:: |
Autor |
Poruka |
Gr-off Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 47
Datum registracije: 14 Avg 2006 Poruke: 31
|
|
Znam kako se pravi glazura. Nego, trazio sam recept
i za bananice pa da ti javim, mljac, kakve su, mmm, bile, mmm...
|
|
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Jan 2005 Poruke: 12591 Mesto: Subotica
|
|
ajde da se trampimo,ja tebi recept za krem bananice a ti meni za glazuru,moze?
Krem-banane
SASTOJCI
# 800 grama kristal šećera
# 2 dl vode
# 3 kesice želatina
# ekstrakt banane
# 100 grama čokolade za kuvanje
# 1 dl slatke pavlake
NAČIN PRIPREME
Ušpinovati 800 grama šećera sa 2 dl vode (malo gušće nego za slatko, ali ne previše da se masa ne bi ušećerila). Pri kraju kuvanja šećera, posebno rastvoriti želatin po uputstvu sa kesice, dodati šoljicu vode i kuvati dok se želatin ne rastopi, ali nikako ne sme da provri.
Umešati rastopljeni želatin u ušpinovani šećer (u dubljoj posudi, jer se količina udvostručuje) i mutiti mikserom oko 20 minuta. Pre mućenja, ostaviti šećer da se malo prohladi. U sve to sipati ekstrakt banane i razliti u pouljen manji pleh. Kad se masa potpuno ohladi i stegne, vlažnim nožem seći štanglice i umakati ih u glazuru od čokolade i slatke pavlake, pa staviti na rešetku ili masni papir da bi se glazura stegla.
ajde javi kako ti se svidjaju meni su odlicne
|
_________________
|
|
|
|
|
Gr-off Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 47
Datum registracije: 14 Avg 2006 Poruke: 31
|
|
Izvini, Andrejice, nisam bio duze vreme prisutan.
Javicu ti kako su ispale.
|
|
|
|
|
|
magdalenar Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 10 Nov 2006 Poruke: 64
|
|
glazura od cokolade koja meni uvijek uspijeva je otopiti skupa secer, margarin i cokoladu za kuvanje, a dodati mlijeka ili vode po potrebi da se dobije zeljena gustoca
|
|
|
|
|
|
Charmed Malo ~ mače ~
|
Datum registracije: 03 Avg 2004 Poruke: 14625 Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek
|
|
Ja uvek stavim Cokoladu,margarin i to otopim u mikrotalasnoj,ako je nemate onda najbolje na pari.Kada se otopi dodam malo mleka i dobro promesati da se smesa ujednaci.
A te Krem bananice ili bilo koje druge kolacice,nemojte umakati,lakse je i bolje stavite na one resetke sto imate u rerni ili nesto slisno tome.Pa poredjajte kolacice po tome i onda ih premazujte cetkicom.A cokolada se nemoze bas toliko stvrdnuti odmah,sve zavisi od gustine kako ste napravili.
E sad,ako hoces da imas preko cokoladice recimo neku saru,uzmes umesto crne cokolade rastopis belu,napravis fisek sa malom rupicom,sipas tu belu smesu i igras se po kolacicima.
Ako treba neki savet ili nesto vicite.Gazam ih svaki dan
|
_________________ Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!! |
|
|
|
|
njegova1 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Apr 2007 Poruke: 108
|
|
odlična i puno puta isprobana glazura od čokolade
10dag čokolade za kuhanje,3žlice šećera u prahu,3žlice vode i 8 dag margarina.
nikada ali baš nikada ne vruću čokoladu stavljati odmah na kolač malo ju pustiti da se ohladi ali malo i tek onda ju lagano razlijevati na kolač.
ups:šećer,vodu i margarin otopi na laganoj vatri pa tek onda dodaj usitnjenu čokoladu i kada se sve otopi i sjedini slijedi gore navedeni postupak.
o da obavezno pozvati na degustaciju kolača.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|