www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Homeopatija
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~
::  
Autor Poruka
A|ex
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 19 Apr 2005
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 16, 2005 2:24 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

vecadok,
znam da ste lekar, pa me interesuje sta vi mislite o homeopatiji?
Znam da su lekari cesto skepticni po pitanju alternativne medicine...

vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 16, 2005 7:53 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Negde sam već pisala o tome šta mislim o alternativnoj medicini uopšte i o tom načinu lečenja, ali nije problem da to ponovim.

Kada sam kao brucoš čula prvo, pozdravno predavanje tadašnjeg Dekana Medicinskog fakulteta, zatrpana mnoštvom informacija, bila sam potpuno zbunjena.Izašavši iz amfiteatra shvatila sam da sam iz svega što sam čula naučila nešto što je možda i najvažnije da zna lekar:
nismo mi izmislili medicinu niti lečenje,
tehnike i načini lečenja nisu počeli u 20. veku,
niti će prestati kad se ova generacija lekara bude povukala iz aktivnog rada.

Ono što se razlikuje je što smo tehnički modernizovani,
pa je dakle tehnički moguće možda bolje uraditi neke stvari (bolja dijagnostika, čistija i manje krvava hirurgija sa bržim postoperativnim tokom, i sl.).Sada je moguće operisati bebe i intrauterino (dakle, i pre rođenja), moguće je ugradnjom veštačkih zglobova omogućiti kretanje ili "zamenom" pojedinih organa ili delova organa produžiti životni vek.Upotreba antibiotika smanjila je smrtnost od ranije fatalnih infekcija, tehnička opremljenost i uvođenje elektronskih, ultrazvučnih, magnetnih i drugih vizualizacionih tehnika omogućila je da vidimo šta se događa iznutra, što doprinosi boljoj dijagnostici, pa je logično da utiče i na bolje lečenje.....i tako dalje.

Ono što je zaključak i što mislim da je najvažnije je da se pacijentu ne sme naškoditi.To je osnovno.
Dakle, po mom mišljenju, upotreba alternativnih sredstava i načina lečenja, pogotovu onih dokazanih kroz vekove, nije neprimenljiva ni danas.
Možda za današnje uslove izgleda primitivno,
ali ako se tu kriju načini za izlečenje nekih vrsta bolesti,
zašto ih ne iskoristiti?

Veliki pozdrav,
vraćamo se na temu....
Wink

A|ex
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 19 Apr 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 17, 2005 2:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Da, vec sam to procitala na onoj drugoj temi...
Ali nisam na to mislila. Nekako, homeopatija je prilicno "cudna" alternativa. Posto sam isla kod homeopate pre nekog vremena, trazila sam malo o tome na internetu, i procitala da u stvari u kuglicama koje homeopata daje nema prekticno nikakvih "lekova"(pritom mislim na bilo kakve supstance biljnog ili zivotinjskog porekla), vec da je to samo voda koja sadrzi neku vrstu energije (nije ni kineticka ni rotacijska ni...)...
To je nekako skroz drugaciji koncept od lekovitih trava (i slicnih nacina na koje su se ljudi lecili ranije...).

vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 14, 2005 10:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Homeopatija je djelotvorna koliko i placebo?

Prema izvješću objavljenom u medicinskom časopisu The Lancet, kliničko djelovanje homeopatskih pripravaka gotovo je jednako djelovanju placeba. Homeopatija se zasniva na načelu «slično se sličnim liječi», i predstavlja metodu liječenja u kojoj se pacijentu daju male količine tvari, koja bi u većim količinama uzrokovala simptome slične onima od kojih pati.

Izvješće objavljeno u The Lancet-u bazira se na istraživanju švicarskih istraživača koji su pretražili 19 elektronskih baza podataka sa znanstvenim istraživanjima provedenima od 1995. do 2003., a koja su se bavila proučavanjem djelovanja homeopatskih pripravaka. Ova istraživanja usporedili su sa sličnim istraživanjima iz konvencionalne medicine.

Pregledano je ukupno 110 istraživanja iz područja homeopatije i konvencionalne medicine, a za analizu rezultata koristila se sofisticirana statistička analiza. Djelotvornost liječenja u odnosu na placebo opisivala se ocjenama do 1,0 - odnosno, ocjena 1,0 je zančila da je određena metoda liječenja polučila djelovanje jednako onomu koje je polučio i placebo. Uključujuči najveća istraživanja, ukupna ocjena za homeopatiju iznosila je 0,96, a za konvencionalnu medicinu 0,67.

Autori studije naglasili su da rezultati njihove studije ne osiguravaju uvjerljive dokaze prema kojima homeopatija, za razliku od konvencionalne medicine, ima bolje djelovanje od placeba.

Izvor: Lancet, August 27, 2005

preuzeto sa neta

zena_bez_imena
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 46

Datum registracije: 31 Maj 2004

switzerland.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 18, 2006 6:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja nisam verovala u ovaj nacin lecenja.medjutim nedavno sam malu vodila kod homeopate i mogu vam reci da sam prezadovoljna

vilma48
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 10 Maj 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 10, 2007 2:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Da li neko zna dobrog lekara homeopatu, ordinaciju, telefon... Zelela bih da odem na razgovor kod homeopate ali lekara, zbog zdravstvenih problema naravno. Dva puta sam videla na TV emisiju o homeopatiji gde je govorio lekar sa I hirurske klinike ali nikako da uhvatim kako se covek zove i gde mogu da ga nadjem.
Zahvaljujem unapred.

alekand
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 76

Datum registracije: 29 Avg 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 29, 2007 7:13 pm    Naslov poruke: kontakt Na vrh strane Na dno strane

Ako do danas niste dobili telefon mozete me kontakirati na drzivic@gmail.com
Pozdrav

Nena V.
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 31 Avg 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 31, 2007 2:03 am    Naslov poruke: Sve poznatija i dostupnija Na vrh strane Na dno strane

Homeopatija je, sve poznatija i dostupnija, govorim o Srbiji. Poznajem puno ljudi koji se lece homeopatskim putem. Uglavnom se lece citave porodice, dakle roditelji i deca. Ono zbog cega je homeopatija velicanstvena jeste, cinjenica da svakog coveka leci kao individuu. Uprosceno receno, ja imam grip, moja kuma ima grip. Nakon homeopatskog pregleda, nas dve i pored iste dijagnoze necemo dobiti iste lekove za svoje lecenje i izlecenje. Dok u klasicnoj medicini, ista bolest isti lek, gubi se istrazivanje uzroka zbog kojih je doslo do pada imuniteta i nastanka bolesti. To je ono na sta homeopoatija obraca paznju. Paznja se usmerava na uzrok bolesti, pa tek u skladu sa tim se dodeljuje terapija, koja je individualna. Zar to nije velicanstveno? Inace, u Beogradu, Novom Sadu, Somboru, Cacku postoje izuzetno dobri lekari homeopate. Oni pored diplome Medicinskog fakulteta, imaju zavrsene homeopatske visestepene kurseve i taj svoj posao rade iz ljubavi. Dakle, stalno se edukuju, jer homeopatija je jako obimna nauka i treba joj se posvetiti. Bravo za homeopatiju u Srbiji!

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~ -> Homeopatija Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon