:: |
Autor |
Poruka |
please Odomaćeni član
|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava
|
|
ma nije velik rizik jedan prema 500.000
ali ima ipak rizika.
odvratno je reci da ga nema
|
|
|
|
|
|
Lane86 ~The last lady~
|
Datum registracije: 02 Okt 2006 Poruke: 24294 Mesto: Nedostižno...
|
|
please je napisao/la sledeće: | ma nije velik rizik jedan prema 500.000
ali ima ipak rizika.
odvratno je reci da ga nema |
Pa da, to i ja hoću da kažem...
|
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... |
|
|
|
|
|
anabela Iskusni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 860
|
|
ne znam, da je to tako dobro i korisno, doktori bi davali svim trudnicama, zašto da se muče ako ne moraju? Ali očito nije dobro ni zdravo, čim davaju kad baš moraju
|
|
|
|
|
|
Sandra H. Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 03 Okt 2006 Poruke: 123
|
|
Pa dobro ipak je to sve do osobe...kako ko...neko ce prihvatiti rizik a neko ne... mislim da sve zavisi od lekara...ipak zena mora da ima potpuno poverenje u tog svog lekara...
|
|
|
Lane86 ~The last lady~
|
|
|
Tačno, to sve zavisi kako osoba to prihvati... Ja, iskreno, ne bih smela rizikovati... I, tačno je da pre svega toga mora razgovarati sa lekarom i dobro se o svemu tome raspitati. Ja sam za to, da za moje zdravlje i zdravlje svog deteta treba pretrpeti i vanzemaljski bol... Kao što i beba dok izlazi iz majke trpi, neverovatne bolove.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bas tako...ali ja bih ipak volela da to uradim na bezbolniji nacin i ako steknem dovoljno poverenja u svog lekara to cu i uraditi...
hvala vam svima jos jednom...
pozz od mene i bebe... :turn-l:
|
|
|
anabela Iskusni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 860
|
|
|
|
|
Lane86 ~The last lady~
|
|
|
Sandra H. je napisao/la sledeće: | bas tako...ali ja bih ipak volela da to uradim na bezbolniji nacin i ako steknem dovoljno poverenja u svog lekara to cu i uraditi...
hvala vam svima jos jednom...
pozz od mene i bebe... :turn-l: |
Ljubimo mi i tebe i našeg malog andjela....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pa 5-og aprila mi je termin... ljubimo i mi vas puno... :redlips2:
|
|
|
knknpnkn * Đavolkova žena *
|
Godine: 46
Datum registracije: 03 Dec 2004 Poruke: 4162 Mesto: Zemlja cuda
|
|
please je napisao/la sledeće: | ma nije velik rizik jedan prema 500.000
ali ima ipak rizika.
odvratno je reci da ga nema |
"Odvratno" je malo krupna i nepotrebna rec. Na ovakvoj diskusiji pogotovo!!! Posebno, kada se ne cita sve! Recimo, ja nisam napisala da nema nikakvih rizika, ali o riziku od paralize-nema! To sto su vama dali da potpisujete-ne znaci opet nista. Ovde se ne potpisuje nista, kao ni pri normalnoj, totalnoj anesteziji, koja takodje moze da bude jaaaaako rizicna. U Srbiji se ne potpisuje nista. U Engleskoj-nista. U Grckoj-nista. Eto, to su samo one drzave, za koje sam sigurna! A to mozes i sama da proveris!
Elem, da se vratimo na temu!
Carski rez je ok, kada ne postoji drugaciji izbor. Kada beba ne moze da dodje na svet normalnim putem. Ne znam jos, ne mogu bas da tvrdim nesto apriori, ali kako sada razmisljam, mislim da ne bih nikada sama trazila carski rez, ako za to nema stvarne potrebe! Prvo-zbog samog cina dolaska bebe na svet, koji trudnica koja se poradja carskim, propusti. Drugo, posle nastaju problemi sa bolovima. Sa ranom....... Ali, moja poznanica je insistirala na carkom rezu, jer nije htela da "menja izgled svog ponosa", ako razumete sta hocu da kazem. Ok, ona je tako odabrala i ja to postujem. Meni licno, to nije nikakav razlog, tako da se samo zbog tog razloga, nikada ne bih odlucila na carski rez.
|
|
|
Bestijica Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 15 Apr 2005 Poruke: 190 Mesto: Melbourne
|
|
e ovako ja sam se porodila vaginalno normalan porod i bez epidural
islo sve normalno po redu tako da nisam ni trazila mada nisam protiv kada zene traze i trebaju
i kada zubaru idete dobijate anesteziju ne kazete ja cu biti hrabar i neka radi na zivo a porod sto puta gori
obadva nacina imaju prednosti i mane
vaginalno bolnije ali brzi oporavak a carski bezbolnije ali duzi oporavak
|
|
|
|
|
|
Cute Blondie * Belphegor's bitch *
|
Godine: 43
Datum registracije: 03 Jan 2006 Poruke: 2193 Mesto: Beograd
|
|
Ja sam apsolutno za prirodni tj vaginalni porodjaj. Naravno osim u slucajevima gde su beba ili majka u opasnosti i ako se pojave komplikacije onda je carski rez resenje, inace ne vidim zasto bi se ijedna zena odlucila da je seku ako moze da se porodi normalno onako kako je priroda predodredila. Meni je termin negde oko 8 jula '07 i iskreno se nadam da ce sve biti ok, i da cu se poroditi prirodnim putem.
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|