poruke: 4 Mesto: Pula
|
|
Piše u Bibliji svasta....kad te osamari ti okreni i drugi obraz...ja bas i nisam za to
|
_________________ Za bolji vid uzmite speed za bistru glavu pusite travu |
|
|
|
|
Bobak_BL * Domaci Lazov *
|
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...
|
|
bozanski jeste...ali mi nismo bogovi...nego ljudi...
ja sam vec jednom rek'o da se ne volim petljati u tudji posao...
bog nek radi sta hoce...sta me briga...
al' ko meni nesto ucini...sto se meni ne svidja...meni ce i odgovarati...
ako saznam za to...
oko za oko...vazda bilo...
i to nije mrznja...nego cisto...onako...da se smradovi ne bi navadili,
pa me svi uzjahali...
|
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti.... |
|
|
|
|
Haunitaa Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 14 Apr 2010 Poruke: 6 Mesto: kraljevo
|
|
Pa naravno da zavisi od toga-sta mi je doticna osoba uradila...
Ako je sitnica...Naravno da cu oprostiti jer kapiram da mozda i nije toliko svesno uradila nesto tako! To ce proci neopazeno! Kada je nesto krupnije u pitanju, znam da se naljutim jer smatram da ako vas neko jednom izda i zesce povredi, moze i opet! Ali ako je ta osoba meni draga, dovoljan mi je njen osmeh da oprostim...A vec da ne pricam o tome da me moli ili puzi...Pa nikad ne bih dopustila da se neko ponizava zbog mene, sta god napravio! Iako znam...I desavalo mi se...Oni sto vas jednom zeznu, verovatno ce i opet(a ja lakovena pa padnem na reci:"NECE SE PONOVITI")...Jos ako im pokazete da s vama moze tako i da ste skloni prastanju...Nadrljali ste!
|
|
|
|
|
|
Lane86 ~The last lady~
|
Datum registracije: 02 Okt 2006 Poruke: 24294 Mesto: Nedostižno...
|
|
"Praštanje nije slabost, praštanje je snaga. Praštanje nije glupost, već mudrost. Praštanje je, u svojoj suštini, plemenitost"...
Praštanje govori o veličini nečije ličnosti i snazi njegovog ega... Ako želimo da ispitamo svoju zrelost, onda to najbolje možemo da dobijemo kroz samosagledavanje sebe, kroz to koliko smo spremni da oprostimo... Ljudi, često, greše i praštanje shvataju kao slabost drugih... Naprotiv... Kako bi smo očekivali od drugih da nam oproste, ako mi to ne umemo učiniti... Svakako, praštaj...ali ne zaboravljaj... Ja sam po prirodi takva, da ko me jednom izneveri, u mojim očima se gubi kao osoba i nema druge šanse...ali, oproštaj će svako dobiti ko zatraži...
|
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... |
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|