:: |
Autor |
Poruka |
Djole_BG Dobro upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 22 Jun 2005 Poruke: 700 Mesto: Beograd
|
|
Koliko god se borili protiv toga rasizma ce uvek biti
|
_________________ Cilj opravdava srestva !!! |
|
|
|
|
Sascha336 * Vatreni delija *
|
Godine: 51
Datum registracije: 06 Dec 2004 Poruke: 39701 Mesto: BEC/Srbija
|
|
19/10/2006 | Izvor: B92
Privedeno oko 100 navijača Rada
Oko 100 navijača fudbalskog kluba Rad privedeno je uoči meča Prve lige Srbija izmedju beogradskog kluba i Novog Pazara na Banjici.
Navijači su privedeni u beogradski SUP zbog izazivanja verske i nacionalone netrpeljivosti, odnosno skandiranja "Nož, žica, Srebrenica" i "Napolje sa Turcima".
Utakmica je zavšena pobedom Rada sa 2:0.
Incidenti na utakmicama Rada i Novog Pazara imaju dugu istoriju, od kojih je najznačajniji bio pre dve godine, kada je zbog nereda prekinuta utakmica ta dva tima u Novom Pazaru
|
_________________ I C E M A N |
|
|
|
|
semir_86 Iskusni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 31 Mar 2006 Poruke: 921 Mesto: Mostar
|
|
Zalosno je sto se ovo desava...
|
_________________ Kod nas se od Daytona godine broje ljudi se ljudi boje i svako glasa za svoje, brđani postaju građani, do juče svjetla gasili sjekirama a sad su u odijelima... |
|
|
|
|
Sascha336 * Vatreni delija *
|
Godine: 51
Datum registracije: 06 Dec 2004 Poruke: 39701 Mesto: BEC/Srbija
|
|
Borac dva meča bez publike i 300.000 dinara
Cetvrtak, 19. oktobar 2006. 13:50
Čačanski fudbalski klub Borac kažnjen je zbog rasističkog ponašanja svojih navijača sa 300.000 dinara i dve utakmice igranja na svom terenu pred praznim tribinama.
Borac je u subotu ugostio Voždovac u 9. kolu Meridijan Superlige Srbije, a utakmica je sredinom prvog poluvremena prekinuta na 10-ak minuta, pošto je grupa od 37 navijača čačanske ekipe na rasnoj osnovi vredjala crnoputog fudbalera svog tima Majka Tamvanjeru.
Navijači su imali bele kapuljače, po uzoru na američku rasističku organizaciju "Kju Kluks Klan", a desnu ruku su podizali u nacistički pozdrav, uz skandiranje "zig hajl" (živela pobeda).
Na tribinama je bio okačen transparent sa porukom fudbaleru Zimbabvea: "Odlazi, jer te ovde niko ne voli" i slogan američkih južnjačkih secesionista "Jug će opet ustati".
Generalni sekretar Zajednice prvoligaša Srbije Miodrag Janković u četvrtak je novinarima preneo odluku disciplinskog sudije Nikole Latinovića, koji je ocenio da je Borac načinio propuste kao organizator utakmice.
Borac, ipak, prema mišljenju Latinovića, nije učestvovao u incidentu, niti je želeo da se dogodi.
Olakšavajuće okolnosti za Borac su to što je uprava osudila ponašanje navijača, ostavke dva člana Upravnog odbora, izvinjenje zvaničnika grada, ali i reakcija policije, koja je ispraznila tribinu i privela 37 osoba.
"Čačak je fudbalski grad, koji zaslužuje prvoligaški klub. Uprava Borca je izrazila uverenje da se takve stvari više nikada neće ponoviti. Verujemo da će kazna imati pozitivan efekat na navijače", rekao je Janković.
Janković je dodao i da je ova nedelja "nedelja borbe protiv rasizma".
Fudbalski savez Srbije će zbog toga svim klubovima naložiti da na utakmicama 10. kola prvenstva, koje će se igrati tokom vikenda, nose majice sa antirasističkim parolama.
Isto će učiniti i Borac, koji će pred praznim tribinama ugostiti Bežaniju.
|
_________________ I C E M A N |
|
|
|
|
Gagi_84 Upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 07 Mar 2006 Poruke: 328 Mesto: Beograd
|
|
Pokusavaju da to rese,po svemu sudeci nedovoljno.Meni nije jasno zasto to postaje cesta pojava na nasim terenima!
|
|
|
|
|
|
Boki_89 Dobro upućeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 20 Jun 2005 Poruke: 653
|
|
united force stvarno ludi
|
_________________ S E R B I A__F O R E V E R |
|
|
|
|
labusinjo Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 10 Jul 2006 Poruke: 39
|
|
Treba spreciti svaki vid netrpeljivosti...i rasne i verske i ostale...nadam se da ce se navijaci ovde malo opametiti,ako ove radovce adekvatno kazne
|
|
|
|
|
|
sasa_bajic Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 46
Datum registracije: 26 Okt 2006 Poruke: 55
|
|
protiv sam rasizma niko nije birao boju svoje koze
|
_________________ cao |
|
|
|
|
piterrrr Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 26 Okt 2006 Poruke: 20
|
|
ja sam skroz protiv rasizma
|
|
|
|
|
|
Venceremos Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 20 Sep 2006 Poruke: 3351 Mesto: Santa Clara
|
|
Glupi primitivci,pa ja bih zabranio skroz i kazna troduplo vecja
|
|
|
|
|
|
Knjaz1989 Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 26 Jan 2006 Poruke: 96
|
|
ovo zlo bi trebalo sto pre iskoreniti
|
_________________ Ja sam godine proveo sa tobom,tebi dao sve,za tebe ziveo.Sad sam opet tu i bicu uvek s tobom,vecno ostaces ti u srcu mom........ |
|
|
|
|
bojan1980 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 16 Nov 2006 Poruke: 102
|
|
Svaka čast za čačane,napokon da netko počne da misli o svojoj rasi,jer ako ovako nastave mogli bi nas pregaziti.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|