:: |
Autor |
Poruka |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
![Prijatelj foruma Prijatelj foruma](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](images/avatars/16038180684187fad7138a9.jpg) |
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
![netherlands.gif](images/flags/netherlands.gif)
|
|
MADJARSKI BIFTEK
Meso se malo istuce i namaze uljem, a pece se 2 - 4 minuta.
Kada je gotovo posipa se ljutom
crvenom paprikom da dobije crvenu boju.
Posebno se ispeku dve kriske slanine i poloze na meso.
|
_________________
![](http://www.domaci.de/images/potpis/jim_morrison_1.GIF) |
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
![Prijatelj foruma Prijatelj foruma](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](images/avatars/16038180684187fad7138a9.jpg) |
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
![netherlands.gif](images/flags/netherlands.gif)
|
|
LOVACKI BIFTEK
Biftek iseceno na kriske i odmah posoljene stavljamo na rostilj
koji predhodno mora biti premazan uljem (slaninom).
Pece se 4 - 6 minuta. Iseckani suvi vrat pirja se sa crnim i belim lukom,
uz dodatak vina i malo bibera.
Stavlja se na biftek uz malo ribanog sira.
|
_________________
![](http://www.domaci.de/images/potpis/jim_morrison_1.GIF) |
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
![Prijatelj foruma Prijatelj foruma](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](images/avatars/16038180684187fad7138a9.jpg) |
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
![netherlands.gif](images/flags/netherlands.gif)
|
|
MAKEDONSKI BIFTEK
Kada je meso gotovo dodaje mu se makedonska paprika
izrezana na kriske i pirjana na ulju ili margarinu.
Na kraju se posipa mlevenim biberom ili ribanim parmezanom.
|
_________________
![](http://www.domaci.de/images/potpis/jim_morrison_1.GIF) |
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
![Prijatelj foruma Prijatelj foruma](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](images/avatars/16038180684187fad7138a9.jpg) |
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
![netherlands.gif](images/flags/netherlands.gif)
|
|
BOSANSKI BIFTEK
S govedjim mesom pece se i jagnjeci but.
Kriske crnog luka pirjaju se u maslacu i poloze na meso.
Za prilog se moze upotrebiti ribani suvi sir ili kajmak.
|
_________________
![](http://www.domaci.de/images/potpis/jim_morrison_1.GIF) |
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
![Prijatelj foruma Prijatelj foruma](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](images/avatars/16038180684187fad7138a9.jpg) |
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
![netherlands.gif](images/flags/netherlands.gif)
|
|
TURISTICKI BIFTEK
Posebno se ispeku pileca jetra i malo suve slanine,
a iseckana sveza paprika s lukom pirja se u maslacu,
te se sve polozi na meso koje je vec ispeceno.
|
_________________
![](http://www.domaci.de/images/potpis/jim_morrison_1.GIF) |
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
![Prijatelj foruma Prijatelj foruma](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](images/avatars/16038180684187fad7138a9.jpg) |
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
![netherlands.gif](images/flags/netherlands.gif)
|
|
CIGANSKI BIFTEK
Kad je meso peceno pospe se vrganjima.
Prethodno se vrganji iseckaju na kriske, pirjaju u maslacu
s dodatkom belog luka i bibera. Kao poseban preliv na kraju se
mogu dodati i dve kasike vina.
|
_________________
![](http://www.domaci.de/images/potpis/jim_morrison_1.GIF) |
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
![Prijatelj foruma Prijatelj foruma](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](images/avatars/16038180684187fad7138a9.jpg) |
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
![netherlands.gif](images/flags/netherlands.gif)
|
|
BIFTEK SA SIROM
Isti postupak kao i sa obicnim biftekom ali se neposredno
pre zavrsetka pecenja na meso polozi kriska sira i malo prepece.
Sir ne sme otopiti, vec samo treba da malo smeksa. Kada se meso
stavi na tanjir, sir se pospe crvenom paprikom.
|
_________________
![](http://www.domaci.de/images/potpis/jim_morrison_1.GIF) |
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
![Prijatelj foruma Prijatelj foruma](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](images/avatars/16038180684187fad7138a9.jpg) |
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
![netherlands.gif](images/flags/netherlands.gif)
|
|
AMERICKI BIFTEK
Najomiljenije americko mesno jelo jeste biftek na zaru ili tzv. "steak".
Za stekove se uzima najbolje govedje meso
ili junetina (baby beef). Stekovi se rezu u debljini od 2,5 - 5 cm,
u zavisnosti od vrste mesa.
Da li ce se stek zaciniti ili ne - stvar je ukusa.
Ako zelimo ukus belog luka, meso se nariba tucenim belim lukom
najmanje 1 sat pre pecenja.
Tesko je tacno odrediti vreme potrebno za pecenje steka,
jer to zavisi od komada mesa, stepenu topline rostilja
i protkanosti mesa sa masnocama.
Tabela koju dajemo je samo grubi putokaz i to za samo jednu stranu steka.
Debljina mesa 2,5 cm 3,75 cm 5 cm
Slabo peceno 5 minuta 8 minuta 15 minuta
Polupeceno 6,5 minuta 10 minuta 18 minuta
Dobro peceno 7 minuta 11 minuta 19,5 minuta
Meso koje je na povrsini sasvim smedje slabo je peceno.
Ako se na povrsini mesa pojavljuje mesni sok - meso
je polupeceno. Kada mesni sok nestane, meso je potpuno peceno.
Pravilo je da se stek soli tek posto je ispecen.
Ako je meso suvo, za vreme pecenja maze se uljem.
|
_________________
![](http://www.domaci.de/images/potpis/jim_morrison_1.GIF) |
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
![Prijatelj foruma Prijatelj foruma](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](images/avatars/16038180684187fad7138a9.jpg) |
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
![netherlands.gif](images/flags/netherlands.gif)
|
|
džigerica u maramici
prvo treba otkloniti tanki omotač i opnice sa džigerice, a zatim je iseći na komade od oko 70g. svežu svinjsku maramicu potopiti u vodu, a zatim rasprostrti po stolu i seći na kvadrate 5x5cm. na svaku maramicu staviti po parče džigerice, posoloiti i začiniti. krajeve maramice koji su višak staviti preko džigerice tako da se maramice prilepi na nju. tako formirano parče podseća na sarmu. peče se dok ne dobije rumenu boju sa obe strane.
|
_________________
![](http://www.domaci.de/images/potpis/jim_morrison_1.GIF) |
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
![Prijatelj foruma Prijatelj foruma](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](images/avatars/16038180684187fad7138a9.jpg) |
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
![netherlands.gif](images/flags/netherlands.gif)
|
|
teleći mozak
mora biti svež, jer je podložan kvarenju. Odstraniti mu opnice i preseći na pola. posoliti i začiniti raznim začinima. peći na jačoj vatri, a kad počne da pušta vodu okrenuti mašicam dva puta. pečenje traje 8-10 minuta. uz mozak najbolje ide mimoza salata.
|
_________________
![](http://www.domaci.de/images/potpis/jim_morrison_1.GIF) |
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
![Prijatelj foruma Prijatelj foruma](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](images/avatars/16038180684187fad7138a9.jpg) |
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
![netherlands.gif](images/flags/netherlands.gif)
|
|
ražnjići
mogu biti: svinjski, teleći, ovčji ili pileći.
ređaju se na žicu ili drvce dužine 10-15cm. nabada se meso koje je prethodno usoljeno. birate lepe komade mesa i ne nabadati gusto, da bi vatra mogla da ispeče sve delove ravnomerno (nije dozvoljeno da meso ostane delimično krvavo), jer se mahom služe reš pečeni.
|
_________________
![](http://www.domaci.de/images/potpis/jim_morrison_1.GIF) |
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
![Prijatelj foruma Prijatelj foruma](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](images/avatars/16038180684187fad7138a9.jpg) |
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
![netherlands.gif](images/flags/netherlands.gif)
|
|
svinjska creva
dobro oprati, okrenuti i prokuvati u 3-4 vode. ocediti i pustiti da se ohlade. posoliti i začiniti. seći na komade od 10cm. peći na jakoj vatri.
creva se prelivaju masnoćom u kojoj je propržen sitno seckan beli luk i malo aleve paprike.
služi se toplo uz dodatak sitno sečenog crnog luka.
|
_________________
![](http://www.domaci.de/images/potpis/jim_morrison_1.GIF) |
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|