:: |
Autor |
Poruka |
Stark Dobro upućeni član

|
Godine: 37
Datum registracije: 09 Apr 2006 Poruke: 713 Mesto: paradise

|
|
iskreno kada sam procitao knjigu smorio sam se...ali kad smo na casu srpskog analizirali odusevio sam se.....knjiga je stvarno fenomenalna
|
_________________ Mozda je glupo sto ovo pisem,ali bez tebe ne mogu da disem |
|
|
|
 |
sasaklaric Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 38
Datum registracije: 20 Mar 2005 Poruke: 211 Mesto: rijeka

|
|
ma ta drama mu je pravo blesava!
sviđa mi se njegov stil i obvezno pročititi knjigu tko do sada nije
|
|
|
|
|
 |
jowanka Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 07 Okt 2008 Poruke: 1

|
|
e knjiga je mnogoooooooooooo dosadna.....!
|
|
|
|
|
 |
filicka *hoppípolla*

|
Godine: 33
Datum registracije: 28 Jan 2006 Poruke: 10884

|
|
Shicmic je napisao/la sledeće: | pod jedan knjiga je savrshena, upravo oslikava apataiju kojom svi polako krecemo, razumem da mnogi ne mogu da se pronadju i daleko bilo poistovete sa junacima beketove drame i da je potreban visok stepen samosvesti ipak knjiga je fantastichna a sama chinjenica da je chovek dobio nobelovu nagradu govori da ako nam se knjiga ne svidja, neshto nije u redu sa nama. |
Bas tako.
Samo,ne bih se slozila sa tim da ako nam se knjiga ne svidja,mora da znaci da nesto nije u redu sa nama,buduci da je knjiga dobila tu prestiznu nagradu.
Pa ja sam npr. citala sijaset nobelovaca,pa mi se mnoga dela tih ljudi nisu svidela,i sta sad?
Znaci li to da sam luda?
Mislim da ne.
Sve u svemu,Cekajuci Godoa nije knjiga za svakog.
Fenomenalna je i sa odlicnom fabulom.
Preporucujem je svima,koji znaju da citaju i tumace.
|
_________________ DROP IT LIKE IT'S HOT |
|
|
|
 |
Bojan_kralj ~Angel azul~

|
Godine: 34
Datum registracije: 23 Apr 2007 Poruke: 12820 Mesto: Debela 'ladovina

|
|
Ta knjiga ne da je smorna nego ubija...Neka dva lika pod drvetom kao cekaju godoa koji se ispostavi da je Bog, i citava knjiga je samo o tome. Povremeno neki klinac dolazi da im kaze da ce godo sutra doci...mislim na cemu je covek bio kad je pisao ono sra**e
|
|
 |
filicka *hoppípolla*

|

|
|
Bojan_kralj je napisao/la sledeće: | Ta knjiga ne da je smorna nego ubija...Neka dva lika pod drvetom kao cekaju godoa koji se ispostavi da je Bog, i citava knjiga je samo o tome. Povremeno neki klinac dolazi da im kaze da ce godo sutra doci...mislim na cemu je covek bio kad je pisao ono sra**e  |
Uopste se ne radi o Bogu.
Upravo sam zbog ovoga rekla da ta knjiga nije za svakoga.
|
|
|
|
 |
Bojan_kralj ~Angel azul~

|
Godine: 34
Datum registracije: 23 Apr 2007 Poruke: 12820 Mesto: Debela 'ladovina

|
|
I onda je mrmot zavio cokoladu....Na kraju knjige sam nasao kako je jedan kriticar objasnio ovu knjigu i tu sam procitao da se radi o bogu, tako da mogu sa 10000000000 % sigurnosti da tvrdim da se o njemu radi
|
|
 |
filicka *hoppípolla*

|

|
|
Bojan_kralj je napisao/la sledeće: | I onda je mrmot zavio cokoladu....Na kraju knjige sam nasao kako je jedan kriticar objasnio ovu knjigu i tu sam procitao da se radi o bogu, tako da mogu sa 10000000000 % sigurnosti da tvrdim da se o njemu radi  |
Ne radi se o bogu.
No,necemo se nadmetati.
Objasnicu ti o cemu je stvar.
Vladimir i Estragon zapravo predstavljaju celo covecanstvo a Godo,smisao zivota.
Kako ljudi ceo svoj zivotni vek cekaju da se desi krupna stvar koju ce nazvati smislom svog zivota i koja ce im isti podici na visu duhovnu tacku,tako se uvaljuju u beznadje.
Vladimir i Estragon daju jasnu sliku o zabludi covecanstva,ili pak o vecnom njegovom pitanju.
Dakle,nije bog.
NIJE BOG.
Lepo kazem da je knjiga za one koji umeju da citaju.
|
|
|
|
 |
nastasenjka ~daydreaming~

|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom

|
|
100 ljudi, 100 cudi...svako na svoj nacin razume knjigu i svako, iz sopstvenog ugla, moze biti u pravu
mene je, licno, knjiga dotukla...od dosade, naravno...ja je ne preporucujem, al' ko voli nek slobodno izvoli
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
 |
filicka *hoppípolla*

|

|
|
Ne znam,naravno da je svako shvata kako hoce,ali,iskreno,meni je malo primitivno ne shvatiti takvu knjigu.
Da li ste uopste ukljucili mastu kad ste je citali?
|
|
|
|
 |
*IgggY* Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 36
Datum registracije: 15 Dec 2007 Poruke: 157 Mesto: ZemuN

|
|
Slozio bih se sa jednim komentarom odozgo da je ovo delo mnogo tesko . Svaki dijalog ima dobru pouku i mora se pojedinacno analizirati!
Inace, da li se iko zapito sta je Godo? To je IzGoVoR! Za sve sto bi trebalo da uradimo, a to na kraju u ne ucinimo. To je nesto univerzalno,primenljivo u svakodnevnom zivotu. Covek uvek trazi neki izgovor za sve sto je uradio ili nije.
Tako Estragon i Vladimir sav taj nedostatak svoje aktivnosti opravdavaju cekanjem Godoa.. Brilijantno,zar ne???
|
_________________ Idzi |
|
|
|
 |
filicka *hoppípolla*

|

|
|
Apsolutno.
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|