:: |
Autor |
Poruka |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
|
Godine: 44
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
|
|
Skinuo sam film i odgovarajuci titl, ali - titl žuri u odnosu na film.
Kako to može da se namesti? Koristim "MV2 player" (a nameravam da iste filmove puštam i na DVD-ju).
|
|
|
Vaxter Dobro upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Sep 2004 Poruke: 605 Mesto: Šimanovci
|
|
Imash tone programa za sredjivanje titlova...
Po meni najbolji je URUSoft Subtitle Workshop
http://www.urusoft.net/products.php?cat=sw
U attachmentu uz poruku imash program WinFixTitle koji je uradio jedan moj drugar.
Fora je da titl mora da bude u MicroDVD formatu.
Postavi se prva rechenica i njeno vreme, zatim poslednja i njeno vreme i to ti je to...
|
_________________ I'm gonna make him an offer he can't refuse |
|
|
|
|
|
|
|
Vaxter je napisao/la sledeće: | Fora je da titl mora da bude u MicroDVD formatu. |
Znaci, .sub ekstenzija.
Probacu oba programa. Sad sam skinuo 10-ak filmova, a ni jedan ne mogu da "procitam"
|
|
|
|
|
|
Da, u pitanju je sub extenzija, ali ona sama nije bitna.
Bitno je da je titl interno zapisan u framerate obliku tipa:
{0}{100}Ovo je tekst koji ce se videti tokom prvih 100 frejmova filma...
Ako imash titl u srt, ili nekom drugom formatu, mozesh ga konvertovati sa subtitle workshop.
|
|
|
|
|
despot77 Upućeni član
|
Datum registracije: 01 Sep 2004 Poruke: 325 Mesto: република српска
|
|
Ja uvijek skinem više titlova za isti film i jedan ili par od tih titlova uvijek odgovara, nema nikakve za*ebancije sa njegovim podešavanjem. Jako dobar sajt sa dosta titlova : http://www.titlovi.com/
|
_________________ Република Српска
|
|
|
|
|
Zaratustra Banovan! Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 17 Jul 2007 Poruke: 69 Mesto: Sheher Sarajevo
|
|
coco_bill je napisao/la sledeće: | Vaxter je napisao/la sledeće: | Fora je da titl mora da bude u MicroDVD formatu. |
Znaci, .sub ekstenzija.
Probacu oba programa. Sad sam skinuo 10-ak filmova, a ni jedan ne mogu da "procitam" |
Nema veze s tim extenzija, isto radi i .sub i .srt i druge, fazon je do rip-a, kako je ko ripovo i tome prilagodio prevod, frame-ovi itd!
Skini BS player pro, ima podrsku za automatsko podesavanje framerate video file-u, ubacis file i on sam odradi, s tim sto moras kad skidas subtitle, s titlovi.net, recimo naci odgovarajuci, ukoliko se radi o DVD-ripu onda skini subtitlte za dvd-rip, ili ako je na 2 cd,onda skidas cd1 i cd2 subtit itd itd, uglavnom skines pravi i podesis na BS playeru! Nemas potrebe ni za kakvom doradom!
|
_________________ Potpis |
|
|
|
|
|
|
|
Vec sam objasnio, tako da ne vidim zashto ponavljash objashnjenje.
BS, koliko god dobar player bio, ne moze u svakom sluchaju da sredi titl, a uz to je sa njim to znatno komplikovanije odraditi nego sa dva ranije pomenuta programa!
|
|
|
|
|
_GentlemaN_ ~~Real_ToxiC~~
|
Godine: 36
Datum registracije: 22 Jun 2005 Poruke: 12091 Mesto: jedno je Sarajevo, da se zna
|
|
GOM Player moze srediti problem sa titlom, bilo da sam titl kasni ili zuri...
Jednostavnim pritiskom na tastaturi . (tacku) ili , (zarez) mozete upravljati titlom, tj. mozete ga usporiti ili ubrzati te tako nastimati da pocne kada treba. Jednom kada ovo uradite necete morati ponavljati i eto onda mozete na miru uzivati u filmu.
|
|
|
|
|
|
_GentlemaN_ je napisao/la sledeće: | GOM Player moze srediti problem sa titlom, bilo da sam titl kasni ili zuri...
Jednostavnim pritiskom na tastaturi . (tacku) ili , (zarez) mozete upravljati titlom, tj. mozete ga usporiti ili ubrzati te tako nastimati da pocne kada treba. Jednom kada ovo uradite necete morati ponavljati i eto onda mozete na miru uzivati u filmu. |
Hvala, kolega.
Probao sam sa tim programom i konačno sam uspeo, ali je problem što čita samo određeni format titla ("SubRip").
|
|
|
|
|
|
Sa Subtitle Workshop mozesh da pravish konverzije izmedju skoro svih formata...
|
|
|
|
|
_GentlemaN_ ~~Real_ToxiC~~
|
Godine: 36
Datum registracije: 22 Jun 2005 Poruke: 12091 Mesto: jedno je Sarajevo, da se zna
|
|
Vaxter je napisao/la sledeće: | Sa Subtitle Workshop mozesh da pravish konverzije izmedju skoro svih formata... |
Eto coco, ovaj programcic u kombinaciji sa GOM Playerom je to sto trazis
|
|
|
|
|
|
Upravo tako. Dobitna kombinacija.
Hvala puno obojici.
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|