:: |
Autor |
Poruka |
anabela Iskusni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 860
|
|
Zna li netko kako se riješiti osjećaja gorenja u jednjaku i želucu? Gastal ne pomaže
|
|
|
|
|
|
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu
|
Godine: 42
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778
|
|
Treba piti puno tekućine da se želudac ispere, a kiseline neutraliziraju. Bitno je da dva sata prije spavanja ne jedete ništa, a izbjegavati hranu koja šteti i koja je prouzrokovala žgaravicu, a najčešće je to prezačinjena i ljuta hrana.
Dobro je jesti jabuke.
Žgaravica se može javiti i od lijekova. Ako neke ne podnosite nemojte ih piti! Opasne su pilule jer imaju tvrdu ljusku koja može teško pasti na želudac i oštetiti jednjak. Ako ih već morate piti izvadite prah i pojedite ga s hranom.
|
Poslednja prepravka: Crno i zlatno datum Pon Nov 06, 2006 6:58 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
Slejdž Gospodja Selektorka
|
Godine: 46
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 4716 Mesto: Frankfurt/ Loznica
|
|
Ja sam imala probleme sa tim u trudnoci, nikakve tablete mi nisu pomagale
vec jednostavan savet od mog doktora
Da jedem hleb sa sto vise zitarica, razani npr, i da sto duze zvacem zalogaje
I badem, al i njega sto duze zvakati pre nego sto ga progutas.
|
_________________ Bez tebe ne smem
ja ne umem
disati,smejati se, hodati |
|
|
|
|
Dulee_nbg Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 26 Avg 2006 Poruke: 142
|
|
Meni pavlaka i jogurt uvek pomazu! izbegavajte zacinjeno
|
|
|
|
|
|
rope9 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 21 Sep 2006 Poruke: 20 Mesto: Novi Sad
|
|
Najbrze se intervenise sa sodom bikarbonom koja neutralise kiselinu. Jedna kasicica pa casa vode, mada sam cuo da se od nje moze dobiti cir na zeludcu pa mozda bolje ne. Imaju tablete koje se sisaju pola sata-sat posle jela i pomazu, zovu se Rupurut , a nisu ni skupe. Probajte, mozda upali.
|
_________________ a šta da radim... |
|
|
|
|
Lane86 ~The last lady~
|
Datum registracije: 02 Okt 2006 Poruke: 24294 Mesto: Nedostižno...
|
|
Pokušaj da u pola čaše vode (možda, malkice manje) razmutiš, pola kašičice sode bikarbone... U većini slučajeva, pomaže.
|
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... |
|
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
Datum registracije: 04 Jan 2005 Poruke: 12591 Mesto: Subotica
|
|
moj decko ima stalno i jako gorusicu.. i nece da ode kod lekara da vidi zbog cega je to..
on se pre okrece soda bika boni,a nazalost koliko cesto on ima gorusicu,bojim se da ce upropastiti time stomak..
sta da radim?
|
|
|
|
|
|
andrejica je napisao/la sledeće: | moj decko ima stalno i jako gorusicu.. i nece da ode kod lekara da vidi zbog cega je to..
on se pre okrece soda bika boni,a nazalost koliko cesto on ima gorusicu,bojim se da ce upropastiti time stomak..
sta da radim? |
Pregled je gadan i bolan. Zabiju ti cijev u želudac kroz usta koju moraš gutati. Ali mu nemoj to reći jer tek onda neće poći!
Nego ga ti jednostavno naruči na pregled! Onda će poći
|
|
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
|
|
pa znam... spada u one osobe koje nece otici kod lekara samo vec kad nemaju drugog izlaza.. znaci da su u najgorem stanju...
cisto sumnjam da bi i onda posao na pregled.. ja sam mu vec "skakala" zbog toga sto nece da ode,i rekla sam mu da sutra ujutro odlazimo lekaru ali on ne,ne i ne.. ne mogu ga naterati...
|
|
|
|
|
|
Onda ga pusti pa kad mu kiselina izjede cijeli želudac poći će
|
|
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
|
|
znam ali mi ga je mnogo zao i znam da se nece zavrsiti dobro..
|
|
|
Lane86 ~The last lady~
|
Datum registracije: 02 Okt 2006 Poruke: 24294 Mesto: Nedostižno...
|
|
Pa ako je toliko tvrdoglav, onda možeš otići u apoteku, i objasniti o čemu je reč, sigurna sam da ćete zajedno pronaći neki melem koji je dobar za to što muči tvog dragog... I ja sam imala taj problem, sve se da rešiti...
|
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... |
|
|
|
|
|
|