:: |
Autor |
Poruka |
poison ~Chase The Sun~

|
Godine: 41
Datum registracije: 10 Jul 2004 Poruke: 6599 Mesto: ¤In The Land Of The Holy Sun¤

|
|
Anđela je napisao/la sledeće: |
Pa zar nisu to vještice?  |
a sta je vjestica nego vracara?vjestica, vracara.. isti drek, drugi naziv spravljaju kojekakve travke i vracke, bacaju ovu bacaju onu magiju, kojekakve carobne recenice i obredi, cudne moci...no.. jedno te isto sam kaj vracara zvuci nekako realnije neg vjestica.eto onda vjestica..tako sam se trebala izrazit da ljudima bude jasno, mada je to jedno te isto
|
|
 |
stimi Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 58
Datum registracije: 02 Dec 2002 Poruke: 148 Mesto: off

|
|
Smatram da se dosta iz mitove naucit moze o starim obicajima i narodima.
|
|
|
|
|
 |
mistik29 Prijatelj foruma

|
Godine: 48
Datum registracije: 30 Sep 2005 Poruke: 7173 Mesto: Zagreb

|
|
Što se tiče mitova o priznavanju kršćanstva... mah... Kršćanstvo je rimski uređena religija, koja je trebala ujedniti rascjepkano carstvo... i svoju je ulogu odigralo unutar Rima...
Mnoge 'religije' su kružile carstvom, kršćanstvoj je samo bila jedna od njih, iako se tako nije ni zvalo prije priznavanja...
Mnogi spisi koje smatramo izvorno kršćanskima napisani su po carskim nalozima, kako bi se učvrstila nova rimska vjera. Isus i Mythra su bili najžešći suparnici... za dlaku bi Zapad danas bio mitraistički, a ne kršćanski...
No, dobro treba poznavati prilike tog dijela povijesti da bi se uistinu znao nešto o kršćanstvu. Križ nije simbol Isusa Krista, nego je simbol rima. Kršćanstvo je umjetno stvorena religija. Mnoge osobine Mitre pripisale su se Isusu, evanđelja su skupljeni i prerađeni drevni tekstovi mnogih mudraca... Isus je kao povijesna osoba do 3 stoljeća bio sasvim nebitan...
Ali MIT živi, pretvoren u religiju...
Nitko danas ne razmišlja o stvarnom Isusu, nego samo o onom čiji je lik Crkva izgrađivala stoljećima. A kad se zbace svi ti mitovi... šta ostane? Nitko se ne pita...
Osobno volim mitologiju, ali činjenica je da mi možemo vjerovati u što god želimo... i pitanje, šta je u svemu tome zapravo bitno?
Uf, udaljio sam se...
|
_________________ JoŠ PoSToJe iSTiNe KoJe VoLe BoLJeTi |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|