:: |
Autor |
Poruka |
***LaNe*** ~SpEEdy GonSaleS~
|
Godine: 39
Datum registracije: 29 Mar 2006 Poruke: 16047 Mesto: ***Sedmo Nebo***
|
|
Baš me zanima što mislite o sipmatičnim malim psićima poznatima pod imenom mops ili pug?
Meni su preslatki, jer su uvijek veseli i razigrani i maleni su, pa je mogućnost da ga imam veća jer živim u stanu...Ne zahtjeva mnogo - poslušan je i pouzdan pas...
Može biti u crnoj i u boji kave...Meni su draži oni svijetliji, ali i crni su preslatki...
|
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
To je stasit patuljasti pas, koji potiče od malo poznatih linija molosoidnih pasa. Glava mu je velika i okrugla, s dubokim poprečnim kožnim naborima na čelu. Nosni dio lobanje je kratak, ravan i širok, napred tup, s izrazito crnim licem i širokom crnom njuškom. Mopsu je u standardu predviđen predgriz. Oči su tamne, skoro crne, okrugle i postavljene tako da svako gleda na svoju stranu. Pogled je vrlo pozoran. Uši su crne, malene, tanke. Vrat je kratak i snažan, s jako izraženim podvratnikom. Rep je po mogućnosti dvostruko savijen, držan iznad leđa. Dlaka je kratka i svetleća, od srebrno sive do boje marelice. Visina - do 32 cm, težina - do 8 kg. Doživi i 15 godina. Mopsovo poreklo nije potpuno jasno. Preci su možda bili engleski buldozi ili kineske pasmine. Ime mops, kojeg i mi upotrebljavamo, nemačkog je porekla (staronjemački mup znači natmuren). Spada u pse za pratnju. Nekada je bio modni pas, a sada je razmerno rijedak. Upravo je šteta da ti psi nisu više rašireni. Mops je stvarno nezahtevna, pristupačna rasa i može živeti u malom stanu. lako je malen, hrabar je čuvar - u tome se ogleda njegova molosoidna prošlost. Potreban mu je dosledan odgoj. Moramo biti odlučni i kada odraste. Naime, izvanredno je pametan, sposoban brzo otkriti sve slabosti svojeg gospodara i dobro ih iskoristiti. Može postati pravi tiranin. Još jedna slaba osobina: kada diše glasno sopće, a dok spava hrče. Po naravi je tvrd. Moramo paziti na nabore među kojima se mogu pojaviti upale.
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
~brza~ Upućeni član
|
Datum registracije: 15 Jan 2007 Poruke: 497 Mesto: Dubrovnik
|
|
Mopsi su pravi modni dodatak
Previše su mi šminkerski, ali slatki
|
|
|
|
|
|
***LaNe*** ~SpEEdy GonSaleS~
|
Godine: 39
Datum registracije: 29 Mar 2006 Poruke: 16047 Mesto: ***Sedmo Nebo***
|
|
Istina jesu šminkerski i momntalno ih svi poznati vode sa sobom i vucaraju okolo kao modni dodatak, ali meni je on osobno presladak i idealan za stan...
|
|
|
|
nadalina68 Dobro upućeni član
|
Godine: 56
Datum registracije: 27 Maj 2006 Poruke: 623 Mesto: Bgd
|
|
mm-slatki su sada sam ih prvi put videla na slici kolko rastu obozavam male kuce
|
_________________ vera,ljubav,nada |
|
|
|
|
tetarajna Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 27 Jan 2007 Poruke: 58
|
|
Ma oni su mi preslatki. Kao mali bokseri, ali lepsi.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|