www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Jela sa paprikom
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 18, 2007 9:47 pm    Naslov poruke: Jela sa paprikom Na vrh strane Na dno strane

Kako nemamo papriku ovde Confused ? Aaa, ne, to neće moći Very Happy

Papazjanija

Sastojci
1 kg junetine
5-6 korena šargarepe
6-7 svežih paprika (crvene, zelene, žute)
3 crvena paradajza
1 kg crnog luka
4 krompira
2 glavice belog luka
2-3 kašike ulja
sirće, so, biber, aleva paprika (po ukusu)

Priprema
U veću šerpu staviti ulje, malo ga zagrejati i dodati mu meso predthodno oprano i isečeno na parčiće (oko jedan santimetar). Šargarepu i paprike iseći na kolutove, luka na rebarca, krompir na kriške, a beli luka, očistiti i iseći ga na krupnije.
Sve to staviti preko mesa, pa zaliti s jednom kašikom sirćeta. Posoliti, pobiberiti i dodati jednu kašiku aleve paprike. Sve dobro promešati, naliti vodom (onako da meso i povrće ogreznu) i kuvati.
Kuva se na tihoj vatri oko 2,5 do 3 sata.



_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 18, 2007 9:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Paprika sa kobasicom

Sastojci
2 sveže zelene paprike
2 sveže crvene paprike
2 sveže žute paprike
1 ljuta papričica
1 gl. crnog luka
1-2 češnja belog luka
3-4 lovorova lista
250 g kobasice (po izboru)
100 ml paradajz pirea
100 ml bujona od povrća
1 kašika iseckanog peršuna
1 kašičica aleve paprike
2 kašike maslinovog ulja
so, biber (po ukusu)

Priprema
Na zagrejanom ulju kratko propržiti sitno iseckan crni luk. Dodati oprane, obrisane, očišćene i na trake iseckane paprike, kao i sitno iseckanu ljutu papričicu. Povrće zaliti bujonom i kuvati 5 min. Dodati izrendisan beli luk, list lovora, alevu papriku, so, biber i paradajz pire. Sud poklopiti, smanjiti temperaturu i uz povremeno mešanje kuvati – dinstati 15 minuta. Kuvanu i iseckanu kobasicu dodati paprikama, promešati i dinstati još 5 minuta. Dodati iseckan peršun (promešati) i služiti uz pirinač, krompir pire itd.

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 18, 2007 9:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Paprika sa pšenicom

Sastojci
6-7 sveže paprike
1-2 sveže ljute paprike
200 g kuvane pšenice
2 kašike paradajz pirea
1-2 češnja belog luka
200 ml bujona od povrća
1 kašika iseckanog peršuna
1 kašičica aleve paprike
2 kašike maslinovog ulja
so, biber (po ukusu)

Priprema
Paprike ispeći i oljuštiti. Očistiti semenke, iseći na trake i ostaviti u cediljku da se ocede. Oceđene paprike (slatke i ljute) malo propržiti na zagrejanom ulju, dodati iseckan beli luk, alevu papriku i paradajz pire (promešati). Naliti bujonom i na smanjenoj temperaturi uz povremeno mešanje dinstati 5-6 minuta. Dodati pšenicu, promešati i nastaviti sa dinstanjem još 2-3 minuta (uz mešanje). Pomeriti sa ringle, dodati so, biber i peršun. Promešati i služiti uz krompir pire.

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 18, 2007 9:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Paprika sa tunjevinom i krompir pireom

Sastojci
2 žute paprike
2 zelene paprike
2 crvene paprike
1 ljuta papričica
2 kašike maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
1-2 češnja belog luka
1 kašika paradajz pirea
1 kašičica aleve paprike
1 kašika iseckanog peršuna
250 ml bujona od povrća
150 g tunjevine (iz konzerve)
2 kašike izrendisanog kačkavalja
250 g krompira (pečen)
50 ml mleka
1 kašičica butera
1 jaje
so, biber (po ukusu)

Ostali materijal:
malo hladnog butera

Priprema
Paprika i papričicu oprati, izbrisati i iseckati (očistiti seme). Crni luk sitno iseckati i na zagrejanom ulju malo propržiti. Dodati iseckanu papriku i papričicu, alevu papriku i paradajz pire. Naliti bujonom, smanjiti temperaturu i kuvati - dinstati (uz povremeno mešanje) dok tečnost ne ispari. Dodati iseckanu tunjevinu (bez ulja) peršun, ispresovan beli luk, so, biber i promešati. Ovako pripremljenu papriku sa tunjevinom izručiti u đuveč – vatrostalnu posudu premazanu sa malo hladnog butera.

Pečen krompir (jos vruć) ispresovati, dodati mleko, jaje, buter, so i dobro izmešati. Krompir pire raspodeliti preko paprika, a preko pirea naneti izrendisan kačkavalj. Peći tj. zapeći na 200°C stepeni 30-35 min. u zavisnosti od šporeta.

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ


Poslednja prepravka: Annabel_Lee datum Čet Jan 18, 2007 9:53 pm; ukupno izmenjena 1 put
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 18, 2007 9:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Paprike punjene bakalarom

Sastojci za 4 porcije
400 gr bakalara
6 čena bijelog luka
100 ml maslinovog ulja
8 kom topljenog sira u trouglićima (tipa "zdenka")
8 kom pečenih paprika
paradajz sos propržen
ribani sir (ementaler ili neki drugi)

Priprema
Paprike ispeći i oguliti, a mogu se kupiti i pečene u teglama kao za salatu. Bakalar namakati u vodi oko 12 sati, mijenjajući tri puta vodu da bi izašla so iz njega.
Bijeli luk isjeći na listiće i propržiti na ulju pa ga izbaciti, a ulje ostaviti na stranu.

Isitniti rukama bakalar (očistiti od eventualnih kostiju) i staviti u šerpu sa malo vode (tek da pokrije meso) pa lagano kuvati.

Dodati ulje u kome je propržen bijeli luk i topljeni sir pa lagano izmiješati da se dobije kremasta masa. Ohladiti i ostaviti u frižider da se stegne pa puniti paprike, ređati ih u vatrostalnu posudu, preliti paradajz sosom i ribanim sirom pa ubaciti kratko u vrelu rernu da se zapeče.

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 18, 2007 9:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Paprike punjene mesnim nareskom

Sastojci
400 g mesnog nareska
15 paprika
1 veći krompir
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
2 kašike pirinča
1 kašičica aleve paprike
2 kašike ulja
3-4 češnja belog luka
so, biber
bujon
1 krompir (za zatvaranje)

Priprema
Paprike oprati, obrisati i izvaditi seme. Šargarepu i krompir, oprati, oljuštiti i na sitne kockice iseckati. Zagrejati ulje, dodati sitno iseckan crni luk i malo propržiti. Proprženom luku dodati pripremljenu šargarepu i krompir 3-4 min. dinstati.
Dodati mesni narezak iseckan na kockice, pržiti još 2-3 min. pa dodati opran pirinač, alevu papriku i po ukusu so i biber. Promešati i puniti paprike.

Paprike zatvarati tanko isečenim kriškama krompira. Paprike naređati u šerpu, naliti pripremljenim bujonom (da prekrije tečnost paprike) i staviti da se kuva. Kada provri, smanjiti temperaturu, poklopiti i nastaviti s kuvanjem još 35 min. Rešetkastom kašikom izvaditi paprike, staviti ih u tepsiju, naliti razređenim sosom od zelenog paradajza i staviti da se peku. Peći ih na 250°C 20 min. smanjiti temperaturu na 220°C i nastaviti s pečenjem još 15 min.



P. S. Bujon pripremiti po sopstvenoj želji, od mesa ili povrća. Recept za sos od zelenog paradajza nalazi se u SC kuvaru.

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 18, 2007 9:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Paprike punjene ovčijim sirom

Sastojci
10 paprika (žute dugačke)
500 g ovčijeg sira
2 paradajza (crvena)
1 kašika iseckanog peršuna
1-2 kašike maslinovog ulja
4-5 kapi vinsko sirće

Priprema
Sira staviti u jednu činiju, viljuškom ga izmrviti i polako dodati ulje uz uzastopno mešanje. Paradajz oljuštiti, iseći ga na male kockice, dodati mu peršun, so, biber i sirće.
Paprike oprati, očistiti od semenki i puniti pripremljenom masom. Punjene paprike naređati u podmazanu tepsiju i peći dok paprike ne omekšaju.

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 18, 2007 9:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Paprike punjene pasuljom

Sastojci
12 babura
250 g pasulja tetovca
veza zeleni
5 glavica crnog luka
2 čena belog luka
aleva paprika
peršun, so, ulje


Priprema
Pasulj natopiti, pa kuvati i prvu vodu baciti. U drugu vodu dodati seckanu zelen i 2 glavice crnog luka, da se kuvaju sa pasuljem. Na ulju propržiti 3 glavice crnog luka, dodati alevu papriku, umešan pasulj i peršunov list.

Posoliti, pa ovim nadevom puniti paprike i poređati ih u podmazanu vatrostalnu posudu. Naliti vodom u kojoj se pasulj kuvao i preko svake paprike preliti malo ulja. Staviti u zagrejanu renu i peći.

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 18, 2007 9:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Paprike sa karfiolom

Sastojci
5 svežih crvenih paprika
1 karfiol (manji)
100 g kuvanog graška
2 šargarepe
5 pečenih krompira
100 ml sojinog mleka
1 kašičica margarina
1-2 češnja belog luka
2 kašike izrendisanog kačkavalja
2 kašike maslinovog ulja
so, biber (po želji)

Priprema
Paprike oprati, po dužini preseći i 4-5 min. u slanoj vodi kuvati. Rešetkastom kašikom izvaditi paprike i staviti u cediljku da se voda ocedi. Svaku papriku pažljivo prebrisati kuhinjskim papirom, premazati mešavinom maslinovog ulja, soli i ispresovanog belog luka (unutrašnji deo paprika). Paprike puniti filom, a preko fila staviti deo tj. cvetić blanširanog i ohlađenog karfiola. Pripremljene paprike ređati u vatrostalnu posudu ili pleh (podmazan s malo maslinovog ulja) i staviti u zagrejanu relnu da se peku. Peći na 250°C stepeni 10 min. posuti kačkavaljem i prezlama (prvo kačkavalj, a zatim prezle) i vratiti još 2-3 min. da se peku.

Paprike služiti vruće ili hladne uz sos po želji.
Fil – pečen krompir oljuštiti i još vruć ispresovati. Ispresovanom krompiru dodati mleko, margarin, so (umutiti) kuvan grašak i blanširanu i iseckanu šargarepu. Masu promešati i istom puniti paprike.

P. S. Karfiol kratko blanširati, isprati – tuširati hladnom vodom i ostaviti da se malo prosuši. Svaki cvetić karfiola premazati mešavinom ulja, ispresovanog belog luka i soli, a zatim staviti preko napunjenih paprika tj. preko fila.

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 18, 2007 9:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjene paprike sa krompirom i pirinčem

Sastojci za 5 porcija
10 žutih većih paprika
1 glavica luka
8 većih krompira
1 kesica riže
2 kajmaka ili 2 creme fraiche
biber
vegeta

Priprema
Izrendati krompir, iseći sitno luk i to propržiti na ulju. Kad krompir porumeni dodati skuvanu rižu i kajmak. Dodati vegete i malo bibera. Sa tim filom filovati paprike i staviti da se peku 30-40 min. Pred kraj izvaditi tepsiju i paprike premazati kajmakom i zatim ponovo par min. peći.
Izvaditi da se ohlade, možete ih jesti tople, a i hladne su mnogo ukusne. Prijatno!

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 18, 2007 10:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjene pečene paprike

Vrlo ukusno i zasitno jelo.

Sastojci za 4 porcije
4 do 5 velikih svežih paprika (najbolje crvene)
1/2 kg mlevene svinjetine
sol, biber, vegeta
2 jaja
kisela pavlaka
narendani sir trapist
suva iseckana slanina (bacon bits)
sitno na kockice isečen 1 ili 2 paradajza

Priprema
Paprike iseći na pola (po dužini), očistiti iznutra. Meso izdinstati na dosta luka, dodati sol, vegetu, biber.

Kada je meso gotovo, dodati izmešana jaja sa pavlakom, napuniti paprike i gore posuti ribanog sira, slanine i paradajza.

Staviti u pećnicu na 180°C (375 F) i peći otprilike sat vremena ili dok se paprika dobro ne zapeče.

Uz to se može servirati kuvani kukuruz ili bareno povrće (grašak, mrkva, boranija).

Prijatno!

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 18, 2007 10:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Žele od paprika

Sastojci
4 crvene, žute, zelene paprike (po 4 od svake boje)
900 ml bujona (od povrća)
12 listića želatina
so, biber, ostali začini (po ukusu)
3 kašike maslinovog ulja

Priprema
Paprike (posebno po boji), oprati, sitno iseckati i na 1 kašiki ulja malo prodinstati. Dodati 300 ml bujona i još 5-6 min kuvati. Pomeriti sa ringle, izmiksati, dodati začine i 4 listića pripremljenog želatina (po upustvu).
Promešati i sipati u pripremljen sud (malo uljem premazati). Staviti u frižider, a za to vreme pripremiti drugu boju paprike na isti način. Preliti preko one prve (iz frižidera), vratiti u frižider i pripremiti treću boju paprike na isti način. Ovu takođe preliti preko one druge i vratiti u frižider da do služenja najmanje 6-7 sati stoji.

Pre služenja sud sa želatiranom paprikom kratko staviti u vrelu vodu, okrenuti na tacnu i servirati uz razne namaze i jogurt, male ćuftice itd.

P. S. ko ima silikonske forme, onda je lakše tj. ne treba da se u vruću vodu stavljaju.

Pored toga kombinacija može da se uradi i dve ili više boje od jednom (kao na slici) ili samo jedna boja tj. vrsta paprike. U tom slučaju nije potrebno sipati jednu boju, staviti u frižider, pa onda drugu. Boje tj. sos paprike se sipa neizmenično, pa se onda stavi u frižider.

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Jela sa paprikom Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon