:: |
Autor |
Poruka |
lara85 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 19 Sep 2006 Poruke: 37

|
|
kazes toj osobi da ce ostati plitka i ogranicena celog zivota osim ako ne pocne da cita
|
|
|
|
|
 |
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu

|
Godine: 42
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778

|
|
Teško. Recimo ja sama obožavam čitati knjige i nitko se nije morao truditi oko toga, dok moj brat nikad nije pročitao nijednu uz sav trud i muku naše mame i tate! Kad neće onda neće i džaba sve....
|
_________________ -gledao sam sinoć zvijezde na nebu i pitam koja je tvoja, da je skinem i tebi sreću donesem, samo da budeš moja...
-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja? |
|
|
|
 |
Destiny_ Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 28

|
|
Mogu roditelji ukoliko to pocnu ciniti dok su djeca malena. I tad je najbolje da to pokazu svojim primjerom(to je u svemu najbolje jer su djeci roditelji uzor i model ponasanja). Mislim da je to moguce postici i u skoli u odredjenoj mjeri ukoliko je prof. zaista dobar. Odraslim ljudima je tesko usaditi tu naviku, po meni gotovo nemoguce.
|
|
|
|
|
 |
Female Toxic Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 21 Nov 2006 Poruke: 169 Mesto: Bjelovar

|
|
Ukoliko osoba nije zainteresirana, tesko ces je prisiliti.
Primjerice, moj decko nikada nije stekao naviku citanja... Nije citao niti slikovnice, jer mu ih roditelji nisu ni kupovali. Nikada zapravo nije ni bio u kontaktu s knjigama, osim s lektirom (ni nju uglavnom nije citao).
Ne smatram ga zato manje vrijednim, no pokusala sam ga, kao obozavatelj knjige, nagovoriti da pokusa procitati barem nesto... neko lako stivo, zanivljive radnje. Pokusao je s Harry Potterom, no svaku vecer bi zaspao uz knjigu... Na kraju je jednostavno pogledao film.
Vise ga ne silim na nista, svatko ima svoj izbor.
|
_________________ Dacu ti gram po gram, ti samo reci am, tvoja sam od cokolade
devojka, pod rukom lepim se, topim u ustima, to sam ja...
. |
|
|
|
 |
sasaklaric Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 38
Datum registracije: 20 Mar 2005 Poruke: 211 Mesto: rijeka

|
|
zatvorite ga u samicu (zatvorsku) i bacite mu knjigu za nekih 3-4 dana
|
|
|
|
|
 |
imilika Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 25 Apr 2007 Poruke: 5 Mesto: Podgorica

|
|
Nije nemoguce naterati nekoga prihvatiti se knjige , mada je ruzno koristiti termin terati , jer knjiga nije gonic robova pa da nekog moramo siliti da je cita. Od malih nogu treba svakome ukazivati na korisnost knjiga , poceti od slikovnica pa nadalje. Nazalost kao obavezna lektira uglavnom su manje zanimljive knjige pa se i ne citaju , a i karakter obaveznosti im umanjuje interesovanje.
U slobodno vreme treba procitati nesto , pa bio to relax roman ili neko od dela klasicne literature , manje je vazno , koliko je veoma znacajno steci naviku citanja. Takodje mislim da je bitno vratiti knjigu kao poklon , jer bi to mozda bila dodatna stimulacija za sticanje navike ali i ljubavi prema knjizi.
|
|
|
|
|
 |
Lilly lovedoll *GiMmE mOrE*

|
Datum registracije: 26 Maj 2006 Poruke: 3257

|
|
Paaa, ako je to dete, nemojte mu nuditi neke decije knjige, jer tad pogotovo nece hteti da cita, oni hoce da se pokazu velikim, znam po mom bratu, nego ga pustite ako zeli da procita i neku knjigu za odrasle, pa sta shvati - shvati.
|
|
|
|
|
 |
iiivan Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 36
Datum registracije: 06 Feb 2007 Poruke: 136 Mesto: Beograd

|
|
|
|
 |
spiderwoman diacetylmorphine

|
Datum registracije: 11 Jan 2006 Poruke: 1670 Mesto: preko okeana

|
|
Hmmm,to je dosta tesko,pokusavala sam to uraditi par puta,al tvrd je orah vocka cudnovata
|
_________________ Osmijeh na lice i bice sve ok! |
|
|
|
 |
*Black_Onyx* Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 26 Maj 2007 Poruke: 22

|
|
Gvozdje se kuje dok je vruce...Stoga dok su jos mali klinci ce moci da zavole nesto sto im vi nametnete(ali ako to uradite tako da nisu svesni da je nametnuto) ako ne,onda moze samo da se ceka i vidi kako ce to "gvozdje" samo da se oblikuje...
|
|
|
|
|
 |
sara65 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 38
Datum registracije: 28 Maj 2007 Poruke: 50

|
|
Mislim da je bitna razlika u tome da li neko zaista ne voli da cita ili jednostavno nema naviku. Moja najbolja drugarica, daleko od toga da ne voli dobru knjigu, ali navikla je da zivi bez toga, i ne cini joj se potrebnim citanje. Ali kad joj odusevljena donesem, upravo procitanu knjigu, i ona je bez problema procita. I tako malo po malo 'navici cu je'.
Sa druge strane neki ljudi jednostavno, pored osnovne tehnike citanja, nikad tu radnju nijesu savladali kako treba. Zamolite ih da procitaju nesto, a oni su spremni satima gledati u jednu stranicu, ili mehanicki citati. Mislim da takvima niko ne moze pomoci, osim mozda dvd club
|
_________________ ...ponekad cujem da je svijet pozornica ida svako dobija po zasluzi... |
|
|
|
 |
Lilly lovedoll *GiMmE mOrE*

|
Datum registracije: 26 Maj 2006 Poruke: 3257

|
|
iiivan je napisao/la sledeće: | A cemu to? |
Jer ga ne mozes ubediti da cita nesto za decu, ako ono hoce da ispadne odraslo.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|