www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Sparta
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Istorija sveta ~
::  
Autor Poruka
ralfy
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 01 Jul 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 20, 2006 2:21 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Film bi trebao skoro da dodje, gledao sam trailer. radi se iskljucivo o Termopilskoj bitci, i o 300 Spartanaca. Logicno Very Happy Koliko ja znam oni nisu ubijali zensku decu, vec su musku decu na rodjenju stavljali u bure vina. Ako bi dete plivalo onda je on bio predodredjen za dobrog ratnika. Ako nije plivalo, onda se smatralo za slabica i onda su bacana sa litice... Tako bar govori istorija, a sta je istina......

Reponja
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 13 Avg 2005
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Dec 21, 2006 5:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

^Ja videh na netu najavu za film. Malo me razocaralo sto sam vec uspeo da vidim neke nedostatke, kao npr. da se u filmu pojavljuje Leonidin otac. A svako postane kralj tek kad mu otac umre, a jos se i zna da je Leonida kad je poginuo vec bio mator k'o Biblija.

iiivan
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 36

Datum registracije: 06 Feb 2007
Mesto: Beograd

saudiarabia.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 09, 2007 9:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

znas mene je uvek odusevljavala ona poruka

prolaznice idi reci spartancima da ovde pokorni zakonima sparte mi lezimo

Bajadk
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 50

Datum registracije: 08 Mar 2004
Mesto: Podgorica - Danmark

montenegro.gif
PorukaPostavljena: Pon Feb 12, 2007 12:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kad su ratovali protiv Persije poslali persijci kurira da rece Spartanskom vodji da predaju oruzje ovi su im hladnokrvno odgovorili "dodjite pa uzmite". Posle su persijci da bi pokazali svoju moc rekli kako imaju toliko strijela da ce prekrit Sunce, spartani opet hladnokrvno "mi cemo se onda borit u mraku".

GrimStone
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 36

Datum registracije: 04 Avg 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 15, 2007 12:17 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tacnije, pre bitke su izvidjaci rekli Spartancima da Persijanaca ima toliko da ce prekriti sunce kada ispale strele, na sta je jedan Spartanac odgovorio: "Dobro je, tako cemo se boriti u hladovini.". Pred sam kraj, kada su videli da ih Persijanci polako opkoljavaju i da vise nemaju nikakve sanse, Leonida je naredio svim saveznicima da se povuku. Sa njima su ostali Tespijci i Tebanci. Pre konacnog napada Kserks je poslao glasnika Leonidi, sa recima da ih Kserks zeli njihovo oruzje, a ne njihove zivote, na sta je Leonida odgovorio: "Reci mu da dode da ga uzme.". Ovo je Kserksa mnogo razbesnelo. U poslednjoj bici koja je usledila Leonida je poginuo i nastala je velika borba oko njegovog tela. Grci su uspevali cetiri puta da nateraju Persijance na povlacenje i uspeli su da povrate telo svog kralja. Tebanci napustaju boj i predaju se, dok se Spartanci i Tespijci povlace na obliznje brdo. Herodot kaze da cak ni tada Persijanci nisu smeli da pridju Spartancima koji su se, kad su ostali bez oruzja, borili golim rukama i zubima. Presudile su im strele i svi su izginuli. Kserks je da bi se osvetio, odrubio glavu sa Leonidinog tela i postavio je na koplje. Posle bitke su Persijanci dovodili Grke da vide kako je zavrsio spartanski kralj. Persijanci inace nikada nisu radili takve stvari i postovali su mrtva tela svojih neprijatelja.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Istorija sveta ~ -> Sparta Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon