:: |
Autor |
Poruka |
DivljaJagoda Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 43
Datum registracije: 18 Feb 2005 Poruke: 73

|
|
Kako nekog zainteresovati za citanje?
|
_________________ Inaaaaaaaaaaaaaaaaaaa |
|
|
|
 |
kumalu Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 30 Okt 2006 Poruke: 69

|
|
Tesko, bolje reci nikako.Jedino da uhvatis to nekog i da mu sam citas.
|
|
|
|
|
 |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Najpre, naročito kada su deca u pitanju, manje sedenja ispred TVa i compa. Comp može da posluži i u svrhe da se dete/čovek natera da počne da čita, Internet pruža toliko toga u elektronskom formatu, pa kad je već pred compom, bar neka radi pametne stvari
U zavisnosti od uzrasta i afiniteta, samo ako se potrudimo, pažljivim odabirom štiva možemo privući osobu da čita. Samo treba pažljivo skužiti kakve su čije sklonosti i biti dobar psiholog. Poćevši od bajki, basni, preko pesama, do romana, uvek možemo da odaberemo ono što će toj osobi 'leći' Bitno je da je tematika zainteresuje i da im se to prezentuje na intrigantan način
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
 |
syncmaster4all Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 49
Datum registracije: 07 Sep 2006 Poruke: 26

|
|
Misljenja sam da se niko ne mozete naterati da cita ono sto ne zeli i sto
mu ne predstavlja zadovoljstvo.
|
|
|
|
|
 |
Moytsa Prijatelj foruma

|
Godine: 43
Datum registracije: 11 Dec 2005 Poruke: 5000 Mesto: St

|
|
Moj je tata u mom djetinjstvu primjenjivao fenomenalnu tehniku.... poceo bi mi pricat sadrzaj knjige ukratko i onda bi stao na ultrasuper zanimljivom dijelu i samo rekao :'Ako zelis znat sta je dalje bilo, procitaj knjigu.'... Ne moram ni rec da sam sutradan odmah trcala u knjiznicu po tu knjigu.
|
_________________ ~We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.~
Oscar Wilde
|
|
|
|
 |
beba2006 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 06 Nov 2005 Poruke: 186

|
|
to je moguce moj decko je poceo da cita iako to ranije nije radio a kako nemam pojma
|
|
|
|
|
 |
genius25 Iskusni član

|
Godine: 44
Datum registracije: 28 Sep 2005 Poruke: 908

|
|
Tesko onaj ko voli knjigu uvijek ce citati onaj ko ne osrast ce ko moj buraz koji je u zivotu samo pola segrta hlapića procitao
|
_________________ ...Da sam žirafa i da mi netko kaže da sam zmija,ja bih ipak znao da sam ŽIRAFA..... |
|
|
|
 |
Milena Carica Dobro upućeni član

|
Datum registracije: 11 Avg 2005 Poruke: 676 Mesto: Cik pogodi?! :-)

|
|
Ne mozes raditi nista na silu. Zamislite da vas neko tera.
A taj koji ne voli da cita, samo je on na gubitku.
Videce vremenom.
|
_________________ Mozes da kupis:
postelju ali ne i san,
sat ali ne i vreme,
lek ali ne i zdravlje,
seks ali ne i ljubav.
Para vrti, ali sreca moze vise!!
Gde ponos dodje po svoje, tu ljubav kofere vec pakuje! |
|
|
|
 |
sjena23 ~Shadow Lady In Love~

|
Datum registracije: 10 Maj 2005 Poruke: 9824

|
|
recimo kad sam bila mala, mama me natjerala da čitam tako što mi je donosila tonu romana: Alan Ford, Miki Maus, Garfield, Hipoxy, Nathan Never, Zagor... i ostale, brzo sam nakon toga prešla i na knjige i popravila sve ocjene iz hrvatskog
|
|
|
|
|
 |
vmirko Upućeni član

|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Dec 2004 Poruke: 409 Mesto: beograd

|
|
Nikako, ako covek ne voli da cita, onda je tesko naterati ga da cita. U ostalom, knjige se ne citaju na silu, pravi primer je skola.
|
|
|
|
|
 |
bgd_girl Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 26 Sep 2006 Poruke: 8 Mesto: ...na uscu dveju reka ispod Avale...

|
|
Svako ima pravo na svoj izbor. Volim da čitam i čitaću, ali neko ko ne želi, ne voli, nece.....izbor je na njemu - ne mešam se. Istina, malo je debilno kada neko nije pročitao ništa drugo osim lektire za osnovnu i srednju školu (ili čak ni to!), ali dobro.... Ima nas svakakvih.
|
|
|
|
|
 |
HAMI_LOLIC Odomaćeni član

|
Godine: 35
Datum registracije: 12 Sep 2006 Poruke: 1148 Mesto: BGD,Zvezdara

|
|
nas kako!! ako ne budes procitao/la ovu knjugu nabicuti je u BIP i naterati da je ise...... i da je posle procitas onaku usr....nu
shalim se pa ne znam dobra je ono fora stanes kod zanimljibog dela i kazes da ako zeli da sazna sta je bilo procita sam/a
|
_________________ hami lolic je jedno stvorenje koje zivi u prasumi i napada bubasvabe koje jede da bi preziveo i... ma lazem to je samo covek od krvi i mesa isto kao i vi i doso je ovde da se zeza
:l: : :l: :i: :c: |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|