:: |
Autor |
Poruka |
nenaantena Odomaćeni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 12 Dec 2005 Poruke: 2649 Mesto: tamo gde zivot traje ..............
|
|
mnogo lep grad, nekada davno jos kao dete sam bila u splitu ali se ne secam nesto posebno ove slike su me odusevile
|
|
|
|
|
|
Idealno_losha Banovan! Опасница ©
|
Datum registracije: 15 Dec 2006 Poruke: 33698 Mesto: Jedno veeeoma ali veeeoma idealno loše mjesto ;)
|
|
Ma nema Splita do Splita! Ja san se rodila u Splitu, i ponosno kazen da san Splićanka i da moje srce kuca za 2 stvari! -> Za Split, i Hajduka!!!!! 8)
|
_________________ • Originality is the one thing which unoriginal minds cannot feel the use of. • |
|
|
|
|
renatica Banovan! Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 08 Maj 2006 Poruke: 17
|
|
prelep grad,sve mi je tamo,srce,dusa i moja jedina ljubav
|
|
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
goga20 sad su more oko rive ocistili i da vidis kako je lipo hehehehe
evo malo slikica grada
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
|
|
Nema lipseg grada na cilom svitu hehehe
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
|
|
jos malo
|
|
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
|
|
A tu sam i ja negdje hehehe
|
|
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
|
|
E ovo je nekadasnji Hotel Lav gdje su za prije nekih 10-ak godina bile izbjeglice i hotel je bio potpuno unisten. Sada ga je kupio jedan Slavko Bosnjak i od njega napravio hotel sa ***** /5/zvjezdica i sada hotel izgleda savrseno..sad se zove La Merdien Lav.
Najdraze se ovog hotela sjecam po Matinejama hehehe i ludovanju u disku u diskoteci Tropicana hehehe
|
|
|
|
|
|
|
Datum registracije: 15 Dec 2006 Poruke: 33698 Mesto: Jedno veeeoma ali veeeoma idealno loše mjesto ;)
|
|
Split- a sta rec...duša moja ...Obozavan Split i ne bi se mogla zamislit da zivin bilo di osin u St....evo van par slikica-
Bačvice-plaža
Pogled sa Marjana
Riva nekad
|
_________________ • Originality is the one thing which unoriginal minds cannot feel the use of. • |
|
|
|
|
|
|
|
Split- Božić 2006 , Pjaca
Plaža Ovčice
Firule- zalazak sunca
i naravno
|
|
|
|
|
LEUTica Upućeni član
|
Datum registracije: 31 Jan 2007 Poruke: 415 Mesto: Neverland
|
|
Uljuljan podno planina Mosor i Kozjak s jedne, i u tihom savezu s Jadranskin moren s druge strane, leži moj grad.
Ritam srca grada Splita je opijajuć i osjećate ga na svakon koraku; bilo da šetate u podne među zelenim palmama gradskon rivon, kupujete svježu ribu na ribarnici ili se gubite u uskin uličicama među bilin kućama od kamena di se iza zelenih škura i bilih koltrina uvik nazire naborano lice neke kuriožaste babe.
A ako baš oćete, prebrojite svih 314 skala do prve vidilice na našen Marjanu odakle puca pogled na naše suside tamo na otocima priko puta, a ne zna se koji je lipši; Brač, Šolta, oli Hvar. Vidi se cili grad, luka, marine, katedrala sv. Duje se diže gori visoko i čuva grad, vidi se i riva, brodovi...
Večeri su, opet, nešto drugo. Tada malo sidnite na koju bilu klupu uz more da se oladite od sunčeve sparine i izminite koju rič s galebovima, odmirite koji brod i s rukama u džepu uputite se priko Marmontove, ma možete i kroz arkade Prokurativa, prema Pjaci, pozdravite stari sunčani sat na kuli, i priko kamenitih ploča cara Dioklecijana i njegove palače laganim korakom prema središtu palače. A onda udahnite duboko, jer se pred vama otvara Peristil - najlipši od trgova rimskih palača... i jedan od rijetkih u svitu koji je osta sačuvan u izvornon obliku.
Ako imate sriće, malo dalje, iz Vestibula (u ono doba okrugle svečane dvorane s otvorenin svodon), čut ćete klapu kako piva oko ponoć, tiho i smirujuće, pivat će o jubavi, moru, cviću, mornarima, galebu, maslinama i opet o jubavi...
Je, je, opijajuć je taj moj grad, grad moga oca, i njegova oca i oca moga dide... i tako unazad skoro dvista godin.
Iako doli ne živin zadnjih par godina, vratit ću se, jer moja duša doli obitava....
|
_________________ Postoje ljudi koji vam izvade srce i postoje ljudi koji ga vrate na mjesto.
Elizabeth David |
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
|
|
Split davno
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|