:: |
Autor |
Poruka |
SLV Upućeni član
![Upućeni član Upućeni član](/images/ranks/rankb1_2.gif)
![](images/avatars/656357350425410948692d.gif) |
Godine: 40
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 464
![serbia.gif](images/flags/serbia.gif)
|
|
Ucestvujem u nekom takmicenju u spremanju jela u mom selu
Treba da naucim da spremim tri jela , jedno samo od brokola , drugo samo od prokelja i trece samo od pecurki tj sampinjona
Da li neko ima iskustva sa spremanjem jela od ovih namirnica i da li zna
za svaku od ove 3 namirnice neke jednostavne recepte za brzo spremanje
U principu treba da jelo bude termicki obradjeno tj skuvano u roku od
60 minuta
Svi recepti su dobrodosli na cemu se unapred zahvaljujem
|
_________________ POZDRAV SLV |
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
Charmed Malo ~ mače ~
![Malo ~ mače ~ Malo ~ mače ~](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](images/avatars/78965085143341ef835b81.gif) |
Datum registracije: 03 Avg 2004 Poruke: 14625 Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek
![serbia.gif](images/flags/serbia.gif)
|
|
Mozda je vec kasno,ali evo ti recept za:
"Brokoli sa sirom"
Veoma lako i jednostavno
Za jednu porciju treba ti jedan lep osrednji krompir,stavi prvo on da se kuva,jer mu treba duze nego brokoli,ali stavi dva tri,jer ako prekuvas da ti bar jedan ostane citav.
Da bi ti se pre skuvao Brokoli preseci ga na pola stavi u serpu,preli vodom i kasicicu soli sipaj.
Pazi da se ne raskuva onda dobije malo braonkastu boju.Probas da li je gotov sa viljuskom na korenu.Znaci ne sme da bude premekan,a ni tvrd.
Kada si skuvao i jedno i drugo.
Stavis na jednu stranu lepo poredjane komade Brokoli,sa druge strane lepo poredjane polutke krompira.Preko krompira prelijes malo butera ,a na prokoli stavis rednanog sira-za tost,ne znam koji je to kod nas sir.Pa onda stavis u mikro talasnu samo toliko koliko da se onaj sir rastopi po brokoli.Izvadis,malo stavis persuna ili nekog seckanog zelenila na krompir da nebude onako go i sluzi dok je vruce.Izgleda super na tanjiru.A i ukusno je.
|
_________________ Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!![](http://www.domaci.de/images/extras/dada/book.gif) |
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
Charmed Malo ~ mače ~
![Malo ~ mače ~ Malo ~ mače ~](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](images/avatars/78965085143341ef835b81.gif) |
Datum registracije: 03 Avg 2004 Poruke: 14625 Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek
![serbia.gif](images/flags/serbia.gif)
|
|
Od Sampinjona mi pade na pamet "Sampinjon omlet" ne znam koliko si brz,ali i gulas sa knedlama moze da se spremi jako brzo.
Za "Sampinjon omlet" ti treba da proprzis malu glavicu luka,kada dobije onu lepu zlatnu boju dodas oprane i iseckane polutke sampinjona,dodas malo soli i bibera,io stavis malo soka od limuna da sampinjoni ne pocrne,da bi im ostala lepa boja,da ne izgledaju stari kad se proprze.Kada to proprzis,u jednu cinju umutis tri jaja,malkice soli to pospes u zakrejani tiganj,odmah odozgo pospes sa sampinjonima,ne mnogo ne malo koliko da ih svuda ima.Poklopis sa poklopcem i kad vidis da se steze prebacis sa jedne strane na drugu tako da imas omlet kao polu mesec.Ostavis ga malo tako,onda ga prevrnes da mu se i druga strana zapece,izvadis na tanjir i ukrasis tanjir.Ide zelena salata uz to.
|
_________________ Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!![](http://www.domaci.de/images/extras/dada/book.gif) |
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
SLV Upućeni član
![Upućeni član Upućeni član](/images/ranks/rankb1_2.gif)
![](images/avatars/656357350425410948692d.gif) |
Godine: 40
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 464
![serbia.gif](images/flags/serbia.gif)
|
|
Hvala ti puno na ovim receptima , ovih dana cu pokusati da spremim
rucak po njima , pozdrav za tebe Charmed
|
_________________ POZDRAV SLV |
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
dameski Prijatelj foruma
![Prijatelj foruma Prijatelj foruma](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](http://www.domaci.de/images/no_avatar.gif) |
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
![serbia.gif](images/flags/serbia.gif)
|
|
iskreno to je jedina hrana koju ne podnosim, muka mi je csak i sad kad se setim
a sampinjone slabo jedem, organizam mi nesto ne podnosi
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
SLV Upućeni član
![Upućeni član Upućeni član](/images/ranks/rankb1_2.gif)
![](images/avatars/656357350425410948692d.gif) |
Godine: 40
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 464
![serbia.gif](images/flags/serbia.gif)
|
|
I ja nisam volela tu hranu nekad , ali sam je zavolela vremenom
Bitno je da se spremi da bude ukusno , a ja sam imala priliku da jedem
fenomenalno spremljeno tako da sam zavolela i sada cesto jedem
|
_________________ POZDRAV SLV |
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
dameski Prijatelj foruma
![Prijatelj foruma Prijatelj foruma](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](http://www.domaci.de/images/no_avatar.gif) |
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
![serbia.gif](images/flags/serbia.gif)
|
|
Brokoli corbica
Sastojci za 4 porcije
1 kašika ulja
par kolutića praziluka
1 kesa zamrznutog brokolija
1 kašika vegete
so po ukusu
1 jaje
1 pavlaka
Priprema
Propržiti praziluk na ulju, dodati brokoli i naliti vode. Dodati vegetu i kuvati.
U tanjiru umutiti jaje, so i pavlaku i tu smesu dodati u šerpu kada je povrće već kuvano.
Ostaviti da se krčka još par minuta na tihoj vatri. Služiti toplo uz krišku integralnog hleba.
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
Strankinja Početnik Domaćeg.de
![Početnik Domaćeg.de Početnik Domaćeg.de](/images/ranks/rankb1_1.gif)
![](images/avatars/gallery/lutkice/avatar73.gif) |
Datum registracije: 27 Dec 2007 Poruke: 14
![france.gif](images/flags/france.gif)
|
|
Da, i meni je to hrana koju nikada ne jedem. Mada i spanac je bio u toj kategoriji, a sada mogu da ga jedem, jer je bila spremala jedna odlicna domacica i posle toga sam i ja mogla da ga jedem. Stvarno ima dosta u tome ko sprema nesto. Kao sto ima toliko vrsta sarma na primer..
|
|
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
dameski Prijatelj foruma
![Prijatelj foruma Prijatelj foruma](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](http://www.domaci.de/images/no_avatar.gif) |
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
![serbia.gif](images/flags/serbia.gif)
|
|
spanac jos i mogu, ako ne gledam sta trpam u usta
ali brokoli i prokelj.....ne zaista
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|