:: |
Autor |
Poruka |
vilus Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 53
Datum registracije: 12 Nov 2005 Poruke: 5
|
|
Molim, ako je moguca pomoc!
Trazio sam na netu noviji driver za cd-rom, i nasao sam ovo: "GCE-8526B Version 1.04 Firmware Update".
Nakon instalacije comp. je stao sa radom i ne prepoznaje cd-rom, iskljucio sam ga. Tako da sad radi samo sa HDD, a i tu ima nekih sitnijih problemcica koji nisu bitni po sistem. Da li postoji sansa da cd-rom vratim u zivot ili mi preostaje samo kupovina novog, kako mi je predlozio prijatelj, njegova dijagnoza je da sam unistio bios cd-roma i da tu nema nikakve pomoci jer je ovo sto sam instalirao bio update za bios a ne driver za cd-rom.
|
|
|
|
|
|
Blazeme Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 31
Datum registracije: 08 Okt 2005 Poruke: 148 Mesto: Pljevlja
|
|
Možeš probati na sajtu proizvođača da skineš driver a možeš mi reci ako tamo ne nađeš da ja malo potražim po netu...Ali ako ne ‚‚upali‚‚ ovo sa driverom onda moraš da kupiš novi...A ne moraš ni cd-rom mozeš neki DVD rezač ili tako nesto...U svakom slucaju obavjesti me da li si našao na sajtu proizvođača driver.
|
|
|
|
|
|
Zoran_Karavla ~ Beli mišOv ~
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Avg 2002 Poruke: 661 Mesto: NS
|
|
Pa ako si instalirao pogresan firmware, verovatno ces morati da bacis cd-rom... ali prvo pogledaj na sajtu proizvodjaca da li ima neki lek u slucaju da se tako nesto desi...
|
|
|
nidzesi Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 03 Jun 2004 Poruke: 31 Mesto: Bujanovac
|
|
Prijatelju, ti nisi skinuo driver za CD rom neko firmware! A to su dve različite stvari! A da ti pravo kažem nikada nisam ni čuo da postoje driveri za CDROM!
Kakvi driveri??? Šta će ti driveri za CDROM???
|
|
|
|
|
|
dj's Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 13 Jul 2005 Poruke: 71
|
|
i ja sam dobio drivere, ali kako da ih instaliram bez cd-roma
|
_________________ dj's |
|
|
|
|
Bili* Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 12 Jan 2006 Poruke: 161
|
|
Jedan predlog:
Ako koristis XP i imas ukljucen System Restore, probaj da vratis PC na datum pre instalacije.
Ako je problem u softveru, resices problem.
|
|
|
|
|
|
shut_down86 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 28 Jan 2006 Poruke: 88
|
|
Ima jedno jednostavnije resenje (ukoliko nije rec o firmware-u):
format c:
|
|
|
|
|
|
simpa Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 15 Feb 2006 Poruke: 20
|
|
Neznam cemu ti služi da radis update cd-roma, to prvi put čujem, nema potrebe za to iskreno rećeno, samo možeš zakomplicirati stvari na pc-u, kao što ti se i desilo!Pokušaj vratit sistem na neku raniju točku, to bi trebalo da pomogne, ako ne uspije to, raspitaj se u pc-servisu, nemoj se zaličat pa odmah novi uzimat!
|
|
|
|
|
|
bojan81 Upozorenja: 2 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 31 Avg 2005 Poruke: 48 Mesto: Cacak
|
|
[quote="nidzesi"]Prijatelju, ti nisi skinuo driver za CD rom neko firmware! A to su dve različite stvari! A da ti pravo kažem nikada nisam ni čuo da postoje driveri za CDROM!
Kakvi driveri??? Šta će ti driveri za CDROM???[/quote]
U principu i ne trebaju ti!
Medjutim postoje!
Npr. ASPI driver!
Ja sam ga instalirao i mogu ti reci da mu treba manje da iskopira neki sadrzaj sa diska nego inace!
|
|
|
|
|
|
n3xt Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 12 Apr 2006 Poruke: 97 Mesto: Istok
|
|
meni se to jednom desilo slicna stvar tj. crko mi je cd rom
|
_________________ Sreca se ne juri,sreca se srece .... |
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
ako je pogresan firmver tesko da ces bilo sta uradditi al vidi na sajtu proizvodjaca al ne verujem a za ubuduce ako to budes radio moras da znas da prilikom update-ovanja firmvera moraju svi prog da ti budu iskljuceni a dati cd rom da ti bude sam na ata kablu i da bude na masteru...to je preporuka koju svi preporucuju jer i ja sam radio update firmvera za dvd rom i naravno prvo procito pazljivo kako i sta se tu radi da ne bi sjebo dvd...jer posle tesko da ima pomoci....
|
|
|
|
|
|
|