www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Lažni prijatelji/les faux amis/false friends
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Jezik je produžetak misli, osećaja, znanja ~
::  
Autor Poruka
kapljica
ULT_RAS-ov Anđelak
ULT_RAS-ov Anđelak

Godine: 41

Datum registracije: 17 Avg 2005
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 27, 2007 1:42 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
pusti-na nasem jeziku je od glagola "pustiti", a na grskom jeziku znaci ped*r

Joj kako mi je ovo poznato !!! Laughing
U Grckoj na jednom bazenu, neki Grci, drugarica i ja. I uhvati jedan od njih moju drugaricu da bi je ubacio u vodu i ona krene da vrsiti "pusti me, pusti me, pusti me". Covek se uvredio, a mi pojma nismo imale u trenutku zasto! Wink

Jos jedna smesna situacija je bila kad sam ne znajuci sta na makedonskom znaci "karati" (svadjati), pricala sa jednim drugom, a on rekao kako se on i njegova devojka cesto karaju. Bilo mi smesno dok mi nije "preveo" na srpski.

Kad suze govore, istina razvaljuje
I svaka rec me obori s nogu
To sto si varao, to bih ti oprostila
Al' sto si mene - to ne mogu!

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 27, 2007 1:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
"Camera" (kamera) na italijanskom znaci "soba", dok na engleskom i srpskom, kao sto vec znamo, ima znacenje kamera (za snimanje).

'Camera' je u engleskom 'fotoaparat' Wink Još jedan lažni prijatelj Wink

Citat:
uvek me je zbunjivalo musko ime Dzef, jer u engleskom jeziku se pise i kao Jeff i kao Geoph

Ovo ne bismo mogli da svrstamo u lažne prijatelje s obzirom da su oni
Citat:
parovi reči koje potiču iz dva različita jezika (ili pisma)
, ali objasniću Wink

Ovaj par se smatra homofonima (dakle, reči koje isto zvuče, a različito se pišu) Wink

Pune verzije su: Geoffr(e)y i Jeffrey, oba imena se, po srpski, čitaju Džefri Wink

Johnny-Delija
Banovan!

Delija Sever - Forever
Delija Sever - Forever

Godine: 42

Datum registracije: 07 Nov 2006
Mesto: Negde daleko,daleko od jedne Zloće iz sazveždja Vodolije,negde tamo gde me ta Zloća neće videti.

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Feb 12, 2007 3:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jedno selo u Austriji se zove Fucking(Fuking).I sad zamislite Amerikanca ili Engleza koji se vozi prvi put po Austriji i naleti na znak na kome pise naziv ovog sela.

Bože,meni tako malo treba
Ispod ovog svetog neba.
Topla postelja
I njena oka dva...

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Jezik je produžetak misli, osećaja, znanja ~ -> Lažni prijatelji/les faux amis/false friends Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon