www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Veza u kojoj je jedan od partnera duplo vise eskponiran?
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ NJIHOVA soba ~
::  
Autor Poruka
filicka
*hoppípolla*
<b>*</b>hoppípolla<b>*</b>

Godine: 33

Datum registracije: 28 Jan 2006

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 05, 2007 1:57 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ma...moj bivsi je moj bivsi,ali nikad ne osudjujem veze navedenog tipa!Ako se vole,extra!

knknpnkn
* Đavolkova žena *
* Đavolkova žena *

Godine: 46

Datum registracije: 03 Dec 2004
Mesto: Zemlja cuda

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 05, 2007 10:42 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Prvo, ova tema nije za ovaj pod-forum! Selim to u "Ljubav i prijateljstvo"! Wink

A sad da odgovorim na temu. Razz
Ja sam svojevremeno bila u vezi, kasnije i verena, sa vrlo zvucnim imenom naseg i internacionalnog fudbala. Zanimljivo da su na mene, kao "kesolovca" gledali samo primitivni ljudi kod nas! Ali bas primitivni. Oni, koji nisu imali ni 1%veze, sa nasom vezom, sem sto su nas vidjali zajedno. Price po "komsiluku" su bile jako zanimljive! Very Happy Mi smo se tome smejali. Nikada nisam obracala ozbiljno paznju na ta tracarenja. Jer dolaze od ljudi, koji 100% mrze i sebe i svoj zivot. Ljudi koji su od svog zivota digli ruke, pa se ne zanimaju svojim mucenim zivotima, vec zivotima drugih ljudi. Ukoliko si sa njim stvarno iz simpatija, takve te price nece zanimati! Ali, cini mi se, kao i bestiji, da je tebi to bitno, sto je on poznat! Mozda nesvesno, ali tako deluje. Jer, nema potrebe da nepoznate ljude na nekom forumu, informises i dajes cak i njegovo ime! Opusti se i ne gledaj na njega kroz to ime! Wink

sandricicak
*mama 2 andjela*
*mama 2 andjela*

Godine: 37

Datum registracije: 22 Okt 2006
Mesto: pod sjajem ruzicastih zvezda

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 22, 2007 4:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

bitno je samo da nekog prihvatis onakvog kakav je sa svim manama i vrlinama,ako to ne mozes onda ne treba ni pocinjati tako nesto!!!

dzonisa
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 43

Datum registracije: 17 Avg 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 22, 2007 6:03 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ne slazem se sa tim.jednostavno,poznati onda i ne bi trebalo da imaju partnere,kada bi to tako bilo,jer bi ih svi izbegavali bas zbog takvih prica i misljenja

Masha92
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 29 Jul 2007
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 29, 2007 6:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

svi smo mi sasvim obicni...svi smo od krvi i mesa,samo sto su neki uspesniji...
ljudi su puni predrasuda.to sto je decko fudbaler a devojka..lupam...radi u nekom butiku ne znaci da je ona sponzorusa,laka ili tako nesto...ima i takvih,ali nisu sve takve veze iste... Rolling Eyes

*miss jr*
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Datum registracije: 08 Feb 2006
Mesto: ... u srcu jednom... tamo gde su ptice stale u letu... i zemlja se vise ne vrti...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 03, 2008 8:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Da li je bitno sta drugi misle? Ja vodim racuna da je moje ponasanje na mestu a kome se svidja neka izvoli a kome ne, neka se okrene...

Bila sam u takvoj vezi... Nije bila dugacka ali bila je predivna... Pukla je zbog obaveza... On je imao svojih obaveza, ja sam otisla tada za USA na godinu dana... Tako da je veza pukla... Ali ne zbog eksponovanosti, nego iskljucivo zbog malo vremena sa obe strane...

*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sub Apr 10, 2010 11:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pretpostavlja li situacija u kojoj žena zarađuje više od svog muškarca, automatsku destrukciju njihove veze? Brojni su primjeri za to.

Svaki muškarac u ovakvoj i sličnoj situaciji se u jednom trenutku osjeti manje vrijednim, kao što se i svaka bajka u svojoj konačnici pretvori u stvarnost.

No, kakvu nam ovo poruku šalje – žena koja je sposobna, čak štoviše – spodsobnija od svog muškarca, ne može imati sreće u ljubavi?

O čemu mi ovdje ustvari govorimo? Je li ovo 21. stoljeće p.n.e.?

Vraćanje u pećinu ili izležavanje na kauču

Izgleda da pojedini muškarci još uvijek zadržavaju u sebi onu primitivnu crtu ugledajući se na svoje davne pretke koji su svaki dan izlazili iz svoje špilje, odlazeći u lov, da bi obezbjedili hranu za svoju porodicu, dok su žene ostajale u pećini brinući se o potomcima. Mada, kad smo već kod ovoga, većina balkanaca bi rado sjedili kući, gledali utakmicu i pili pivo, dok žena radi. No, opet ne bi bili zadovoljni, jer bi njihov izgladnjeli ego teško podnosio osjećanje poraza u takmičarskom smislu.

Možemo reći da se danas, bez obzira na to koliko je sama ljudska svijest evoluirala, te društvene uvjete koji uslovljuju ravnopravniju raspodjelu poslova, određene stvari se i nisu baš mnogo promijenile. Izgleda da smo u zabludi kada vjerujemo da žena može biti ta koja je materijalno moćnija od svog muškarca, jer su svuda oko nas dokazi kako upravo takve veze stradaju, baš iz razloga što muškarac u tom slučaju počne da se osjeća ugroženim od žene koja je sposobnija od njega.

Pitajte bilo kojeg muškarca za njegovo mišljenje o ovoj temi – odgovori će zvučati otprilike ovako: ´´Apsolutno mi ne smeta ako žena zarađuje više od mene, u slučaju ako ćemo zajedno trošiti´´. Rijetko će koji muškarac otvoreno priznati kako stoje stvari, možda upravo iz razloga jer nije ni svjestan šta mu se dešava.
Šta je to što muškarca čini muškarcem? Zašto ne bi mogao, npr. biti zadovoljan i sretan jer je njegova žena pametna, sposobna, uspješna? Ne, zato što je ovo ipak stvarnost, a ne bajka. Po teoriji dominacije, muškarac, kao ´´jači´´ spol mora dominirati bar u jednom polju svog djelovanja, bilo to intelektualno, emotivno, seksualno, ili pak financijski, a svi ‘problemi u raju’ nastaju upravo zbog debalansa u jednom od ovih polja.

Šta reći - na osnovu brojnih primjera, ipak smo osuđeni na generaliziranje i zaključak da su ovakve veze u najvećem broju slučajeva osuđene na propast.

Moja plata je veća od tvoje plate!

Brojne su slavne žene koje zarađuju više nego što će njihov partner ikad moći, kao npr. bezobrazno bogata nasljednica Paris Hilton, Jenifer Lopez, koja isto tako zarađuje mnogo više od svog muža Marca Anthonyja, a u toj se skupini nalazi i Oprah Winfrey - školski primjer žene koja je novčano nadmoćnija od svog supruga, Stedmana Grahama.

Čini se da, kad je u pitanju novac, stanje nikad nije uredu – ili ga nema, ili, ako ga ima, onda ga nema dovoljno, ili pak počinje da predstavlja problem koji uništava međuljudske odnose, najčešće ljubavne veze. Svađe, prevare, problemi sa alkoholom, drogama ili u svojoj konačnici – razvod braka - sve su to problemi sa kojima se suočavaju ovakvi parovi. Rijetki su oni, a takvima skidamo kapu, koji su uspjeli da se odnose međusobno kao partneri, a ne kao rivali koji se primitivno bore za pobjedu u financijskom smislu.

Diktira li finacijski uspjeh i društveni status kompetentnost nekoga kao osobe? U hijerarhiziranom svijetu, u kojem živimo, nažalost je tako, bez obzira na to koliko se koplja dizala oko toga.

Ženi možda i neće smetati što je ona ta koja je financijski superironija od svog muškarca, ali će se većina muškaraca u takvom poretku stvari početi osjećati beskorisnima, ako pak ne pronađu idealnu kompenzaciju u vidu seksualne ili pak neke druge nadmoći.

Danas se, takođe, kako vidimo iz svakodnevnih primjera, i sve više muškaraca odlučuje za opciju ostajanja kod kuće i brige za djecu, dok su žene te koje u većoj mjeri privređuju nego ranije. Radi se, naravno, o mogućnosti izbora i iako postoje parovi kod kojih ovakva raspodjela zadataka funkcioniše onako kako najbolje može, to je najčešće situacija koja može u svojoj konačnici donijeti više štete nego koristi. U tom smislu je vrijeme novog patrijarhata na pomolu, no ostaje bolna činjenica, da jedno u ovom slučaju isključuje drugo, može u svojoj konačnici donijeti tek novac u džepu i hladnu postelju. Zato, žene, odlučite kojim ćete putem krenuti - potpišite smtnu osudu vašoj vezi ili se pak pomirite sa situacijom. Želite li sreću u ljubavi, konkretizirajte svoj problem i odredite prioritete. Jer, ni slučajno ne smijete dopustiti da se vaše muško zbog nečeg počne osjećati ugroženim, još, ne daj bože zbog vas! Gluho bilo.

Balkan ima uglavnom takvu podjelu na muške poslove koji su npr. da muškarac zarađuje više od žene, odnosno, idealno je da žena ne radi već da vodi brigu o kućnim poslovima i djeci. Muškarac je dominantan, on zarađuje (a to je teško), odlučuje o svim mogućim krupnijim pitanjima dok je ženi ostavljeno da odluči sta ce npr. kuhati za taj dan. Prilično je jasno da naša kultura potencira mušku superiornost u odnosu na žene. Tako je to funkcionisalo sve dok opet kulturne prilike nisu bile povoljne da i žene pokušaju izvršiti promjenu u toj podjeli. Šta danas imamo? Imamo muškarca koji prihvata žensku ravnopravnost po pitanju zarade, seksa, generalno života ali i ostatke tradicionalnog shvatanja po kome je muškarac manje vrijedan ako ga žena nadmaši u recimo zaradi ili broju seksualnih partnera prije njega. Ostaci tradicije ne dozvoljavaju još uvijek većini da slobodno razmišljaju u tom pogledu, naročito ako su odrasli u porodici koja je bila podijeljena po principu muško-ženskih poslova i obaveza.

Izvor: ljepota.ba

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ NJIHOVA soba ~ -> Veza u kojoj je jedan od partnera duplo vise eskponiran? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon