:: |
Autor |
Poruka |
vmirko Upućeni član

|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Dec 2004 Poruke: 409 Mesto: beograd

|
|
I ja sam neko vreme u srednjoj skoli pricao na satrovackom, bilo je bas zanimljivo.
|
|
|
|
|
 |
*miss jr* Banovan! Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 08 Feb 2006 Poruke: 10666 Mesto: ... u srcu jednom... tamo gde su ptice stale u letu... i zemlja se vise ne vrti...

|
|
budidobar je napisao/la sledeće: | to je vnoda slopro mevre.....taj se rgonza sevi ne risitko |
hääää? ipak to nije ni jednostavno da se razume dzoni
|
|
|
|
 |
Mr. Bond IntruderSRB™

|
Godine: 35
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd

|
|
Ja koliko sam imao priliku da cujem najcesce se koristi mesano, znaci pola satrovacki pola normalno
Tipa:
"Tebra mojne da me smaras"
"Divi ovu ckapi"
itd...
|
|
|
|
|
 |
EGO! Stojke's bitch!

|
Godine: 34
Datum registracije: 25 Sep 2006 Poruke: 5644 Mesto: U svom svetu tame,ušuškana u kolevci samoće i neostvarenih želja,izgubljena u sopstvenom životu

|
|
Koristim satrovacki govor veoma cesto i skroz mi je OK - u tim sam godinama! Samo se nadam da se necu ovako izrazavati kad budem starija...
|
_________________ Baš je dobro biti ja,
ni sa kim se ne bih menjala,
i kad bih se opet rodila,
ja bih opet bih bila ja!
* B.I.T.C.H. 4EVER *
Being In Total Control of Herself
 |
|
|
|
 |
vlajkov s Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 29 Nov 2006 Poruke: 70

|
|
meni je to malo glupo!srpski je srpski
|
|
|
|
|
 |
Rakelly Upućeni član

|
Godine: 54
Datum registracije: 24 Feb 2006 Poruke: 449 Mesto: Valjevo

|
|
Satrovacki govor mi zvuci pomalo primitivno, ali obzirom da mu je funkcija "sifrovanje" poruka koje se prenose, razumem razlog njegovog postojanja. Nije mi jasno zasto se gramaticka pravila iz srpskog jezika, prilikom satrovackog govora nekada postuju, a nekada ne. Npr "vutra" (trava) - logicno je da bude "vatra" osim u recenici kada se kaze npr "siko vutra" (kosi travu), dok se izraz "trava" sto znaci vatra pravilno "prevodi" i u infinitivu i u recenici: "siga truva" (gasi vatru).
|
|
|
|
|
 |
EGO! Stojke's bitch!

|
Godine: 34
Datum registracije: 25 Sep 2006 Poruke: 5644 Mesto: U svom svetu tame,ušuškana u kolevci samoće i neostvarenih želja,izgubljena u sopstvenom životu

|
|
Ne smatram da je satrovacki govor glup jer je on ipak, na neki nacin, obeleyje srpskog jezika.
Koji jos jezik ima satrovacki? - Nijedan!
Ja sa jako zalazem i za srpski jezik, za njegovo ocuvanje, gramatiku...., ali nemam nista protiv satrovackog jer, kao sto rekoh, to je jedan od obelezja srpskog.
|
_________________ Baš je dobro biti ja,
ni sa kim se ne bih menjala,
i kad bih se opet rodila,
ja bih opet bih bila ja!
* B.I.T.C.H. 4EVER *
Being In Total Control of Herself
 |
|
|
|
 |
dzonisa Dobro upućeni član

|
Godine: 43
Datum registracije: 17 Avg 2006 Poruke: 654

|
|
|
|
 |
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °

|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:

|
|
zanimljivo je sada da ga govorim, tebra ovo - ono
|
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 45
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
EGO! je napisao/la sledeće: | Ne smatram da je satrovacki govor glup jer je on ipak, na neki nacin, obeleyje srpskog jezika.
Koji jos jezik ima satrovacki? - Nijedan! |
Ali neki jezici mogu da ga imaju, veruj mi. A na kraju krajeva, mogu lako i da se "zaraze" sa šatrovačkim.
Nego, kad sam bio mali, postojale su tri varijante govora koje su zvali "šatovački":
1. Onaj šatrovački kakav mi znamo: dođi đido
2. Žargon tipa:
trambvaj trandža
novčanica od 100 din konj
neke novčanice cigla itd.
3. I govor unatrag su zvali šatrovački, ali retko (fala Bogu)...
|
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
"Najgori" šatrovački jezikolom:
Original: Čučaćemo čutajući
Šatro: Ćemočuča Jućičuta
OMG...
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
|
|
 |
~SonicLady~ ~Smiley~

|
Godine: 39
Datum registracije: 12 Avg 2004 Poruke: 11224 Mesto: tamo negde

|
|
aureliano je napisao/la sledeće: | "Najgori" šatrovački jezikolom:
Original: Čučaćemo čutajući
Šatro: Ćemočuča Jućičuta
OMG...  |
I ko će meni sad da otpetlja jezik???
Smatram da je šatrovački veoma interesantan kao obeležje mnogih ljudi modernih generacija naše zemlje. Iako me zna pomalo iznervirati ako ga neko prečesto koristi, verovatno zato što nisam navikla da ga čujem svaki dan.
|
_________________ The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in. Hope you'll find your dream hand to hold you forever. |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|