:: |
Autor |
Poruka |
markoP_BG Dobro upućeni član
|
Godine: 43
Datum registracije: 21 Nov 2005 Poruke: 643 Mesto: Zemun
|
|
Elem tj. avaj čuo sam jednu jako sofisticiranu pesmu :angel4: i nisam mogao odoleti a da je ne podelim sa Vama. Šta reći, to je jače od mene. Ne sumnjam da ćete biti oduševljeni dubokoumnošću njenih stihova, pa bih vas ljupko zamolio da kažete vaše cenjeno i uvaženo mišljenje i sa nama podelite svoj sud o njoj. Ajme meni, evo i stihova:
Mile ima volove šarene
a ja mlada obraze rumene
on i ne zna šta se njemu sprema
s' njim da orem i volove teram :166:
Ori Mile al' duboko
moj oraču, crno oko :89:
znaj dragane nema gazde
bez duboke brazde :sex:
Ti porani pa malo uzori
kad priladi ti malo odmori
s' tobom idem na njivu, zovi me
posle svake brazde poljubi me :185:
Volovima kosi travu mladu
ja ću malo prileći u 'ladu :baaaby:
dok me budiš u lugu kraj njive
opet, opet ti mladu ljubi me
Šta reći, ja kao osoba sa istančanim ukusom :angel4: slušam samo ovakve pesme, zar to nije najlepša pesma na svetu ? :nemapojma:
|
_________________ Da oni sto me mrze :ljutko:
Mrze jos vise :320:
Da nestane im osmeh sa lica
:greenjumpers: |
|
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
da li je moguce da postoji ovakva pesma?...prvo da se uverim pa cu tek onda da sudim
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
markoP_BG Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 21 Nov 2005 Poruke: 643 Mesto: Zemun
|
|
Pa ja nisam imao pojma kakav se potencijal krije u toj pevačici. :36: Ima ona toga još:
Prazne su mi bele ruke
Učila me moja nana
pravilima svojih dana
da ja moram biti smerna
i ljubavi jednoj verna :binky:
Neće, nano, svaki momak
da napravi prvi korak
mnogi stoje kao snaše :lolj:
od cura se oni plaše :428:
zato moram, nano, vešto
da preduzmem sama nešto :smeskooo:
Ne znaš, nano, moje muke
prazne su mi bele ruke :123:
nemam momka da ga ljubim
pa najlepše dane gubim :98:
Sad je, nano, novo vreme
druge priče, druge teme
od samoće strah me hvata :329:
ostaću ti neudata :crybaby:
:405:
|
_________________ Da oni sto me mrze :ljutko:
Mrze jos vise :320:
Da nestane im osmeh sa lica
:greenjumpers: |
|
|
|
|
držte lopova Banovan! Zna tudju muku
|
Godine: 29
Datum registracije: 14 Nov 2005 Poruke: 9553 Mesto: debian city
|
|
Postoji, ali treba znati još nešto o toj pesmi. Napisao ju je Rade Vučković, legednda Doćola i veliki beogradki boem. A kako je pesma nastala? Pa, na početku karijere Vesna Zmijanac je tražila od Radeta pesmu, jer je znala da on piše najkvalitetnije tekstove za narodnjake.
Rade je nije ozbiljno shvatio i hteo je da se našali sa njom , pa joj je i dao ovako nakaradan tekst. Hteo je da zeza. I ona snimi tu pesmu.
btw, za neupućene Rade Vučković je kompozitor koji je napisao neke od najbljih narodnih pesama: Dva galeba bela, Danima te čekam, Dodji da ostarimo zajedno itd.
Poslušajte tekst stare Šabanove pesme " Čovek lutalica" koju je napisao Rade i onda ćete videti kakve je tekstove pisao taj čovek. Tu pesmu je Rade posvetio Šabanovoj kćerci Ildi.
|
|
|
|
|
|
Johnny-Delija Banovan! Delija Sever - Forever
|
Godine: 42
Datum registracije: 07 Nov 2006 Poruke: 3836 Mesto: Negde daleko,daleko od jedne Zloće iz sazveždja Vodolije,negde tamo gde me ta Zloća neće videti.
|
|
Pesma je...tako...mislim...jeste...i sve to... Ali mnogi preozbiljno shvataju saljive pesme.Dobri pevaci kao sto je Vesna Zmijanac svesno rade takve pesme da bi se nasalili,a i da bi dooobro zaradili,jer se kic svuda najbolje placa.A i nisam siguran da je Rade Vuckovic "prevario" Vesnu,cak sta vise da ona nije htela tu pesmu ne bi je ni snimila(da je odbila to bi,sigurno,1000%,otpevala Nada Topcagic).
|
_________________ Fan of Maria Kirilenko
Bože,meni tako malo treba
Ispod ovog svetog neba.
Topla postelja
I njena oka dva... |
|
|
|
|
|
Datum registracije: 07 Nov 2006 Poruke: 3836 Mesto: Negde daleko,daleko od jedne Zloće iz sazveždja Vodolije,negde tamo gde me ta Zloća neće videti.
|
|
Koja je po vama najgluplja,najdebilnija,najbezveznija pesma(nije bitno koji je muzicki pravac u pitanju) koju ste culi ikad?
|
Ispod ovog svetog neba.
Topla postelja
I njena oka dva... |
|
|
|
|
|
|
|
Jedna od najglupljih " Džip, džip".
|
|
|
Sekazauvek Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 13 Maj 2006 Poruke: 169
|
|
ima puno njih, ali najgora pesma je Bunda od Nerca!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Da, ali to se dogadja u vreme kad je Vesna Zmijanac bila anonimus i kad niko nije čuo za nju. Dakle, ona tada nije bila u situaciji da bira pesmu, kako što niko nema taj luksuz na početku karijere. A ima pevača koji bi tu pesmu sigurno, ne prihvatili kad im je pokažu kompozitori nego se pobili zbog nje. Nažalost, danas i pevači koji imaju glas i rejting snimaju sve i svašta .
Njih prenstveno interesuju pesme koje prolaze na vašarima, ciganskim svadbama, jer im je to glavni izvot prihoda uz inostrane tezge. Od autorskih prava i koncerata ovde oni ne mogu da zarade toliko za luksuzan život.
Ta Nada Topčagić je možda najboljiprimer za to. Ona je totalno operisana od ukusa kad su pesme u pitanju. Šta će njoj neki elegičan i romantičan tekst, kad peva isključivo po vašarima,svadbama i ciganskim slavljima. Zato i snima vaćaroške pesme tipa " Rodio se sin mali gospodin" i slično.
Pesma " Pozdravi je , pozdravi" je prrvobitno napisana za ženskog pevača i zvala se " Pozdravi ga, pozdravi". Ponudili su je Nadi da peva, ali je ona smatrala da je to glupost od pesme. Onda je Dragan Aleksandrić ponudio još nekoj pevačici, pa je i ta odbila.
I onda menjaju tekst kako bi to otpevao muškarac. Miroslav Ilić je jedva pristao da je snimi, a zna se kakav je bum sa njom napravio.
|
|
|
|
|
|
Dobro,dobro:"Dzip,dzip" i "Bunda od nerca",al' paz'te ovo:
Tigrica sam dragi,ne mozes mi prici!
Nabolje bi bilo mene zaobici!
Tigrica u srcu mom napravice tebi lom!
Iako se svadjamo bice uvek sve po mom.
Pevacica se zove Tigrica(nije u pitanju Sanja Tigrica).
|
Ispod ovog svetog neba.
Topla postelja
I njena oka dva... |
|
|
|
|
|
|
|
Ima tih pesama mali milion, ali nije strašno kad to snimi neko za koga niko neće čuti i koji je poznat samo u krugu svoje familije, onda to i nije neki blam. Ja sam mislio na pesme-bisere koje pevaju poznati pevači, jer njima već ne bi smeo da se dogodi takav kiks.
|
|
|
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~
|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~
|
|
Spojila sam ove dve teme jer se prica o najgorim pesmama zar ne ?
Bunda od nerca je meni najgora, mada ima jos
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|