www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

6. april 1941.
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Istorija sveta ~
::  
Autor Poruka
dagger011
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 47

Datum registracije: 23 Sep 2006

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Sep 23, 2006 2:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Licno sam poznavao, sada vec pokojnog, pilota-lovca Djordja Stojanovica.
Dekica mi je u jednom razgovoru o aprilu '41 ispricao mnoge pojedinosti koje nigde nisu objavljene.
Sam Stojanovic je pogodio 6 a oborio 4 aviona Luftwaffe.
Dekici nemam razloga da ne verujem, zao mi je sto nije bilo vise takvih pilota te 1941 godine.
To svakako nebi mnogo promenilo tok istorije ali bismo bar dostojno kaznili Nemce za aprilske dogadjaje.

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Sub Sep 23, 2006 4:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

držte lopova je napisao/la sledeće:

Mi smo bili moneta za potkusurivanje. Od kada je Hitler došao na vlast znalo se šta on hoće i šta mu je krajnji cilj.Odmah je pokrenuo svoje jastrebove da Srbe pridobiju za svoju stvar i da ima mirnu zaledjinu kad udari na Ruse.Gering je bio alfa i omega svih pregovora sa Srbima. Na tv-u je bio detalj sa sahrane kralja Aleksandra gde se vidi položeni nemački venac sa kukastim krstom i scena kad Gering uzima kašiku žita, a zatim pije vodu iz čaše kako bi ispoštovao uobičajeni srpski ritual na sahrani.
Sve češći su sastanci Milana Stojadinovića i kneza Pavla sa jedne strane i Hitlera i Geringa sa druge. U tim prvim razgovorima knez Pavle obećava Hitleru da neće doneti ni jednu odluku na štetu Nemačke. Hitler je poverovao u to i Musolinija obaveštava da poboljša odnose sa Jugoslavijom , jer je to zemlja kojoj će dati dominantnu ulogu na Balkanu. Toliko je zadovoljan ishodom razgovora sa Srbima da posle toga odmah deportuje mnoge ustaše u Jugoslaviju kao znak dobre volje. Medjutim, Musolini i dalje šuruje sa ustašama i njih koristi kao instrument za pregovore sa Srbima.

Nemci otkrivaju da knez Pavle nije iskren sagovornik i da je bliži Francuzima i Englezima, nego što je Trećem Rajhu. On posle svakog razgovora odlazi kod engleskog poslanika u Beogradu i prenosi mu detalje pregovora. Odlučuju da nam daju nešto konkretnije od pukog obećanja. Hitler i Gering pokušavaju da amortizuju Musolinijeve pretenzije ka jadranskoj obali..

1935. knez Pavle smenjuje Milana Stojadinovića(pod nagovorom Engleza), najvećeg aduta Nemaca u pregovorima.
Sad moraju mnogo više da se potrude kako bi ubedili kneza Pavla.

Hitler Musoliniju :" Moramo Srbe pridobiti za našu stvar, daćemo im Solun i tako će imati izlaz na Egejsko more". I Musolini, nevoljno, pristaje. Uz neke male ustupke, ali ipak pristaje.
" U redu, ali onda nije dovoljna neutralnost nego treba da pristupe Trojnom paktu".
...

Malo sam skratio quote da zauzme manje mjesta no svima bih preporucio da procitaju kompletan drzte-lopovov post jer je naveo dosta toga vrijednog i tocnog. Ocito je dobro informiran.
Ja sam na faksu imao razdoblje izmedju 1933. i 1945. na podrucju Kraljevine za zavrsni rad i ovo sto je navedeno u ovom postu vecinom sam i ja tad nasao.

držte lopova
Banovan!

Zna tudju muku
Zna tudju muku

Godine: 29

Datum registracije: 14 Nov 2005
Mesto: debian city

argentina.gif
PorukaPostavljena: Sub Sep 23, 2006 4:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

hvala aureliano, ali to je tek sitnica...
ko god je u mogucnosti nek procita dnevnik grofa Ćana i nešto o masoneriji na ovim prostorima i videće još interesantnije stvari.

Konjanik
Ludi Bosanac
<b>Ludi Bosanac</b>

Godine: 45

Datum registracije: 29 Avg 2006
Mesto: Na žalost, Velenje

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sub Sep 23, 2006 9:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Crveni Krst je napisao/la sledeće:
Ako je ovo tacno...Blagi Boze, toliki zivoti su mogli biti sacuvani! Ne znam, ponekad mi se cini da ovaj narod nema instinkt za samoodrzanje u kljucnim trenucima istorije - nepogresivo donosimo pogresne odluke!

to si dobro rekao. moglo se tada drugačije, možda se moglu skupa sa švabama da se ratuje.
zašto je vojska kapitulurala tako brzo? odgovor je jednostavan, švabe su tada imale neviđenu sliu a i sam način ratovanja, tkz. "Blitz krieg" je bio nešto novo i nešto ni Rusi na početku nisu mogli da odgovore primjereno napadu.

Hitler je podpisao puno dogovora, pa i sa Staljinom da neće da ga napada, pa ga je napao, zašto mislite (neki) da ne bi napao i tadašnju kraljevinu i da je podpisala neki dogovor sa njim. Hitler je imao bolestan um, bio je nepredvidljiv u početku, poslje je počeo da popušta. njemu je bilo jedino u glavi da švabama omogući "Lebensraum" znači mjesto življenja pošto bi iztrebijo slaven i židove.

Jugoslavija je kapitulirala jer nije imala vojsku koja bi bila jedinstvena, sama država je menjale vlade ko prosječan čovjek gaće, nikakvog jedinstva u državi, zato smo se razpali tad zato se je Jugoslavija razpala '91. umjetna tvorevina bez perspektive nema vječan rok trajanja, naprotiv , veoma kratak. takav rok trajanja je imala i vojska tada, niti je imala primjereno oružje da odgovori švabama a i šta sam rekao prije nije bila jedinstvena!

držte lopova
Banovan!

Zna tudju muku
Zna tudju muku

Godine: 29

Datum registracije: 14 Nov 2005
Mesto: debian city

argentina.gif
PorukaPostavljena: Ned Sep 24, 2006 1:06 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne može se porediti sporazum s Rusijom i onaj sa nama koji su nam nudili Nemci. Onog trenutka kad je Hitler krenuo na Poljsku , znalo se šta mu je krajnji cilj. Postoje zapisnici sa bezbroj tih sastanaka i pregrovora i na osnovu njih se može zaključiti šta su Nemci stvarno hteli. Oni su nam nudili da kupuju našu proizvode po daleko povoljnijoj ceni nego što su to radili Englezi i Francuzi. Masu povoljnih predloga su nam bacili na sto.

Oni su imali jedan cilj: da potisnu Engleze i Francuze sa ovog područja.
Znali su da su Karadjordjevići bili pod jakim uticajem Francuza, a da je postojala jaka struja i engleske opcije.

p.s. Ja ne govorim koja je opcija bila bolja, nego samo napominjem da nas je englesko "prijateljstvo" mnogo skupo koštalo. Oni nikad nisu bili naši iskreni prijatelji!
Sačuvaj me, Bože, prijatelja sa neprijateljima ću lako!

Konjanik
Ludi Bosanac
<b>Ludi Bosanac</b>

Godine: 45

Datum registracije: 29 Avg 2006
Mesto: Na žalost, Velenje

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Ned Sep 24, 2006 11:01 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pa nisam ni upoređivo dogovore nas i rusa, ide za 2 različita dogovora, to znam. hteo sam reći da hitleru se nije moglo verovati, šta kod da se sanjim dogovori.
to, da su englezi sjebali i tadašnju Jugoslaviju, sa time i Srbiju, to mi je jasno, i jasno svakome ko iole zna o istoriji.
da bi Srbija bolje prošla sa švabama, u to sumnjam, hitlerova osobina je bila da te primami pa te onda zahebe. Srbija se zahebala i donekle zapečatila svoju sudbinu onog dana kad su pristupili državi SHS, ne samo Srbija, nego i ostali bivši jugovići.
ja ipak mislim da je napad 6. aprila na kraljevinu bio neizbežan.

Milos-PFC
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 40

Datum registracije: 24 Dec 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 25, 2006 4:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Znam samo da smo se kao i uvek kad su srbi u pitaju junacki borili koliko smo mogli svaka cast ovim pilotima posebno mome prezimenjaku Jelicu .

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Istorija sveta ~ -> 6. april 1941. Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon