:: |
Autor |
Poruka |
Babily Veciti optimista
|
Datum registracije: 28 Avg 2006 Poruke: 5506
|
|
Šta sa uraslim dlačicama?
Ukoliko neželjene malje uklanjate toplim voskom, sigurno ste svesne nekih dobrih efekata ovog postupka - nežne, glatke noge i dlačice koje postaju sve slabije i sve ređe. Međutim, to slabljenje dlačica ima i jednu ne baš prijatnu posledicu - one postaju nedovoljno jake da se probiju do površine kože i tako dolazi do uraslih dlačica. Osim što vam se najverovatnije nimalo ne dopada kako urasle dlačice izgledaju, one mogu dovesti i do ozbiljnih komplikacija (upala). Sa razvojem kozmetičke industrije došlo je i do nekih sredstava protiv urastanja dlačica, međutim, takvi preparati vam nisu uvek pri ruci, a moguće je i da su vam jednostavno preskupi. Ipak, ne brinite! Sa uraslim dlačicama možete se izboriti i kod kuće, sasvim same.
Treba da omogućite normalan rast svojim oslabljenim maljama. Za tu svrhu najefikasniji je grubi piling kože. Možete upotrebiti mešavinu maslinovog ulja i grube morske soli, kojom ćete istrljati kritične delove dva do tri puta mesečno. Ova mešavina će i inače blagotvorno delovati na vašu kožu, a o dobrim dejstvima pilinga kao takvog već smo pisali.
Postoji još jedna veoma efikasna mogućnost za grubi piling: grubo mleveno kukuruzno brašno. Moguće ga je naći u svim prodavnicama zdrave hrane. Tu ne morate da se "bakćete" ni sa kakvim mešavinama - jednostavno, na mokro telo nanesete malu količinu grubo mlevenog kukuruznog brašna i masirate kružnim pokretima. Nakon što završite sa masiranjem, kožu isperite mlakom vodom. Efekti ovog postupka biće vidljivi odmah nakon što kožu isperete mlakom vodom - vaša koža će izgledati svežije (kako i ne bi nakon trljanja, koje pospešuje cirkulaciju), a sve dlačice će biti "oslobođene".
Kao što vidite, ni urasle dlačice nisu nerešiv problem - i to čak i bez pomoći, recimo, laserske epilacije (uglavnom oko 500 evra za cele noge). Zato, uživajte u nedostatku komplikacija!
Da li možda imate ovaj problem?
|
|
|
|
|
|
Eliot je sreda Odomaćeni član
|
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 1128
|
|
Da imam!
Oko godinu dana sam se depilirala i uvek sam imala isti problem - urasle dlacice. Ni jedna vrsta pilinga, pa ni ovo sto si ti nabrojala, mi nije pomogla, tako da sam se vratila na britvicu. Jeste da je dosadno, ali dlacice su mi jako oslabile i nema ih vise u onolikoj meri kao pre, tako da je podnosljivo.
|
|
|
|
|
|
Babily Veciti optimista
|
|
|
Hmmmm...doduse ja ovaj problem nemam tako da ne mogu da kazem nista na osnovu licnog iskustva.
Znas kako...to su samo neki predlozi, nekome ce mozda pomoci a nekome ne!
E sad, to sve zavisi od osobe od osobe kako ce se resiti taj problem uraslih dlacica. Nisu svi, naravno, isti...zavisi od tipa koze i od mnogih drugih faktora.
Strucnjaci kazu da je cupanje dlacica voskom ili aparatom stres za kozu, pogotovo ako se to radi redovno. Zato se folikuli zakrivljuju i nastaju upaljene bubuljice pogotovo na onim mestima gde ima puno masnih stanica.
Kazu, da je najbolje resenje za ovaj problem epilacija laserom. Posto dlacice vise ne bi rasle ne bi bilo vise ni problema uraslih dlaka.
Jedini problem u ovome je taj sto je cena epilacije sigurno dosta visoka i nazalost ne mogu svi to da priuste.
Eto...nadam se da ce i ovo nekome pomoci.
|
|
|
|
|
|
slalaz Dobro upućeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 22 Jan 2007 Poruke: 531
|
|
posto redovno cupam javljaju mi se urasle dlacice,a kako si vec rekla,odavno koristim krupno samljeveno kukuruzno brasno.tada je problem rijesen. 8)
|
_________________ can't stop my spinning head |
|
|
|
|
Babily Veciti optimista
|
|
|
Eto, ima neko i kome pomazu ti nacini!
|
|
|
|
|
|
~brza~ Upućeni član
|
Datum registracije: 15 Jan 2007 Poruke: 497 Mesto: Dubrovnik
|
|
meni se ponekad to dogodi, čak se i zagnoji, ali čim malo izraste iščupam
|
|
|
|
|
|
Kiki07 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 78
|
|
Ja sam taj problem resila tako sto imam za kupanje sundjer koji je jednim delom za piling ima onu hrapaviju stranu. Svaki put na tusiranju istrljam sundjerom i uglavnom ne urastaju.
|
_________________ Break |
|
|
|
|
Babily Veciti optimista
|
|
|
Kiki07 je napisao/la sledeće: | Ja sam taj problem resila tako sto imam za kupanje sundjer koji je jednim delom za piling ima onu hrapaviju stranu. Svaki put na tusiranju istrljam sundjerom i uglavnom ne urastaju. |
Pa da, sve sto ima odredjena svojstva "pilinga" moze da pomogne!
|
|
|
|
|
|
Gertie ◊Poker Face◊
|
Godine: 37
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 5281 Mesto: Neću da ti kažem, ćelavi!
|
|
Ma brijac je zakon! Kakav vosak, to u zivotu nisam koristila niti cu! Kakvih sam se sve prica naslusala za to, najezim se i kad pomislim....
|
|
|
Babily Veciti optimista
|
|
|
Kako za koga, naravno.
Neko vise voli brijac a neko depilaciju!
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|