www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Epanijel breton
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Životinjsko carstvo ~
::  
Autor Poruka
NATASANACA
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 37

Datum registracije: 25 Mar 2007
Mesto: KRAGUJEVAC

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Mar 27, 2007 11:17 pm    Naslov poruke: Epanijel breton Na vrh strane Na dno strane

Ljudi ja sam nova ovde i trebala mi pomoc,da li neko zna nesto vise o ovoj rasi.Uskoro mi stize stene staro dva meseca pa bih volela da znam koliko su zahtevni i da li je ova rasa specificna po necemu?

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 30, 2007 12:30 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Maticna zemlja: Francuska.
Podrijetlo: 0 podrijetlu bretonskog epanjela dosta se diskutira. Neki kinolozi smatraju da se radi o autohtonom francuskom psu, »epagneul* ne bi znacilo da potje?* X spanjolske vec se to ime odnosi na »s' espaignir« ?io ma francuskom znaci spljostiti se, a sto je tipicno za rad psa kad naidje na divlja? Prema drugoj hipotezi bretonski epanjel (bretonski dugodlaki pticar) nastao kri?anjem bijelo-narandzastog setera s nekim francuskim psima. Kako bilo da bilo, bretonski epanjel je prvi put prikazan 1896. godine na nekoj francuskoi izlozbi a priznat je istom 1938. godine. To pokazuje da je o»a pasmina pro?la kroz razne teskoce dok konacno raje utvrdjen niezin standard. U mnogim knjigama taj je pogresno nazvan bretonskmi spanijelom Idealna visina za muzjaka |e od 48 do 50cm, za zenke 47 do 49crm Visina za oba spola |e od 46 do 51 cm. Djeluje elegantnom snazno, inteligentnefizionomije. Lubanja je srednje duljine, obla, nosni hrbat ravan ili nesto ovunjskj, stop je nagla?en, Njuska je tamnija ih svjetlija u skladu s bojom dlake; oci boje jantara, izrazajne; usi krace, ponesto zaobljene pri vrhu, s malo resa; leda kratka, grebem istaknut; sapi kose; rep nije dulji od 1 Ocm; ramena i bedra misicava, dlaka je uvijek gusta i fina, glatka, lagano jt valovita.
Boja dlake: bijela i narandzasta, bijela i smedja, bijela i crna, trobojna.
Narav: Inteligentan, lako odgojiv, po prirodi lijepog ponasan|a, vrlo blag, ekspanzivan, zaigran Postale plasljiv ako se s njim pregrubo postupa.
Drzanje: Prikladan |e ;a svaki tip terena, za sumu cistinu i za brdo. Otporan je na hladnocu i vlagu, narocrto je prikladan za pronalazenje, prepelica, zeceva uvi|ek je aktivan, odusevljen, neumoran. Odlicno aportira iz vode. Bretonski epanjel je vrlo popularan kod lovaca r zbog prakticnog malog uzrasta. Zbog ugodne naravi cijen|en je i kao kucni pas. Mada ce uvijek ostati sportski pas, prilagodjuje se zivotu u stanu.
Hrana: Buduci da naginie debljanju, dovoljno mu je dnevno davati 200 do 250 g mesa. 150 g ribe te kuhanog povrca.

" I know the way to fuck them all...."

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 30, 2007 12:33 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

evo i slike

" I know the way to fuck them all...."

NATASANACA
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 30, 2007 1:00 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

e hvala ti stvarno si mi puno pomogao

Francuskinja
♦Un Mal pour un Bien♦
<b>♦Un Mal pour un Bien♦</b>

Godine: 41

Datum registracije: 07 Apr 2005
Mesto: 83700 ST RAPHAEL

france.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 06, 2007 10:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Dobro poznajem ta vrsta psa ali nebih ga kupila mada sam cula da zivi preko 15 godina...

NATASANACA
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 08, 2007 7:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

stvarno ne znam nisam cula za taj podatak

~brza~
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 15 Jan 2007
Mesto: Dubrovnik

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 09, 2007 5:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Imala sam kujicu prije nekoliko godina malo je bila divlja. Ne bi takvog psa više.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Životinjsko carstvo ~ -> Epanijel breton Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon