www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Комунистички злочини
Strana prethodna  1, 2, 3  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Istorija sveta ~
::  
Autor Poruka
Bajadk
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 50

Datum registracije: 08 Mar 2004
Mesto: Podgorica - Danmark

montenegro.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 31, 2007 11:03 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Charmed je napisao/la sledeće:
Da li bi moglo da se pise bez strasti ,ako je moguce,ipak ovde dolazimo iz svih krajeva bivse Yu.Uostalom ne bi bilo lepo ovde politicariti,jer ovo je Istorija,a ne Politika.

I ja podrzavam ovo, jer za vrijeme drugog svjetskog rata, a i prije, ai poslije je bilo zlocina i ubijanja neduznih ljudi. Ni krivih ni duznih.

Djedov brat je bio komunista i partizan. Poginuo na Konjicu tri nedelje poslije bjekstva i Zenickog zatvora. Da ga nazivam zlocincem ili izdajnikom ne mogu.

Babin brat od ujaka je bio cetnik. Poginuo je, ali sami Bog zna kad i dje i dje sahranjen. Mozda je i otisa za Ameriku....ni to se nezna. Da ga nazivam zlocincem ili izdajnikom ne mogu.

A da vratimo film par godina u nazad......mnogima od nas su roditelji bili veliki komunisti.

Reponja
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 13 Avg 2005
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 31, 2007 6:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bajadk je napisao/la sledeće:
Charmed je napisao/la sledeće:
Da li bi moglo da se pise bez strasti ,ako je moguce,ipak ovde dolazimo iz svih krajeva bivse Yu.Uostalom ne bi bilo lepo ovde politicariti,jer ovo je Istorija,a ne Politika.

I ja podrzavam ovo, jer za vrijeme drugog svjetskog rata, a i prije, ai poslije je bilo zlocina i ubijanja neduznih ljudi. Ni krivih ni duznih.

Djedov brat je bio komunista i partizan. Poginuo na Konjicu tri nedelje poslije bjekstva i Zenickog zatvora. Da ga nazivam zlocincem ili izdajnikom ne mogu.

Babin brat od ujaka je bio cetnik. Poginuo je, ali sami Bog zna kad i dje i dje sahranjen. Mozda je i otisa za Ameriku....ni to se nezna. Da ga nazivam zlocincem ili izdajnikom ne mogu.

Istina! Treba malo da se ugledamo na Grke i Kineze po tom pitanju. I oni su imali gradjanski rat uz napad spoljnog neprijatelja, ali niko nikog ne naziva izdajnikom, zlocincem ili kolaboracionistom.

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 44

Datum registracije: 22 Mar 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 01, 2007 4:30 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nisu svi partizani ni svi cetnici bili zlocinci. Neki su se samostalno prijavili iz prostog razloga sto je ta vojska prva usla u njihovo selo/mesto da bi sacuvali goli zivot.
No, kad se zavrsio rat, oni sto su sve 4 godine proveli kuci da ne bi poginuli su postali ono sto se zove "kafanski partizani" - odu ljudi u kafanu i napricaju kako su se borili iako pusku nisu ni uzeli u ruke. Laughing I to iz prostog razloga sto su partizani bili pobednici i heroji, a pobednik pise istoriju...

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

Bajadk
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 50

Datum registracije: 08 Mar 2004
Mesto: Podgorica - Danmark

montenegro.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 01, 2007 11:57 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

tada je bilo "kafanskih partizana" ka sto kazes, a i danas cim izadjes iz kuce naveliko ima "kafanskih demokrata, nacionalista, ratnih profitera" itd itd da ne nabrajam. Nas je zadesilo to da su partizani pobjedili. Mozda bi isto radili i cetnici da su oni pobjedili. Ali to nikad necemo saznat.

I normalno je da pobjednik pise istoriju, tako je valjda od pamtivijeka i tako ce bit. Ali nista nije trajno i ne moze se sve sakrit i promjenit.

Baraba
Džentlmen
Džentlmen

Godine: 49

Datum registracije: 02 Sep 2005
Mesto: Na livadi, na zelenoj travi

germany.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 01, 2007 1:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

U redu, da se vratimo na komunistichke zlochine. Da ne predjemo sada na onu: s brda, s dola. Hvala Vam.

Ne zaboravi da zaboravljeni nikada ne zaboravljaju zaboravne!
Ne zaboravi da vratiš dugove, jer oni kojima duguješ tebe nikada neće zaboraviti!

gagily
Banovan!

***UvEk U pOkReTu***
***UvEk U pOkReTu***

Datum registracije: 03 Feb 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 10, 2007 3:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

po meni je najveci zlocin gen. Peke Dapcevica jer je ubijao naciste od 9 - 15.05.1945
a znamo da su nacisti kapitulirali 09.05.1945.

Reponja
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 13 Avg 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 10, 2007 3:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

^Grupa armija E je kapitulirala 15. V 1945. Tada je zavrsen rat u Evropi.

nebofirm
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 40

Datum registracije: 11 Jun 2005
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Feb 13, 2007 11:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jedno od najzverskijih zlocina komunista, koje su mozda i pocinili da bi ukaljali cast i imali za sta da optuze Cetnicki pokre, desio se u Beogradu. Postoje zivi svedoci tog dogadjaja, koji su mi nesto okvirno ispricali (Dosta su stariji, cenim oko 80 godina).
Taj dogadjaj je pokolj stanovnistva sela Vranic u blizini beograda.
Prica ide da su cetnici poklali celo selo sa par stotina stanovnika... medjutim postoji i druga prica malo pre pomenutih svedoka i prezivelih da su taj zlocin izvrsili partizani, kako bi ubedili ostala sela okoline da se mobilizuju za partizane a ne za cetnike... kao i to da bi imali sansu da optuze cetnike za genocid na neduznim stanovnistvom. Exclamation

Johnny-Delija
Banovan!

Delija Sever - Forever
Delija Sever - Forever

Godine: 42

Datum registracije: 07 Nov 2006
Mesto: Negde daleko,daleko od jedne Zloće iz sazveždja Vodolije,negde tamo gde me ta Zloća neće videti.

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 14, 2007 11:58 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Najveci komunisticki zlocin je sam,Josip Broz Tito,uz Staljina najveci zlocinac 20. veka.Meni je veci zlocin ono sto su Staljin i Tito radili u svojim zemljama,nego ono sto je Hitler radio celom svetu.Staljin je kriv za ubistvo 50 miliona ljudi u Sovjetskom Savezu za vreme svoje vladavine(toliko je ukupno ljudi poginulo u II svetskom ratu),a sto se tice Tita,"njegova" Jugoslavija je po meni nesto najgore posle vladavine Turaka sto se dogodilo Srbima.Strasno je i to sto su najveci Titovi poslusnici bili Srbi(Rankovic i kompanija),i to jedna mala,ali vrlo mocna manjina koja je terorisala ceo srpski narod.
Moj deda(ocev otac) je morao da postane clan kao mlad KPJ da mu ne bi uhapsili(i ubili) njegovog oca(mog pradedu) koji je otvoreno bio za kralja.Moj drugi deda(otac moje majke) je takodje morao da bude uvucen u politiku da bi spasao svog rodjenog brata,koga su po politickoj liniji obarali dva puta u gimnaziji(dva puta je ponavljao drugi razred) i izbacili i skole,pa je morao da predje u srednju ekonomsku,jer je moj pradeda(otac mog drugog dede) bio u komunjarskom gulagu(bio na prinudnom radu),a sve zbog toga sto nije imao da plati porez(da da zito,koje nije zbog suse dovoljno rodilo) i plus je jos bio za kralja.Porodici moje majke je nacionalizovo puno zemlje,u kuci su imali stanare koji su nasilno useljeni.Ti stanari su uglavnom bili neki nistaci,golje,nikogovici,predratna sirotinja i klasicni komunjarski poltroni.
Zbog svega toga ja komunizam prezirem,mrzim komunjare i priznajem,naklonjeniji sam fasizmu,odnosno ekstrmnoj desnici(po politickom opredenjenju),monahista sam(za kralja sam),upravo zbog ovih prethodno spomenutih(majku im komunjarsku j...m) i mrzim kad mi neko kaze da mu je bilo lepo u SFRJ.Znam da ovo nije politicka tema,vec vise istorijska,ali morao sam da napisem ovo,inace cu da puknem.Posebo sao osetljiv na neke teme,a ovo je jedna od njih.

Bože,meni tako malo treba
Ispod ovog svetog neba.
Topla postelja
I njena oka dva...

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 14, 2007 11:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Aleksandar - Leka Rankovic je ubijen zbog toga sto je hteo da upozori javnost na enormno useljavanje siptara na Kosovo. Citao sam enciklopediju iz 1920-i neke i etnicka karta tadasnje Jugoslavije je pokazivala da su siptari ziveli samo u delovima Kosova uz granicu sa albanijom. Od tada do danas, situacija se izmenila i to Titovom krivicom:
- obecavao je Kosovo "prijateljskoj" albaniji
- naseljavao je siptare tako sto je otvorio granicu
- nisu placali racune za struju [to je islo preko nasih ledja] i niko nije ni prstom mrdnuo zbog toga

Ipak, Tito nije poceo proterivanje Srba. Turci su to poceli jos za vreme njihove vladavine. Jedno selo podigne bunu, oni je uguse i proteraju stanovnistvo na sever, a tamo nasele lojalne narode: arbanase [siptare] i jos jedan kavkaski narod kojem ne mogu trenutno da se setim imena.

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

Johnny-Delija
Banovan!

Delija Sever - Forever
Delija Sever - Forever

Godine: 42

Datum registracije: 07 Nov 2006
Mesto: Negde daleko,daleko od jedne Zloće iz sazveždja Vodolije,negde tamo gde me ta Zloća neće videti.

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 16, 2007 1:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

A sta je sa zlocinima Albanaca tokom II svetskog rata.Albanci su tokom 1942. pobili dosta Srba,boreci se na strani Nemaca.Cudno mi je da je posle rata Albanija vrlo brzo postala komunisticka zemlja,kad su se Albanci borili na strani Nemaca i Italijana i kada se zna da je,maltene,cela Albanija bila prvo italijanska,a kasnije i nemacka vojna baza,odakle su Italijani,a kasnije i Nemci upadali u Makedoniju i na Kosmet,a istovremeno su preko Albanije iznosli opljackano zlato i novac uz svesrdnu pomoc Albanaca.
Dalje,1974. Tito je dao autonomiju Vojvodini i Kosovu,cineci time jos jedan zlocin prema Srbima.Bez nekog uplitanja svega sto ima veze sa ovim polednjim ratom,ali zasto onda nisu Srbi dobili autonomnu pokrajinu Vojnu krajinu(autonomnu srpsku oblast jos za vreme Habzburske monarhije),tj. autonomnu pokrajinu Srpsku(Kninsku) Krajinu.Svi su u SFRJ mogli da ocuvaju teritorijalnu celovitost republike(i Slovenija,i Hrvatska,i BIH,i Crna Gora,i Makedonija).Dajuci autonomiju Kosovu Tito donoseci ustav 1974. ne samo sto je tim istim ustavom ucinio sebi medvedju uslugu(trasirajuci put raspadu Jugoslavije),vec je dosta loseg ucinio time i Srbiji(Sta je sa nemirima na Kosmetu 1981.?).On je tim ustavom samo ojacao republicke granice(njegovo cuveno:"To nisu granice razdavajanja,vec granice spajanja."(ma nije valjda)),a istovremeno je napravio od Srbije republiku sa tri republike u sebi(Centralna Srbija,Vojvodina i Kosmet).
Albanci jesu naseljavani za vreme Turaka,ali je posle balkaskih ratova,odnosno posle I svetskog rata ostalo na Kosovu i Metohiji vrlo malo Albanaca.Veliki broj se naseljavao zahvaljujuci Titu,posle II svetskog rata,dovoljno da zapocnu 1981.,a kasnije 1988. i nastave sa nemirima i zlocinima nad Srbima na Kosmetu.Naravno zahvaljujuci onom drugom sprskom zlotvoru,Slobodanu Milosevicu(citaj malom Titu),Albanci su se jos vise naseljavali da bi mu obezbedili u startu veliki broj glasova na izborima(palamentarnim i predsednickim).
Sto se Rankovica tice,on jeste ukazivao na problem Albanaca na Kosovu,ali sta je sa ubistvima Srba,neistomisljenicima tadasnjeg rezima,ljudima koji su samo zeleli da zive normalno?Rankovic je svoje Srbe ubijao za Tita.Pa kad se osilio i on i ostali njegovi saradnici,onda su hteli i samog Tita da sklone 1966.,ali ih je ovaj preduhitrio.
Titova vladavina i komunisticka diktatura je mnogo toga loseg donela Srbiji,nasilno je odvajajuci od svega na cemu je ona jos od prvog srpskog kneza Viseslava,preko Nemanjica,Karadjodja i Milosa Obrenovica,gradjena i stvarana.
Jos jedan primer dvolicnosti Tita.Religija je bila zabranjena Srbima,a katolici,muslimani i Jevreji su mogli nesmetano da propovedaju svoje vere.Mala,ali vrlo mocna manjina sprskih komunista terorisala je godinama sve postene Srbe koji su zeleli da slobodno propovedaju pravoslavlje i ostanu verni tradiciji.Mozda smo mi Srbi gresni,bas zbog tog okretanja ledja Bogu skoro 50 godina.,tj. sto smo ziveli u jednoj bezboznickoj tvorevini.
I jos ovo:Cetnici su bili svud anatemisani od strane komunista,a ustase niko nije dirao.Oni su cak i bili u vlasti.Mnogi su jednog dana slepo pratili Antu Pavelica,a sutradan izigravali velike komuniste.U Zagrebu,1941., su svi euforicno docekali dolazak Nemaca,a vec 1945. su jos euforicnije docekali dolazak Tita(Cinicno,zar ne?).Niko nije govorio o zlocinima ustasa,o Jasenovcu,samo o zlocinima cetnika.Na pravdi Boga ubise Drazu Mihailovica i zakopase ga da mu se grob ne zna,a na sastanku KPJ u Jasenovcu 1945. ili 1946. je,"veliki" komunista i "veliki" Jugosloven,Ivan Stevo Krajacic rekao clanovima srpske delegacije:"Mnogo vas je(Srba) ostalo ovde u Hrvatskoj".Rece covek i osta ziv.I nikom nista.
Znam da sam upleo dosta politike ovde,ali sam naveo samo istorijske cinjenice.O ovome bi moglo da se napise mnogo.Ja za sada stajem ovde.

Bože,meni tako malo treba
Ispod ovog svetog neba.
Topla postelja
I njena oka dva...

Poslednja prepravka: Johnny-Delija datum Sub Feb 17, 2007 1:19 am; ukupno izmenjena 1 put

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 16, 2007 11:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nick1982 je napisao/la sledeće:
I jos ovo:Cetnici su bili svud anatemisani od strane komunista,a ustase niko nije dirao.Oni su cak i bili u vlasti.Mnogi su jednog dana slepo pratili Antu Pavelica,a sutradan izigravali velike komuniste.U Zagrebu,1941., su svi euforicno docekali dolazak Nemaca,a vec 1945. su jos euforicnije docekali dolazak Tita(Cinicno,zar ne?).Niko nije govorio o zlocinima ustasa,o Jasenovcu,samo o zlocinima cetnika.

Izvini, ali naravno da ce svi 1945. biti za Tita i komuniste. Nece valda reci "Mars odavde - mi smo za Hitlera!"? A sto su pricali bez kraja i konca o cetnicima to je tuzna istina. Trebala je dezurna zrtva, a Copavi Zagorac nije hteo da uplice svoj narod.

Nego, na Wikipediji sam naleteo na nesto zanimljivo [kucaj "Srbija" na srpskom]:
Непосредно после рата, 1945., као наследница Краљевине Југославије, формирана је држава под именом Демократска Федеративна Југославија која је била под новом влашћу комунистичког режима на челу са Хрватом Јосипом Брозом-Титом. Ову државу је чинилоло пет конститутивних република: Србија, Хрватска, Словенија, Црна Гора и Македонија. Исте године (1945.) држава мења име у Федеративна Народна Република Југославија, док је 1963. коначно променила име у Социјалистичка Федеративна Република Југославија и добила и своју шесту федералну јединицу Социјалистичку Републику Босну и Херцеговину.

Поставља се питање: од чије територије је створена?

Na netu nisam naisao ni na jednu mapu DFJ niti FNRJ. Pogotovo ne iz perioda pre 1963.

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Istorija sveta ~ -> Комунистички злочини Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3  sledeća
Strana 2 od 3

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon