:: |
Autor |
Poruka |
Idealno_losha Banovan! Опасница ©
|
Datum registracije: 15 Dec 2006 Poruke: 33698 Mesto: Jedno veeeoma ali veeeoma idealno loše mjesto ;)
|
|
Tijekom studije koju je naručio ACE ( American Council on Exercise's), dr. Peter Francis i njegove kolege s Državnog sveučilišta u San Diegu usporedili su 13 uobičajenih vježbi za trbušne mišiće. Uključeni volonteri izvodili su vježbe, a aktivnost mišića pratila se putem EMG-aparata.
Tradicionalni trbušnjaci našli su se gotovo na dnu. Na sam vrh isplivala je vježba poznata pod imenom bicikl.
Imajte na umu da trbušnjaci učvršćuju mišiće, no sami po sebi ne mogu smanjiti nataloženo salo. Za to trebate vježbe poput trčanja ili plivanja.
Bicikl se pokazao najboljom vježbom za oblikovanje rectus abdominisa, poznatijih kao pločica, i obliquesa, odnosno mišića struka.
Pogledajte za pravilno izvođenje vježbe:
1. Legnite na leđa. Koljena savinuta, stopala na podu. Dlanove stavite iza glave, isprepletite prste.
2. Koljena približite prsima, ramena podignite nekoliko centimetara s poda bez da istežete vrat.
3. U zraku ispružite desnu nogu. Lijevu nogu savinite u kut od 45 stupnjeva i istovremeno približujte desni lakat prema lijevom koljenu.
4. Mijenjajte strane približujući lijevi lakat desnom koljenu.
5. 'Pedalirajte' mijenjajući strane 12 do 16 puta ili koliko god želite i možete (ako ste početnik, ne pretjerujte).
|
_________________ • Originality is the one thing which unoriginal minds cannot feel the use of. • |
|
|
|
|
silver_rain ~~Nutella Girl~~
|
Godine: 41
Datum registracije: 13 Apr 2007 Poruke: 5289 Mesto: u pogledu njegovih očiju
|
|
meni je najbolja vježba za sve plivanje , od bicikla sam si samo ojačala dodatno noge
|
_________________ Tko nema u glavi ima u nogama, a
kod nekih žena je to sasvim dovoljno.
|
|
|
|
|
Milena Carica Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 11 Avg 2005 Poruke: 676 Mesto: Cik pogodi?! :-)
|
|
Meni je najbolje trcanje, lider u topljenju masnih naslaga a samim tim i stomaka.
|
_________________ Mozes da kupis:
postelju ali ne i san,
sat ali ne i vreme,
lek ali ne i zdravlje,
seks ali ne i ljubav.
Para vrti, ali sreca moze vise!!
Gde ponos dodje po svoje, tu ljubav kofere vec pakuje! |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|