:: |
Autor |
Poruka |
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*
|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa
|
|
Vreme, nažalost, nakon izvesnog vremena počne da pokazuje svoje zube. Na licu se pojave bore, nabori, koža gubi svoju svežinu i elastičnost... Mnoge dame će se potruditi da ove izdajničke znake starenja prikriju šminkom - ali neke od njih će napraviti greške, pa bore ne da neće biti prekrivene već će biti još uočljivije. Izbegnite česte greške ovakvih dama! Evo na šta treba obratiti pažnju.
Osnovno je da šminka treba da bude sasvim laka, maltene prirodna, jer će svako preterivanje da se primeti - u negativnom smislu. Najbolji su sveži i nežni tonovi, po mogućnosti ružičaste nijanse, jer će licu dati izgled svežine i živosti. Tamne podloge treba izbegavati, jer lice s njima izgleda grublje.
Ukoliko su tamni kolutovi oko očiju izraženi, crnu maskaru treba zaobilaziti u širokom luku, jer će ona samo istaći problem. Umesto crne maskare, bolje će izgledati svetlije i toplije nijanse braon maskare.
Mnoge dame vole ajlajner, ali u kasnijem dobu ga treba izbegavati - u potpunosti. Problem s ajlajnerom je što je koža na kapcima dama u godinama suva i naborana, što znači da linija koju povuku ajlajnerom nikako ne može izgledati lepo - samo će licu dati neuredan izgled.
U kasnijim godinama uočljivi su i nabori oko usana, pa treba biti pažljiv s izborom ruževa. Suviše tamni i sedefasti ruževi, kao i oni tečni, nisu preporučljivi, jer se skupljaju u naborima usana, pa se tako samo ističu ti nabori. Bolji su mat ruževi koji se usklađuju s bojom rumenila. Olovka za usne je obavezna, jer se njom sprečava razlivanje ruža i usne čine punijim; olovka treba da bude nijansu-dve tamnija od ruža.
Za kraj, šminku treba uskladiti s bojom odeće. Ovo je dobra ideja za bilo koju damu, mlađu ili u zrelom dobu, ali na one u zrelijim godinama ima uočljiviji (pozitivan) efekat. Naime, usklađivanjem šminke s bojom odeće postiže se skladan izgled, pa tako tragovi godina postaju manje uočljivi. [krstarica]
|
|
|
slatka_sanerka Anđeo s greškom
|
Datum registracije: 24 Nov 2005 Poruke: 24591 Mesto: *tamo pokraj Miljacke*grada cevapa, viceva, ubica, muja i sulja, al i rokera, oskarovca, nobelovaca
|
|
|
|
|
genius25 Iskusni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 28 Sep 2005 Poruke: 908
|
|
sminka treba biti lagana puder lagani kreme prilagodene godinama sto prirodnije to bolje a u najgorem slucaju uvijek preostaje skalper
|
_________________ ...Da sam žirafa i da mi netko kaže da sam zmija,ja bih ipak znao da sam ŽIRAFA..... |
|
|
|
|
anabela Iskusni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 860
|
|
Avon Anew za zrelu kožu, kažu da je savršen
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|