:: |
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Dakle jedno pitanjce - da li je ikad itko od vas pokusao postaviti OS X i Windoze XP Pro (ili nesto slicno) na istoj masini?
Ja sam probao na laptopu kombinaciju Win XP - Linux Ubuntu i nekako mi je nakon xy-tog pokusaja bilo uspjelo (2 GB RAM, 160 GB HD bit ce vjerovatno dovoljno i za Mac-Win kombinaciju s tim da necu prelazit na Vistu)
Mac OS X - Win XP Pro kombinacija meni bi bila idealna jer nazalost Windoze moram imati, to nam je zakon u firmi... a Mac - pa radi sebe.
Ako netko nesto zna nek' zapise ovdje.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
Godine: 34
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd
|
|
Nazovi me totalnim levakom za kompove ali ja zaista nisam cuo da Mac OS X moze da se instalira na PC racunare?
|
|
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
DJ Intruder je napisao/la sledeće: | Nazovi me totalnim levakom za kompove ali ja zaista nisam cuo da Mac OS X moze da se instalira na PC racunare? |
Koliko se sjecam to nije islo bez emulatora ali Apple vec zna za taj trik.
S druge strane Windoze XP i XP Pro se mogu stavit na Apple-ove masine i dual boot je naravno moguc.
Nasao sam na netu jedan hack po kojem je moguce imati dual boot na pretty much ordinarnom laptopu pa pitam da li je to netko vec probao?
|
|
|
|
|
|
nenadmorpheus Just me
|
Godine: 36
Datum registracije: 23 Okt 2005 Poruke: 7677 Mesto: Beograd
|
|
Pogledaj http://www.computing.net/mac/wwwboard/forum/9810.html
Tu ces naci isto pitanje i mnogo strucnije odgovore, naravno na engleskom.
|
_________________ You're off the map now, radar can't even find you
We stay on the grind, you slip, we out-grind you
You walk around mad, you let your anger blind you
We walk around just playin' the violin behind you |
|
|
|
|
sikaa2007 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 23 Nov 2006 Poruke: 52 Mesto: trogir
|
|
Windowsi na Macu najbolja opcija
|
|
|
|
|
|
zmaster1911 Upućeni član
|
Godine: 38
Datum registracije: 19 Maj 2005 Poruke: 436 Mesto: Cape Town
|
|
Slazem se sa sikaa. Windows preko vm na mac je strava.
|
_________________ [img]http://img276.imageshack.us/img276/690/zm504yb.gif[/img] |
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
|
|
Ako vec netko ima Mac computer (Apple) onda to najbolje ide s Mac OS-om.
Windoze fino rade preko Virtual PC-a to je tocno.
Imati samo Windoze na Apple-ovom kompjuteru je bez veze. Kao da stavis ficinu mehaniku u Porshea.
Mene zanima potpuno reversna opcija - Mac OS X + Windoze na PC-u.
|
|
|
|
|
|
kymma Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 11 Dec 2005 Poruke: 22
|
|
Nikako ne moze da se instalira Max OS na Pc racunar, jer mac je mnogo vishe slozeniji operativni sistem i trazi posebne konfiguracije.
Ali od kako je Mac poceo da ugracuje u svoje mashine intelov procesore duo core i core 2 duo od tada na svakoj mashini mac mozete da intalirate i Win, ca sto sta Win ce mnogo bolje da radi nego na nekom Pc-evom racunaru.
|
|
|
|
|
|
Eniac Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 15 Sep 2002 Poruke: 183 Mesto: Niz Reku Zivota Plovim
|
|
moze da se instalira jer je ako se ne varam izbacena verzija za intel racunare, a i novi macovi se radi na intel procesorima sto je ekvivalent pcju... tako da sada mozete instalirati i win na mac, ali opet koja je poenta takvog racunara, plus sto vec placate os koji je dokazano bolji, uz kupovinu mac racunara
|
|
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
|
|
Eniac je napisao/la sledeće: | moze da se instalira jer je ako se ne varam izbacena verzija za intel racunare, a i novi macovi se radi na intel procesorima sto je ekvivalent pcju... tako da sada mozete instalirati i win na mac, ali opet koja je poenta takvog racunara, plus sto vec placate os koji je dokazano bolji, uz kupovinu mac racunara |
Da, ima vec nacin da se instalira OS X na PC.
Mene zanima dual boot...
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|