www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

aljaski malamut
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Životinjsko carstvo ~
::  
Autor Poruka
maucetung
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 44

Datum registracije: 04 Dec 2005
Mesto: Sremski Karlovci

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 26, 2006 1:05 am    Naslov poruke: aljaski malamut Na vrh strane Na dno strane

Kao autohtoni aljaski pas, aljaski malamut pripada najstarijoj populaciji ove zemlje. Nekadašnje ime Malhmut dobio je po eskimskom plemenu koje ga je pripitomilo. Težak i snažne građe on je najveći pas za vuču i smatra se kraljem severnih pasa. Kada su Evropljani okupirali Kanadu, koristili su ga za vuču u planinskim predelima. Leti je ovaj pas bio sposoban da ispod stomaka transportuje teret težak preko 20kg. Ovaj snažan, izdržljiv i brz pas, šampion je u trkama saonica. Pošto je veoma čist, miroljubiv, miran, nežan i rado se igra, veoma je cenjen pas za društvo u Severnoj Americi i Kanadi. Evropljani su ga otkrili kasnije. I pored uspeha koji je postigao, ne treba zaboraviti da ovaj pas nije stvoren za život u gradu i da pati zbog vrućine i nekretanja.
Aljaski malamut ima krupnu ali proporcionalnu glavu, široku, blago zaobljenu lobanju, kose, tamne, bademaste oči i prave, male, trouglaste uši, blago okrenute ka napred. Vrat mu je snažan, slabine čvrste i kratke, a noge, veoma mišićave. Ima snažne i čvrste šape. Rep mu je u obliku elegantne perjanice, podignut iznad slabina ili niže.Gusta, gruba dlaka veoma je zbijena u predelu oko vrata, po plećima i bedrima i prekriva masnu, gustu i vunastu poddlaku. Može biti u svim nijansamasive boje do crne, sa belim oznakama na stomaku i delu šapa i svetlijim ili tamnijim obeležjem u obliku kape na lobanji, ili u obliku maske na licu. Bela mrlja na čelu ili potiljku je veoma cenjena. Jednobojno belo krzno je takođe dopušteno.

magla 68
~Sremački bećarac~
~Sremački bećarac~

Datum registracije: 26 Nov 2005
Mesto: Sremački BIRCUZ

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 30, 2006 12:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

iako su polarni psi navikli su se na nasu klimu,Mada sam cuo da leti se uvlače i u misiju rupu da pobegnu od toplote.Ne znam da li je tacno ali oni trebaju da se naviknu od malena na ljudi ako ne cujem da nisu privrzeni coveku neko prostoru-

genius25
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 44

Datum registracije: 28 Sep 2005

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sub Nov 25, 2006 11:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

meni su to divni psi samo su ogrooooomni a to je velika obaveza a i svbojeglavi su a ja nisam karakter ja jos poslusnog pesa nisam imala pa ih nikad nebi sebi nabavila

alexxxandar1602
Upozorenja: 1 od 3

Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 40

Datum registracije: 09 Jan 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 09, 2007 10:26 am    Naslov poruke: pitanje Na vrh strane Na dno strane

razlika izmedju malamuta i haskija?

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Životinjsko carstvo ~ -> aljaski malamut Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon