:: |
Autor |
Poruka |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Piti mleko, losa i nehumana navika ili potreba?
Kontraverza oko pijenja mleka je u toku. Dok zvanicni nutricionisti svrstavaju mleko i mlecne proizvode u neophodnu hranu, neophodan izvor kalcijuma i proteina, dotle makrobiotika i vegan pristupi odbacuju ishranu mlekom. Smatra se da je mleko predvidjeno za bebe samo, da odrasli tesko vare laktozu, mnogi ljudi, pa i narodi cak i ne mogu da podnesu laktozu, nehumano je stalno musti krave, koje se kljukaju raznim hormonima i antibioticima, da bi vise davale mleka itd...itd...
Na cijoj ste vi strani? Sta mislite o ovome...???
|
|
|
stamenid Prijatelj foruma
|
Godine: 40
Datum registracije: 06 Jun 2004 Poruke: 9671 Mesto: daS ivoN
|
|
ja ga obozavam i dan mi pocinje i zavrsava se sa njim
|
_________________ турбопичећи новосадиста
:s: :t: :a: :m: :e: :n: :i: - :d: |
|
|
|
|
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~
|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~
|
|
Ja vise ne mogu da pijem mleka.
Pila sam ga do 7 godina dve litre dnevno na cuclu, od kada sam bila bolesna i sve ispovracala zato sto sam pomesala mleko i kiselo mleko, vise ne mogu ni da ga pomirisnem....
|
|
|
|
|
|
VELJA81 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 12 Mar 2005 Poruke: 7
|
|
Bez mleka da
al bez mlecnih proizvoda neeeeee
|
|
|
Marko24 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 04 Dec 2004 Poruke: 5
|
|
Ja pijem svaki da mleko!
|
|
|
|
|
|
repacopy Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 16 Mar 2005 Poruke: 12
|
|
jedino sam pila mleko do 6 meseci, od tada ga vise ne pijem. ne znam zasto ali ne podnosim mleko, cudno...
|
|
|
|
|
|
Ktantonet Upućeni član
|
Godine: 47
Datum registracije: 06 Sep 2004 Poruke: 285 Mesto: Israel/Srbija
|
|
Mnogi ljudi nemaju mleko u ishrani, ali za mene licno mleko je nesto sasvim normalno mozda manje pijem mleko osim u kafi ali ipak mlecni proizvodi, bez toga nebih mogla.
|
|
|
|
|
|
DieselBBBoy Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 49
Datum registracije: 18 Dec 2004 Poruke: 8
|
|
Jel ste vi koji nemozete podnjeti mljeka i mljecne proizvode probali kada mljeka od soje? Ja ga vec godinama pijem... cak i jedem "sira" koji se radi od soje.
|
|
|
|
|
|
breakgirl Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 23 Mar 2005 Poruke: 11 Mesto: ljubljana
|
|
ja nemogu da zivim bez mleka i mlecnih proizvoda ... to najvise volim i da pijem i da jedem.... bez svega mogu ali bez toga nikako!!! najmanje litar na dan samo ja popijem kod kuce a tek drugi
|
|
|
|
|
|
shoninho111 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 30 Jan 2005 Poruke: 11
|
|
da li se moze bez mleka pa naravno ja imam drugaricu koja je alergicna na mleko i zivi normalno mada mora da pazi sta jede ona na primer nije nikada probala cokoladu ili tako nesto slicno, tako da moze se bez mleka
Iz domacinstva smo kao klinci ucili da bi dnevno trebalo popiti pola litre mleka ili 0.4 litre jogurta tako da bi ipak trebalo da mlecni proizvodi budu zastupljeni u ishrani
|
|
|
|
|
|
omisscroatiao Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 23 Mar 2005 Poruke: 11
|
|
ja isto mislim da se moze bez mlijeka... pijem ga samo sa kafom.
|
|
|
|
|
|
xxadnanxx Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 24 Mar 2005 Poruke: 6 Mesto: oberkorn
|
|
nevjerujem da moze, milim sto je priroda dala da svako novorodjence od rodjena pije mlijeka??
|
_________________ xxadnanxx |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|